YA > Nyheter

Saturday, 21 September, 06:41

YA - 11 sep 19 kl. 03:03

Höjd skatt krävs för att rädda kvalitén i Ystads äldreomsorgTill vår stora bestörtning får vi i Miljöpartiet i Ystad höra att ett förslag lyfts till diskussion i socialnämnden, som skulle innebära kraftigt minskad service för de kommuninvånare som har rätt till hemtjänst..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystads, Miljöpartiet, Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjd, skatt, krävsför att , rädda, kvaliténi , Ystads, äldreomsorg
Cornucopia - 23 sep 18 kl. 11:20

Utrikes födda riskerar bli fattigpensionärer

Medan allt mer fokus riktas mot de dåliga svenska pensionerna och fattigpensionärerna, så missas det att en stor andel - sannolikt överrepresenterade även om statistiken inte finns - av dessa är sk utrikes födda. Då dessa inte jobbat eller ens bott hela sitt arbetsliv i Sverige får de avsevärt lägre pension, inklusive att de inte ens får full garantipension.
Inte så mycket att se om man invandrat.

Ekonomistas - 22 feb 19 kl. 05:17

Den missförstådda konsumtionsskatten

Detta är ett gästinlägg av Spencer Bastani, docent i nationalekonomi vid Linnéuniversitetet. I den svenska skattedebatten hörs ibland att en grön, miljövänlig skatteväxling vore att höja konsumtionsskatten och minska arbetsinkomstskatten. På så vis skulle folk konsumera mindre, vilket vore positivt för miljön.

Sydsvenskan - 08 dec 15 kl. 04:00

Anna och Stefan, människor är rädda och därför överger de era partier

Anna Kinberg Batra och Stefan Löfven, detta är till er.Enkel matematik ger vid handen att Sverige står inför stora prövningar många år framöver. Vi har, naivt eller ej, tagit emot hundratusentals människor som under många år inte kommer att kunna försörja sig själva.

Cornucopia - 24 mar 17 kl. 14:33

Rädda det som räddas kan - regeringen låtsas sänka skatten för kvinnliga pensionärer

Regeringen har panik inför valåret 2017 och låtsas därför sänka skatten för pensionärer. För gruppen kvinnliga medianpensionärer, som får den största skattesänkningen, innebär det i teorin 200:- SEK i månaden. Manliga pensionärer (av vilka det finns färre pga kortare livslängd) ska inte få lika stora skattesänkningar och fattigpensionärer på t ex garantipension får inga skattesänkningar alls.

Cornucopia - 28 nov 18 kl. 12:14

ROT-avdraget tio år - vad ska rädda byggbranschen denna gång?

Det är nu snart tio år sedan ROT-avdraget återinfördes av regeringen Borg/Reinfeldt, för att rädda den krisande byggbranschen i spåren av finanskrisen. Även om sittande regering minskat avdraget, så kan man fundera på vad som ska rädda byggbranschen denna gång, då avdraget inte slopades under den nu avslutade "Sveriges ekonomi går som en Tesla".Renovering av badrum.

Newsmill - 19 jun 12 kl. 16:20

Sänkt skatt ger fler invandrare jobb

http://www.newsmill.se/trackback/45618Alliansens skattepolitiker: Med sänkt skatt på arbete, sänkt skatt på företagande och reformer som ger förutsättningar för fler jobb, sänker Alliansen trösklarna för utrikes födda in till arbetsmarknaden..

YA - 26 jun 14 kl. 03:55

Nej, höjd skatt ger inte mer välfärd

Patienter som får ligga i korridoren. Förskolebarn som serveras knäckebröd och vatten till frukost. Usla Pisa-resultat för våra svenska tonåringar.

DN - 28 dec 12 kl. 08:34

Familjen måste betala 32 000 mer i skatt

Bara drygt tre dygn återstår tills de flesta amerikaner drabbas av automatiska skattehöjningar och statsbudgeten av drastiska nedskärningar. Nu ska president Barack Obama försöka rädda landet från att rasa utför det så kallade budgetstupet. Enas inte politikerna måste familjen Makino i New Jersey betala 32?

YLE - 16 mar 13 kl. 05:18

EU ger Cypern stöd - skatt på bankdepositioner ett villkor

Euroländernas finansministrar har enats om ett stödpaket till Cypern efter att ha förhandlat hela natten. Stödet gäller främst banksektorn. Ministrarna beslöt att tillsammans med Internationella valutafonden IMF ge Cypern ett räddningspaket på högst 10 miljarder euro.

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 15:37

Talman kan dras in i strid om skatt


Talman Per Westerberg (M) kan bli indragen i den hetaste riksdagsstriden på länge. Folkpartiets ekonomisk-politiske talesman Carl B Hamilton hoppas att Westerberg agerar för att försöka rädda regeringens förslag om 3 miljarder lägre statlig skatt.Talmannen skulle kunna vägra att ta upp de rödgrönas och SD:s väntade förslag om att stoppa sänkningen, med hänvisning till att det strider mot reglerna för beslut om hur statsbudgeten fattas.

UNT - 19 nov 13 kl. 15:37

Talman kan dras in i strid om skatt

Talman Per Westerberg (M) kan bli indragen i den hetaste riksdagsstriden på länge. Folkpartiets Carl B Hamilton vill se Westerberg agera för att försöka rädda regeringens förslag om 3 miljarder lägre statlig skatt.(TT).

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Alliansen vill ha billigare politik

Färre politiker i såväl kommunfullmäktige som facknämnderna – eller åtminstone mer kostnadseffektiv politik. Det kan bli resultatet av en översyn som det råder politisk enighet om att satsa på..

YA - 45 minuter sedan

Tonåring stal jacka – nu åtalas hans

Killen misstänks för att ha stulit en jacka på en adress i Hammenhög. Nu åtalas han misstänkt för stöld. .

YA - 45 minuter sedan

Turistkaos vid havsparkering upprör närboende

En Abbekåsbo har hört av sig till såväl kommunen som länsstyrelsen med klagomål kring felaktig parkering, grillning och allmänt turistkaos vid hundbadplatsen i Mossby..

YA - 45 minuter sedan

Linedancen har hittat tillbaka till Skurup

På allmän begäran har Spf denna höst dragit igång en efterlängtad kurs i linedance. Varje fredagseftermiddag räknas det numera steg, snurras runt och fröjdas på dansgolvet i Folkets park. .

YA - 45 minuter sedan

Nytt trygghetsboende för seniorer behövs i Sjöbo – kö till Kärnan

Det behövs ett nytt trygghetsboende för seniorer, med gemensam matsal och utrymme för aktiviteter. Det menar politikerna i vård- och omsorgsnämnden..

YA - 45 minuter sedan

Stopp ska sätta stopp för fler olyckor i korsningen

Korsningen Lilla Norregatan/Lillgatan ska göras säkrare. Nu blir det stopplikt för bilister från alla de tre håll de kan komma. .

YA - 45 minuter sedan

Korsvirkesstaden Ystad får ett lyft och nytt liv

Flera omsorgsfulla renoveringar av kommunala bostadsbolagets korsvirkeshus pågår för tillfället i stan, eller har nyligen avslutas. – Vi är väldigt glada och stolta över de här fina gamla husen, samtidigt kostar förstås den här typen av renoveringar mer än andra, säger Mathias Nilsson, projektledare på Ystadbostäder..

YA - 45 minuter sedan

Praktikertjänst förvärvar Capio Nova Tandvård

Praktikertjänst har köpt Capio Nova Tandvård av Capio. De tre verksamheterna i Ystad, Sjöbo och Veberöd har omkring 20 medarbetare och drygt 5 000 patienter. .

YA - 1 timme sedan

Hedwall vill utmana Stenson: "Rätt i tiden"

Än så länge är det bara ett envist rykte. Men de svenska damgolfstjärnorna hoppas att planerna på en mixedtävling i Sverige blir verklighet..

YA - 1 timme sedan

Dramatisk dag i lekens land

Alla måste vi till jobbet och idag jobbar barnjaget och berättaren som doktor. Och då händer det grejer i Pija Lindenbaums nya bilderbok..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.