YLE > Finland

Wednesday, 18 September, 04:53

YLE - 11 sep 19 kl. 04:26

Allt oftare hamnar plastskräpet rätt i Östnyland: ”Då man börjar återvinna plast finns den plötsligt överallt”Mängden plastavfall som återvinns ökar snabbt i Östnyland. En orsak är att allt fler fastigheter samlar in plast..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Östnyland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt oftare, hamnar, plastskräpeträtt i , Östnyland, man , börjar återvinna plast finns den plötsligt överallt
YLE - 02 apr 19 kl. 06:53

Vi slängde en gps-sändare i plastsorteringen – var hamnar "plastskräpet" Krääsä?

Var hamnar den plast vi sorterar? Far den till återvinningscentralen i Riihimäki, eller transporteras den till Kina där den sedan dumpas i havet? Det ska vi ta reda på, med hjälp av "plastskräpet" Krääsä, som har en gps-sändare inuti..

DN - Igår: 08:39

Thailands Greta leder kampen mot plastskräpet

”Thailands Greta Thunberg” leder kampen mot plastskräpet i landet, där varje invånare i snitt använder åtta plastpåsar….

YLE - 11 sep 19 kl. 04:26

Plastskräpet hamnar allt oftare rätt i Östnyland: ”Då man börjar återvinna plast finns den plötsligt överallt”

Mängden plastavfall som återvinns ökar snabbt i Östnyland. En orsak är att allt fler fastigheter samlar in plast..

Västerbottens Folkblad - 15 sep 18 kl. 06:00

”Plastskräpet i Västerbotten måste tas på allvar”

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut. Därför är det glädjande att riksdagskandidaterna från Västerbotten vill skärpa producenternas ansvar, skriver Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent.

Sydöstran - 15 sep 18 kl. 16:52

Plastskräpet i Blekinge måste tas på allvar

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut. Därför är det glädjande att riksdagskandidaterna från Blekinge vill skärpa producenternas ansvar, skriver Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent..

BT - 16 sep 18 kl. 04:00

Plastskräpet i Västra Götaland måste tas på allvar

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut, anser Johanna Ragnartz..

Kristianstadsbladet - 18 sep 18 kl. 04:00

Plastskräpet i Skåne måste tas på allvar

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut. Därför är det glädjande att riksdagskandidaterna från Skåne vill skärpa producenternas ansvar, skriver Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent..

YLE - 13 apr 19 kl. 08:43

Plastskräpet Krääsä kom fram till Riihimäki – men är nu försvunnet på sorteringsanläggningen

För en och en halv vecka sedan slängde vi en gps-sändare i plastinsamlingen för att se var den plast vi sorterar hamnar. Nu har sändaren kommit fram till Fortums sorteringsanläggning i Riihimäki. Där är den försvunnen bland plastbalarna.

Nyteknik - 11 dec 17 kl. 15:30

Fem länder står för hälften av plastskräpet i haven

Användningen av plast ökar i världen. Samtidigt skapar plastskräp problem i hav och på land. ”Plasten har inte fått sin cirkulära lösning ännu”, säger Nils Hannerz på Ikem..

Blekinge Läns tidning - 09 aug 17 kl. 13:15

Nu är ön ren från plastskräpet

För några veckor sedan berättade BLT om PM Nilsson som själv städade upp hela Bollö på skräp. Nu är han klar för i år och skräpet är på tippen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Kasköpolitiker splittrade inför folkomröstning och fusion: Hellre misär än Närpes

Yle Österbottens enkät visar att fullmäktigeledamöterna i Kaskö är väldigt delade i frågan om en fusion med Närpes. Många är dock beredda att ändra sin åsikt beroende på hur det går i folkomröstningen..

YLE - 5 minuter sedan

Raseborgs enda bank med kvällsöppet och utan avgifter – efter en månad har både restauranger och kunder hittat matsvinnsbanken i Karis

Matsvinnsbanken i Karis har fått en riktig rivstart. Efter en månad har ett tiotal restauranger i Ekenäs, Karis och Pojo hakat på trenden att ta tillvara överbliven mat och ge det till matsvinnsbanken i stället för att slänga maten i soporna..

YLE - 15 minuter sedan

Magasinboden har bytt ägare - stationsområdet i Borgå kan snart livas upp av julmarknad och musikfestival

Antikföremål och konstverk flyttar ut, men om allt går väl kan de ersättas av en julmarknad och kanske en två dagars musikfestival i sommar. Utvecklingen av stationsområdet i Borgå går vidare..

YLE - 6 timmar sedan

Positivt med högskolepengarna, men regeringens förslag för att få fler i arbete kritiseras för orealism

Antti Rinnes regering presenterade sitt första budgetförslag på tisdagen och reaktionerna lät inte vänta på sig. Förslaget fick en del beröm, men också kritik för alltför små satsningar på att öka sysselsättningen..

YLE - 7 timmar sedan

Landskapsdirektör Kaj Suomela: den bästa budgeten på långa tider för Österbottens del

Vasa centralsjukhus fick sin miljon och regeringen vill satsa pengar på att förbättra sträckan mellan Vasa och Seinäjoki. Landskapsdirektör Kaj Suomela är mycket glad över satsningarna..

YLE - 8 timmar sedan

Regeringen vill satsa på sysselsättning och utbildning - och minskar på företagsstöden

Regeringen har fått klart sitt förslag till statsbudget för år 2020. Jämfört med Finansministeriets förslag från augusti föreslår regeringen mera pengar till utbildning och sänkta företagsstöd. Innan budgeten kan träda i kraft måste den godkännas av riksdagen före jul..

YLE - 11 timmar sedan

Regeringen Rinne berättade hur pengarna för utbildning, vård och sysselsättning ska fördelas nästa år

Regeringen har suttit på Ständerhuset i Helsingfors för att komma överens om hur statens pengar ska fördelas. Nu är förhandlingarna klara och resultatet presenterades. Läs Yles live-rapportering från presskonferensen..

YLE - 9 timmar sedan

Massor av spöknät hittades i Bottenhavet

Spöknät fortsätter fånga djur en lång tid, vanligtvis i flera månader, och i världshav i flera år. Det är första gången man i Finland har utrett situationen med spöknät..

YLE - 11 timmar sedan

Regeringen Rinnes berättade hur pengarna för utbildning, vård och sysselsättning ska fördelas nästa år

Regeringen har suttit på Ständerhuset i Helsingfors för att komma överens om hur statens pengar ska fördelas. Nu är förhandlingarna klara och resultatet presenterades. Läs Yles live-rapportering från presskonferensen..

YLE - 20 timmar sedan

Budgetmanglingen avslutad - Rinnes regering klarade av en snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 är klar. De fem regeringspartierna har alltså enats om hur pengarna ska användas - och varifrån de ska tas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.