SR > Nyheter

Monday, 16 September, 00:06

SR - 11 sep 19 kl. 03:00

Åtalas för att ha spridit avrättningsfilm från ISEn man som har länkat till en avrättningsfilm från terrorgruppen IS på Facebook har åtalats för olaga våldsskildring.Enligt åklagaren är det första gången den lagen används mot terrorpropaganda..
Läs mer på SR
Läs mer om:
IS, Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtalas för att ha spridit, avrättningsfilmfrån IS
SvD - 21 aug 14 kl. 08:31

”Proffsig” avrättningsfilm förbryllar forskare

Den filmade avrättningen av journalisten James Foley har inte bara sänt en chockvåg bland tittare. Forskare förbryllas över "spelfilmskaraktären" och islamisternas nya offensiv på sociala medier. - Jag har aldrig sett något liknande, säger Kari Andén Papadopoulos, vid Stockholms universitet.

SVT - 04 jun 18 kl. 14:21

IS avrättningsvideo: Förundersökning inleds om terroristbrott

Åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål har i dag inlett en förundersökning för terroristbrott. Ärendet rör två svenska medborgare som ska ha dödats i Irak i år. En avrättningsfilm publicerades nyligen på internet av en terrororganisation..

SR - 04 jun 18 kl. 14:23

Avrättningsfilm leder till förundersökning

Förundersökning för terroristbrott har inletts av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål..

Sydsvenskan - 04 jun 18 kl. 14:30

Förundersökning om terroristbrott inleds

Efter uppgifterna om att två svenska medborgare dödats av terrorrörelsen IS i Irak har åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål i dag inlett en förundersökning om terroristbrott. I den avrättningsfilm som publicerats på nätet anklagas svenskarna för att.

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 18 kl. 14:30

Förundersökning om terroristbrott inleds

Efter uppgifterna om att två svenska medborgare dödats av terrorrörelsen IS i Irak har åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål i dag inlett en förundersökning om terroristbrott. I den avrättningsfilm som publicerats på nätet anklagas svenskarna för att.

P3 - 11 sep 19 kl. 16:56

Första åtalet för olaga våldsskildring – lär bli fler

En man i Dalarna har åtalats för att ha delat en avrättningsfilm från terrorgruppen IS. Enligt juristen Ängla Eklund kan det här leda till att fler väcker åtal för den här typen av brott i framtiden..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Flera skottskadade utanför Köpenhamn

Flera personer har skadats i en skottlossning i ett bostadsområde i Ishøj utanför Köpenhamn..

SR - 1 timme sedan

Nya anklagelser mot HD-domare i USA

Tidningen New York Times rapporterar om nya sexbrottsanklagelser mot den senast tillsatte domaren i högsta domstolen i USA, Brett Kavanaugh..

SR - 3 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Göteborg

Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg..

SR - 5 timmar sedan

Större möjligheter för flickor att gå klart skolan

I Kenya kan möjligheterna för flickor att gå klart skolan vara på väg att förbättras, även om de blivit gravida som tonåringar. Ett nytt lagförslag vill göra det olagligt att neka en flicka att komma tillbaka till skolan efter förlossningen..

SR - 6 timmar sedan

Nu drabbar norska ovädret Sverige

Regn och kraftiga vindar slår hårt mot stora delar av Västra Götaland. På flera håll har tågtrafiken ställts in och även färjor påverkas..

SR - 8 timmar sedan

Vallokalerna öppna för presidentval i Tunisien

På söndagsmorgonen öppnade vallokalerna i Tunisien för dagens presidentval. 26 kandidater ställer upp i valet och sju miljoner tunisier är röstberättigade. Men resultatet väntas först på tisdag.

SR - 8 timmar sedan

Små framsteg i reningsverket i Warszawa

I Warszawa fortsätter arbetet med reningsverket som kollapsat och har pumpat ut en massa orenat vatten floden Wisla, som mynnar ut i Östersjön. Fortfarande uppges 40 procent av smutsvattnet rinna ut i floden - trots att det har gått flera veckor sedan läckan uppdagades..

SR - 9 timmar sedan

Sverige kan skjuta upp första satelliten från europeisk mark

Sverige och rymdbasen Esrange i Kiruna kan bli först i Europa med att skjuta upp satelliter från europeisk mark..

SR - 9 timmar sedan

Bensinskatter får kritik – från höger och vänster

I regeringens budgetförslag finns det delar som både höjer och sänker skatten på bensin och diesel, något som möter kritik från oppositionen..

SR - 9 timmar sedan

Försöker göra upp med 22 år av förtryck

Två och ett halvt år efter det att Gambias hårdföre diktator tvingades lämna landet så försöker Gambia nu göra upp med 22 år av förtryck..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.