PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 00:30

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 04:00

Egyptiska börsen bland världens bästaDet stora reformpaketet är grunden i det utländska kapitalets intresse för den egyptiska marknaden. Enligt Reuters står utlänningar för cirka 35 procent av handeln på Kairo-börsen. Bara under de senaste månaderna har farten ökat rejält på börsen i Kairo. Ökningen senaste kvartalet hänförs till den inflationsstatistik som presenterats i sommar och som var lägre än förväntat. Juli månads statistik visade på en inflation på 8,7 procent, vilket var lägre än månaden före då inflationen var 9,4 procent, uppger Mathias Althoff, förvaltare av Tundra Frontier Africa.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Reuters, Kairo, Mathias Althoff, Tundra Frontier Africa, Fonden, Egypten, Nigeria, Internationella Valutafonden, IMF, Han, Europa, Afrika, Den, Frontier Africa, Morningstar, BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Egyptiska, börsenbland världens bästa
BT - 27 nov 14 kl. 13:11

Börsen stiger i linje med Europa

Stockholmsbörsen stiger i linje med ledande Europabörser. Vid klockan 13 har OMXS-index gått upp med 0,5 procent till 470,8. Storbankerna bidrar till uppgången, med Nordea i täten.

Sydsvenskan - 03 jun 12 kl. 06:30

Livstidsstraffet mot Mubarak kan påverka valet av ny presidentIlska och besvikelse över domen

Egyptens expresident Hosni Mubarak dömdes igår till livstids fängelse. Det kan påverka valet av hans efterträdare.En domstol i Kairo befann den 84-årige Mubarak medskyldig till att 840 demonstranter dödades och att fler än 6?

DI - 02 jul 13 kl. 16:33

Afrikafond dumpar Egypten

Den politiska oron skapar kaos på Kairobörsen. Carnegie Afrikafond har därför sålt av hela sitt innehav i Egypten. "Egyptiska aktier är inte billiga idag och läget ser inte bra ut framöver," säger fondens förvaltare Karin Fries..

Opinionen.se - 06 jul 13 kl. 13:33

Egyptisk rädsla för rasande valuta

När marken åter gungar under fötterna på egyptierna är många på jakt efter utländsk valuta. Och svarta marknaden sätter priset. TT:s utsände blir överhopad med anbud ?

TA - 06 jul 13 kl. 13:26

Egyptisk rädsla för rasande valuta


När marken åter gungar under fötterna på egyptierna är många på jakt efter utländsk valuta. Och svarta marknaden sätter priset. TT:s utsände blir överhopad med anbud - inte bara på växlingskontoren.

BT - 10 jul 13 kl. 12:58

Miljardlån kan lindra Egyptens kris

Kairobörsen steg på onsdagsförmiddagen med drygt tre procent efter nyheterna att Gulfländerna går in med stödpaket till Egypten och att Hazem el-Beblawi blir premiärminister i övergångsregeringen. Samtidigt har det egyptiska pundet stärkts något. De åtta miljarderna dollar bör vara "tillräckligt för att ge Egypten andrum fram till valet om cirka sex månader", skriver Emad Mostaque, strateg vid Noah Capital markets, i en analys, enligt Reuters.

Dagens PS - 10 jul 13 kl. 19:54

Miljardlån kan lindra Egyptens kris

Kairobörsen steg på onsdagsförmiddagen med drygt tre procent efter nyheterna att Gulfländerna går in med stödpaket till Egypten och att Hazem el-Beblawi blir premiärminister i övergångsregeringen. Samtidigt har det egyptiska pundet stärkts något..

BT - 27 nov 14 kl. 17:43

Opec sänkte Lundin Petroleum

Stockholmsbörsen steg på torsdagen men Lundin Petroleum backade efter Opecbesked. När handeln stängde hade OMXS-index gått upp med 0,5 procent till 471,0.Oljepriset på världsmarknaden, som tappat 30 procent sedan i juni, fortsatte ned efter oljekartellen Opecs besked om oförändrad produktion.

Cornucopia - 16 nov 15 kl. 11:44

Guldet vänder upp på Parisdåden

Guldpriset vände under morgonen och förmiddagen upp, på vad som enligt berättelserna i finansmedia handlar om reaktioner på Parisdåden.
Dagschart guldpris i amerikanska dollarI amerikanska dollar har guldpriset fallit hårt sedan mitten oktober och måndagens upprekyl är en tydlig avvikelse. Berättelsen (eng narrative) om att detta beror på Parisdåden kan alltså inte avvikas, och ligger i linje med vad jag skrev igår.

DI - 01 mar 17 kl. 22:15

Valutan gjorde Egypten till börsvinnare i februari

Börsmånaden februari sjunger nu på sista versen och när månadens handel summeras kan vi se tillbaka på ytterligare en månad med stigande börskurser. Ur svenska ögon blev Egyptenbörsen månadens bästa börs vilket dock förklaras av en kraftig förstärkning av det egyptiska pundet..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Uppgifter: Saudiarabiens produktion kan komma igång snabbare än väntat

Produktionen kommer att fullt återställd inom de närmaste två, tre veckorna, enligt källorna. En ledande saudiarabisk källa sade samtidigt att man nu är nära att ha återställt 70 procent av produktionsförlusten, som ursprungligen var 5,7 miljoner fat per dag. Källan uppgav samtidigt att effekterna på landets oljeexport har varit minimal under krisen tack vare lagerhållningen.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Kinneviks vd: Därför delar vi ut Millicom

Läs också: "Bra beslut men nu ökar kraven på Kinnevik" Kinnevik delar ut innehavet i Millicom ”Det handlar om en typ av bolag som våra aktieägare har svårt att få access till på egen hand på den publika marknaden”, säger Georgi Ganev om den kategori vars tyngd snart kommer att öka i och med utdelningen av den Latinamerikafokuserade teleoperatören. Han påminner

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

”Bra beslut men nu ökar kraven på Kinnevik”

Läs också: Kinnevik delar ut innehavet i Millicom På tisdagseftermiddagen meddelade Kinnevik först att bolaget delar hela sitt innehav i Millicom, sedan kom beskedet att bolaget kommer att upphöra med ordinarie kontantutdelningar och i stället ”betala ut överskottskapital som genereras från investeringsverksamheten i form av extra utdelningar”. Tillsammans med minskninge

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Kinnevik ska dela ut hela innehavet i Millcom

Kinnevik äger för närvarande 37.835.438 aktier i Millicom, motsvarande 37,2 procent av Millicoms utestående aktier.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Trading Direkt: Bolagen att äga när det stormar


I den tekniska analysen fokuserar Tobbe Rosén på defensiva bolag som kan vara bra att kika närmare på under stormigare tider. Dessutom gästas vi av Nyhetsbyrån Direkts utlandsreporter Joakim Rönning för att prata om högaktuella oljan, vad är det egentligen som händer i Saudiarabien? Bolag som nämns utöver tekniska analyser: Swedish Match, Soltech, Midsummer, Husqvarna Tobbe Roséns tekniska analyser: DAX, S&P 500, OMXS30, GBP/SEK, Koppar, Olja (Brent), Guld, Sektorer (långsiktigt, kortsiktigt), Holmen, ICA, Hufvudstaden, Tele 2, AAK, AstraZeneca Tittarönskemål: Attendo, Axichem, Diamyd Medical, DNO, Kindred, Lundin Mining, Lundin Petroleum, Midway, Sivers IMA, SJR in Scandinava, Skistar, Soltech Energy, Stillfront, Swedencare  .

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analys: Utrymme för prishöjningar i telekombranschen

Som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare höjer banken sina rekommendationer och riktkurser för de båda svenska teleoperatörerna. Telia uppgraderas till behåll från tidigare sälj, och riktkursen justeras upp till 42 kronor (37:30) mot bakgrund av tillväxttrend med goda utsikter till sekventiell förbättring. Men även om värderingen verkar låg i dagsläget jämfört med sektorn, menar Berenberg att aktien fortfarande är mer riskfylld än det ser ut med tanke på bolagets relativt höga skuldsättning.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

SEB: Oljepriset kan stiga ännu mer efter attackerna

Vi har levt länge nu med ett överflöd och ständigt växande produktion av amerikansk skifferolja. Det gör det svårt att ändra på marknadens syn att det finns mer än gott om olja, skriver SEB. Men den nuvarande avkylningen av den ekonomiska tillväxten i världen har en klart dämpande effekt på oljemarknaden, inte minst på sentimentet.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Grafguruns aktietips: Köpsignal i läkemedelsbolaget

Det handlar om SOBI vars aktie gått som en jojo under det senaste året. Den senaste toppen var i slutet av juli varefter aktien fallit drygt 30 procent fram till botten i förra veckan. ”Under förra veckan bildade SOBI en så kallad 1/1-stapel eller en svansformation för uppgång och denna typ av formation representerar en psykologisk omsvängning från pessimism eller utbud till en mer positiv syn och en ökning av efterfrågan”, skriver Johnny Torssell.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Circle K höjer bensinpriset med ytterligare 40 öre

Så sent som i går höjde Circle K med 15 öre litern men i dag höjs alltså priset ytterligare.  En liter 95-oktanig bensin kostar nu 15,93 kr medan en liter diesel kostar 16,68 kr.  Övriga bensinbolag väntas följa efter.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Husqvarna sätter nya finansiella mål

Ett av de nya målen är att ha en årlig nettoomsättningstillväxt på 4-5 procent, som definieras som 2 procentenheter över marknadstillväxten (historiskt 2-3 procent). Detta kan jämföras med tidigare mål 3-5 procent där Husqvarnas ambition var att växa 1-2 procentenheter mer än marknaden. Vidare är det finansiella målet att ha en rörelsemarginal över 10 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.