UT > Nyheter

Monday, 16 September, 02:04

UT - 11 sep 19 kl. 03:00

Alexander blir mer flexibel – kan ta körkort med kommunens hjälpEfter att ha skjutit på det i nio år ser det nu ut att bli av. Alexander Forsberg ska ta körkort och det tack vare kommunens stöttning..
Läs mer på UT
Läs mer om:
Forsberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alexanderblir , mer, flexibelkan ta , körkortmed , kommunens, hjälp
Barometern - 03 maj 14 kl. 09:08

Körkort en klassfråga

Trafik. ”I grunden är körkort en ren klassfråga i dag. För många unga och deras föräldrar är det svårt, ofta omöjligt, att betala.

Kristianstadsbladet - 04 jul 13 kl. 09:25

Enklare att ta körkort - en del i arbetslinjen

Foto: Bertil Ericson
Allt färre ungdomar tar körkort. Det påverkar deras chanser till att få arbete. Många har inte heller råd att ta sitt körkort.

YLE - 02 maj 16 kl. 05:56

Snart behövs det körkort för motorsåg

Skogshuggaren Erik von Wendt plockar fram tre motorsågar i olika storlekar från bilen som tidigare varit en brandbil. Han använder motorsåg dagligen och för honom är det självklart med säkerheten när man hanterar ett så farligt redskap som motorsågen. Erik von Wendt har arbetat som skogshuggare i sjutton år.

Magazin24 - 21 mar 13 kl. 08:00

Utökat B-körkort populärt vid trafikskolan

I januari infördes flera nya körkortsregler i Sverige. Ett utökat B-körkort och den nya behörigheten C1 har blivit väldigt populära hos allmänheten. Bakgrunden till de nya körkortsreglerna är att få säkrare och mer enhetliga körkortsbestämmelser i hela EU.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 23:30

MFF-stjärna körde utan giltigt körkort

malmö MFF-stjärnan Enock Kofi Adu har en motig tid i klubben efter att han omgetts av flyttrykten. Nu är han dessutom misstänkt för olovlig körning.
Mittfältaren har erkänt brott efter att polisen förklarat att hans körkört från Ghana endast gällde ett år.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 09:36

Körkort är en fråga om klass

Det krävdes åttio lektioner för mig att ta körkort. Jag övningskörde en gång med min mor, som satt och ropade ”hjälp!” i en kvart, och en gång med min far som sa: ”Sätt farthållaren på 130 så vi kommer fram!

YLE - 05 jun 15 kl. 04:35

USA:s ambassadör: Mer näringslära behövs i de finländska skolorna

USA:s mångåriga ambassadör i Finland, Bruce Oreck, säger i en intervju för Yle Nyheter att hälsokunskap och näringslära borde bli en mer central del av undervisningen i de finländska skolorna. - Absolut, det gäller att att veta vad man äter för att veta om man hjälper eller skadar sig själv via maten. Det är bättre att veta än att inte veta, säger Bruce Oreck, som är en stor hälsofantast och har tävlat som kroppsbyggare.

YLE - 21 sep 12 kl. 13:59

Dyrare att skaffa körkort

Körundervisningen förnyas från och med nästa år. Det betyder dyrare körkort för eleverna och mer jobb för bilskolelärarna. Målet är att förbättra trafiksäkerheten genom att utbilda allt mer ansvarstagande bilister.

Kristianstadsbladet - 04 jan 14 kl. 12:29

Fler mc-förare utan körkort dog

Antalet dödade motorcyklister i trafiken steg i fjol och andelen omkomna som saknade körkort ökade också.Nu kommer det förslag på att det ska bli enklare och billigare att ta motorcykelkörkort.
- Man har ju byggt ut förarutbildningen med en särskild riskutbildning.

BT - 04 jan 14 kl. 12:30

Fler mc-förare utan körkort dog

Antalet dödade motorcyklister i trafiken steg i fjol och andelen omkomna som saknade körkort ökade också. Nu kommer det förslag på att det ska bli enklare och billigare att ta motorcykelkörkort.- Man har ju byggt ut förarutbildningen med en särskild riskutbildning.

Fler nyheter från UT

UT - 1 timme sedan

Kommunen: Tidig kontakt underlättar för bygglov

Sökande ska känna sig välkomna att kontakta byggenheten i tidigt skede av planeringen, för att på så sätt underlätta möjligheterna till bygglov. – Då kan onödiga missförstånd undvikas, säger Emma Magnusson, administratör vid byggenheten i Ulricehamns kommun. .

UT - 4 timmar sedan

Både Ving och TV vann med uddamålet

Division 5-söndagen slutade på liknande sätt för Södra Ving och Tvärred-Vegby. Båda lagen vann med 2–1 efter sena segermål..

UT - 4 timmar sedan

Brist på spelare och mål – då åker Limmared ur

Comebacken i division 4 blev bara ettårig för Limmared. Efter 2–3-förlusten hemma på Glasvallen mot Trollhättans FK får glaslirarna börja om i femman nästa säsong. – Vi var aldrig riktigt nära, säger assisterande tränaren Peter Svensson..

UT - 5 timmar sedan

Fotboll: Johanssons dubbel avgjorde mot Göta

Två måltjuvsmål från Kristoffer Johansson ledde UIFK till segern i en blåsig match borta mot Göta..

UT - 5 timmar sedan

UIFK klart för ettan – fick hjälpande hand

När Mariestad oväntat förlorade borta mot Ulvåker räckte UIFK:s 2–0-seger mot Sil till att säkra uppflyttningen till division 1. – Vi hade inte med oss någon skumpa hit för vi trodde inte att det skulle bli klart i dag. Men nu blir det några glada tjejer i bussen på vägen hem, säger tränaren Magnus Udd..

UT - 10 timmar sedan

Flytten till Grimsled var ett steg mot målet om självhushåll

Med fjällkor, hönor och grisar har paret Saima Bolin och Tristian Karlsson tagit de första stegen mot att skapa ett hem där så mycket som möjligt av maten producerats hemmavid. – Det är viktigt att försöka leva hållbart och veta var maten kommer ifrån, säger Saima Bolin..

UT - 15 timmar sedan

Familjen Berglund-Ohlson byggde eget hus från grunden

Att bygga hus innebär en stor förändring och kräver många val, men måste inte nödvändigtvis ta lång tid. För familjen Berglund-Ohlson gick det drygt ett år från första idé till sista flyttlass..

UT - 20 timmar sedan

Träd över väg mellan Gällstad och Dalstorp

Tidigt på söndagsmorgonen har räddningstjänsten åkt ut för att ta hand om träd som fallit över väg 1728 mellan Gällstad och Dalstorp..

UT - 20 timmar sedan

Sjuhärad: Två misstänks för drograttfylleri i natt

Tidigt på söndagsmorgonen rapporterar polisen att man under nattens timmar stoppat två bilförare som misstänks för drograttfylleri..

UT - Igår: 01:00

Monica Olsson Rydh: Trollbindande Åsunden runt

Det är inte ofta man sitter i en buss utan att veta vart man är på väg så nu var det extra härligt att bara luta sig tillbaka och blicka ut över det gröna landskapet av K-märkta ekar och glittrande vattendrag. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.