Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:39

Världen Idag - 11 sep 19 kl. 01:20

Kameror – inte ideologi – i fokus i valkampanjenDet stora samtalsämnet i den israeliska valkampanjen de senaste två veckorna har inte varit bostads­krisen, utbildnings­systemet, välfärden eller freds­processen – det har varit kameror. I efterdyningarna av valet i april avslöjades flera fall av valfusk i röstningslokalerna. Det utspelade sig på flera platser, men var mest utbrett i städer och stadsdelar med arabisk befolkning. Utan att kunna bevisa det, menar flera Likudrepresentanter att detta kan ha kostat dem ett mandat vid förra valet. Likud försöker därför pressa igenom en lagstiftning som föreskriver kamera­övervakning i val­lokalerna; självklart inte bakom skärmen där man väljer vilket parti man röstar på, men av de frivilliga som bemannar urnorna, identifierar väljarna och räknar rösterna.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Likudrepresentanter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kamerorinte , ideologii , fokusi , valkampanjen
Sydsvenskan - 27 jan 18 kl. 09:00

Han har haft ett liv med tv-kameror i fokus

Nu fyller Fleming Eklund 75 år..

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 18 kl. 09:00

Han har haft ett liv med tv-kameror i fokus

Nu fyller Fleming Eklund 75 år..

Sydsvenskan - 15 apr 15 kl. 20:25

”Att ge eller inte ge till tiggare - ideologi ställs mot empati”

Nej, jag ger inte till tiggarna säger min vän A, ”för deras skull.” Självklart ger jag till tiggarna säger min vän B, med emfas.A är marknadsliberal och tycker man måste betrakta tiggandet som vilket tjänsteyrke som helst; frisör, barista, städare.

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 15 kl. 20:25

”Att ge eller inte ge till tiggare - ideologi ställs mot empati”

Nej, jag ger inte till tiggarna säger min vän A, ”för deras skull.” Självklart ger jag till tiggarna säger min vän B, med emfas.A är marknadsliberal och tycker man måste betrakta tiggandet som vilket tjänsteyrke som helst; frisör, barista, städare.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 16 kl. 17:07

"Lösningen på Kommunals bekymmer är att tala om ideologi."

Väckte man en arbetare mitt i natten för hundra år för att fråga varför man skulle vara med i facket, kom svaret utan betänketid. Väcker man en arbetare idag och ställer samma fråga är det inte ens säkert att hen är med i facket, eller vet varför.Kanske är detta Kommunals verkliga bekymmer?

YLE - 19 feb 17 kl. 06:04

Att vara hälsosam är vår tids ideologi - och den är grym

Den första januari 2016 beslöt sig Carl Cederström att ägna ett år åt att få bättre kondition, bli smartare och mer produktiv. Det gjorde han med hjälp av aktivitetsarmband, appar och andra digitala redskap som finns på marknaden. Carl Cederström jobbar som docent på Företagsekonomiska vid Stockholms universitet.

BT - 28 jul 11 kl. 00:30

När ideologi fördunklar våra sinnen

Jag får erkänna att min första reaktion, när jag fick en flash på mobilen om bomben i Oslo, var ?nu är islamisterna igång igen?. Eller, långt bak i min reptilhjärna, tänkte jag faktiskt också ?

UNT - 31 maj 12 kl. 16:21

Breiviks ideologi under lupp

Under dagens förhandlingar i Breivikrättegången stod massmördarens ideologi i fokus. Expertvittnen dömde ut den första undersökningen av Breiviks mentala status - som sjukförklarade terroristen..

Politikerbloggen - 23 nov 12 kl. 10:32

Regeringens fokus har gått från att reformera till att förvalta


DEBATT. Under de senaste åren har regeringens fokus övergått från att reformera och förbättra till att förvalta. Idédebatten har avtagit och de frihetliga politiska förslagen blivit färre.

Sydsvenskan - 11 apr 19 kl. 05:30

Säkerheten i fokus när Indien går till val

Den senaste tidens oroligheter i Indien gör att säkerheten står högt upp på dagordningen när det sex veckor långa valet i landet inleds. Under valkampanjen har premiärminister Narendra Modi lagt stort fokus på säkerheten och läget i Indien är minst sagt.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Kroatien lockar med kristallklara vatten och mäktig natur

Kristallklart vatten, medeltida städer och vänliga människor. Inte konstigt att Kroatien har seglat upp som en semesterfavorit. Många av turisterna reser till Makarska rivieran, där turistorterna ligger på ett pärlband med de majestätiska, gråvita Bikovobergen som kuliss..

Världen Idag - 1 timme sedan

Svenska kyrkans journalistresa sågas: ”Antiisraelisk”

Svenska kyrkan och Diakonia arrangerar återigen en journalistresa till Israel och de palestinska områdena. Men flera opinionsbildare är kritiska till att några av Sveriges tyngsta reportrar ska lära sig om konflikten från aktörer som man anser vara ensidigt Israelkritiska. Enligt Erik Lysén, utrikeschef i Svenska kyrkan, kommer resenärerna dock få ta del av åsikter som inte nödvändigtvis delas av Svenska kyrkan..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Fängslande och personligt om vägen från gayvärlden

Jackie Hill Perry skriver trovärdigt att hennes kamp med sin läggning fortsätter, men att hon finner att livet med Gud är så mycket viktigare än hennes sexuella läggning, sammanfattar Anethe Carlsson..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Överlåt konflikter till Gud

Det finns en egenskap som är väldigt mänsklig, och som sitter djupt rotad, och det är viljan att försvara sig. När man upplever sig felaktigt behandlad, missförstådd och kanske till och med falskt anklagad, ja, då vill man gå till försvar. Ibland med alla till buds stående medel.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Vår tids ideologi blir brutalt avklädd i SVT

Minns du sången ”Det vackraste” med Cecilia Wennersten? 1995 fick den ett enormt genomslag som ett avbrott i det annars förytligade innehållet i Melodifestivalen. Det var en väldigt enkel och vardaglig text.

Världen Idag - 17 timmar sedan

20 000 marscherade för ofödda i Belfast

I Belfast marscherade nyligen över 20 000 människor i en tyst protest mot att Storbritanniens liberala abortlag ska införas även i Nordirland. Demonstranterna anser att Storbritanniens parlament kör över den lokala opinionen..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Islamister knyts till barnverksamheter

Misstänkta islamister med extrema åsikter kopplas till förskolor och familjedaghem. Det skriver Aftonbladet, som har gjort en kartläggning. – Horribelt, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Islamister knyts till barnverksamhet

Misstänkta islamister med extrema åsikter kopplas till förskolor och familjedaghem. Det skriver Aftonbladet, som har gjort en kartläggning. – Horribelt, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Världen Idag - Igår: 10:11

Föreslår kannibalism för att rädda klimatet

Att börja äta människokött kan vara ett sätt att rädda klimatet. Det menar Magnus Söderlund, professor på Handelshögskolan i Stockholm. Vissa tabun gör det dock svårt för den som vill slå sig in i människoköttsbranschen, säger han..

Världen Idag - Igår: 08:00

Zlatan-staty reses i Malmö

Nu är det klart var och när statyn över Zlatan Ibrahimovic ska resas. Det blir vid Stadiontorget i Malmö den 8 oktober – med ”Ibra” på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.