YLE > Finland

Monday, 16 September, 18:10

YLE - 11 sep 19 kl. 04:26

Bänkar i Sjundeå centrum kan göra det enklare för äldre att röra på sigMånga äldre Sjundeåbor har svårt att röra sig i kommuncentrum eftersom där inte finns några platser där de kan vila. Sjundeå centrum kan därför få nya bänkar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sjundeå, Sjundeåbor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bänkari , Sjundeå, centrumkan , göradet , enklareför , äldre att röra på sig
YLE - 21 apr 17 kl. 17:37

Nytt bud för sparbankshuset i Sjundeå - kommunen kunde betala en euro

Sjundeå kommun försöker på alla sätt och vis hitta ersättande lokaler för de fastigheter i kommunen som har drabbats av problem med inomhusluften. En av lösningarna är sparbankshuset i centrum, men det är en dyr lösning på grund av stora skulder som följer med ett köp. Kommunen har redan under en längre tid förhandlat med Sparbanksstiftelsen i Sjundeå om att köpa bankhuset.

YLE - 22 maj 17 kl. 15:41

Bankhusaffären i Sjundeå: Sparbanksstiftelsen kräver att kommunen köper timmar i nya hallen

Sparbanksstiftelsen i Sjundeå vill inte skänka bankhuset till kommunen. Stiftelsen kräver nu att kommunen anvisar 170 000 euro för barn och unga för att köpet ska bli av. Stiftelsen vill att minst hälften av pengarna ska gå till idrottsturer i nya bollhallen.

YLE - 29 jun 17 kl. 17:37

Företagarna i Sjundeå piffar upp centrum

Det blev ingen Sjundeå allé, men nog blommor, bänkar och röjning. På onsdag och torsdag (29.6) fick centrum ett ansiktslyft då Sjundeå ordnade talko för invånarna.

YLE - 28 aug 17 kl. 17:31

Räddningsverket vill ha ny brandstation vid Hagavägen i Sjundeå - kommunen säger nej

En tomt vid korsningen av Fallvägen och Sjundeåvägen är en bra plats för en ny brandstation anser Sjundeå kommun. Men Västra Nylands räddningsverk och Sjundeå FBK har ett motförslag. De föredrar ett område vid Hagavägen.

YLE - 15 mar 17 kl. 13:52

Sjundeå behöver ny brandstation i centrum

Brandstationen i Sjundeå ligger för långt från kommuncentrum. Sjundeå behöver därför en brandstation i centrum, anser Västra Nylands räddningsverk. Räddningsverket har varit i kontakt med Sjundeå frivilliga brandkår och meddelat att de skulle ha behov av en mera centralt belägen brandstation så att det är lättare att nå centrum och södra Sjundeå.

YLE - 09 jul 16 kl. 13:14

Motocrossbanan i Sjundeå stängd: "Folk kör olagligt i skogarna"

Många kör antagligen olagligt omkring med sina motorcyklar då motocrossbanan i Sjundeå är stängd. Det tror Tommi Parviainen som är ordförande för Sjundeå motorklubb. Motocrossbanan i Brännmalmen i Sjundeå centrum stängde den sista december 2014.

YLE - 24 mar 15 kl. 05:02

Limlappar fixar jobbet Sjundeå

De som jobbar på kommunen i Sjundeå går som bäst igenom sina arbetssätt för att bli mera effektiva. Som hjälp i effektiveringen används vanliga limlappar i olika färger. - Det är så enkelt.

YLE - 15 jun 17 kl. 05:56

Päivärinneföräldrar protesterar mot tillfälliga skolhus i Sjundeå centrum

Föräldrar till barn i Päivärinteen koulu protesterar mot Sjundeå kommuns beslut att placera tillfälliga skolbyggnader för Päivärinneeleverna i kommuncentrum. De vill att de temporära skolhusen i stället byggs i kyrkbyn eller intill den egna skolan. Kommunstyrelsen beslutade den 15 maj att placera temporära byggnader för Päivärinteen koulu på samma område som kommunen bygger tillfälliga byggnader åt Alekis Kiven koulu.

YLE - 29 jul 17 kl. 13:19

Missbrukare oroar i Karis centrum - "de är högljudda och våldsamma"

Missbrukarna i parken i Karis hjärta är högljudda och en del slåss. Det oroar både en del Karisbor och företagare i området. Minskade polisresurser kan vara en orsak till oron.

YLE - 22 jan 15 kl. 04:00

Motocross och värme engagerar i Sjundeå

Sjundeå kommun ordnar nu och då tillfällen för invånarna att diskutera speciellt utvalda frågor. I tisdags handlade det om den nya fjärrvärmecentralen som planeras vid Brännmalmsvägen och om motocrossbanan som tidigare fanns i en sandgrop i närheten av Brännmalmen. Invånarna kan skicka in frågor och ge respons i förväg, och den här gången kom det in 72 frågor och funderingar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Raseborg skjuter upp sitt fullmäktigemöte - sammanträder bara för att konstatera att mötet flyttas framåt

Raseborgs stadsfullmäktige skjuter upp måndagens (16.9) möte eftersom posten inte levererat mötesmaterialet till alla ledamöter i tid. Men mötet kan inte skjutas fram förrän politikerna befinner sig på mötesplatsen i Ekenäs..

YLE - 1 timme sedan

Ungdomsverkstaden Troja stängs trots att unga från hela Svenskfinland får stöd där

Troja har hjälpt svenskspråkiga personer i behov av socialt, fysiskt och psykiskt stöd, men ekonomiskt har Troja gått på minus under alla år..

YLE - 2 timmar sedan

På Kroken i Helsingfors stänger efter mindre än ett år

Fisk- och skaldjursrestaurangen På Kroken Helsinki i Helsingfors meddelar på sin Facebooksida att de avslutar sin verksamhet..

YLE - 7 timmar sedan

Janina Berman är årets Kulturåbobo

Skådespelaren Janina Berman har utsetts till årets Kulturåbobo 2019 av Åbosamfundet. Hon uppmärksammas ett eget minnesträd i Samppalinnaparken..

YLE - 3 timmar sedan

CKP söker efter person som var i Tammerfors strandtunnel under biljakten i Borgåfallet

Polisen ber personen som körde bilen vara i kontakt..

YLE - 3 timmar sedan

Svenska Yle lanserar Nyhetspodden: “För dig som är intresserad av nyheter men har ont om tid”

Nu kan du lyssna på Finlands första dagliga nyhetspodd. På tio minuter får du en snabb och begriplig fördjupning i dagens största nyhetshändelse..

YLE - 4 timmar sedan

Talman Matti Vanhanen hjärtopererad: "Allt gick bra"

Riksdagens talman Matti Vanhanen (C) berättar att hjärtoperationen förra veckan gick bra och att tillfrisknandet går framåt..

YLE - 12 timmar sedan

Åbo stad positiv till ett svenskspråkigt social- och hälsovårdscentrum vid Åbolands sjukhus

Åbo stad ställer sig positivt till ett förslag om att Åbolands sjukhus i framtiden också skulle erbjuda basvård på svenska. Initiativet har presenterats av Göran Honga, som är tf direktör för sjukvårdsdistriktet..

YLE - 5 timmar sedan

Costa Smeralda försenas - första gången någonsin som Meyer Turku-varvet skjutit på en överlåtelse

Kryssningsfartyget Costa Smeralda kommer inte att vara klart i oktober som planerat. Åbovarvet skjuter på överlåtelsen med en månad..

YLE - 5 timmar sedan

Fem saker att hålla koll på under regeringens budgetförhandlingar

Regeringens budgetförhandlingar äger rum på Ständerhuset i Helsingfors på tisdag och onsdag. Regeringen Rinne sätts på prov i en situation där den måste fördela pengar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.