Världen Idag > Nyheter

Thursday, 19 September, 20:55

Världen Idag - 11 sep 19 kl. 01:00

På tiden att Hebron besöksDen som har besökt Hebron de senaste femton åren har nog lämnat staden med blandade intryck. Ett besök i Makpelagrottan är både estetiskt imponerande och en starkt emotionell upplevelse. Kopplingen tillbaka till en av Bibelns stora hjältar, Abraham, för fyratusen år sedan, levandegör hela bibelhistorien – ja, hela frälsningshistorien. Vandrar man därefter upp till Beit Hadassa får man ett brutalt möte med nutiden. Scenen utgörs av en folktom, dammig gata, kantad av igenbommade butiker och verkstäder med stora och delvis rostiga metalldörrar för fönstren.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Hebron, Makpelagrottan, Bibelns, Beit Hadassa, TIPH

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: tidenatt , Hebron, besöks
BT - 01 jan 14 kl. 22:10

SJ:s IT-problem drar ut på tiden

Flera stora sajter låg nere efter en kabelbrand under nyårsdagen och problemen kan fortsätta under torsdagen. SJ:s hemsida och bokningssystem kommer att vara igång tidigast på torsdagsmorgonen.Någon prognos för när IT-haveriet skulle vara helt löst fanns inte på onsdagskvällen.

YLE - 13 aug 15 kl. 10:41

Presidentparet besöker Hangö

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio besöker Hangö på måndag eftermiddag (17.8). De träffar bland annat invånare i Östra hamnen.

SVT - 15 jul 14 kl. 10:08

Nu är den populäraste tiden att besöka museer

Närmare hälften av alla museibesök sker under maj till augusti visar ny kartläggning..

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Inbrott: Kyrkan i Degeberga och bilar fick besök av tjuvar

Under sommaren fick många badgäster av inbrott i sina bilar under tiden de tog ett dopp. Men även under andra årstider gäller det att se upp. Kyrkobesökare är några som riskerar att drabbas..

Helsingborgs Dagblad - 21 nov 15 kl. 12:45

Israel stängde radiostation i Hebron

Israel har stängt palestinska radiostationen al-Khalil i staden Hebron på den ockuperade Västbanken i sex månader för att den i sändningar ska ha främjat och uppmuntrat till terror mot israeliska civila och säkerhetsstyrkorna.Israeliska soldater slog till mot stationen natten till lördagen.— De tog datorerna, kommunikationsutrustningen, allt, säger programchefen Ezz Haddad.

Sydsvenskan - 21 nov 15 kl. 12:45

Israel stängde radiostation i Hebron

Israel har stängt palestinska radiostationen al-Khalil i staden Hebron på den ockuperade Västbanken i sex månader för att den i sändningar ska ha främjat och uppmuntrat till terror mot israeliska civila och säkerhetsstyrkorna.Israeliska soldater slog till mot stationen natten till lördagen.— De tog datorerna, kommunikationsutrustningen, allt, säger programchefen Ezz Haddad.

DalaDemokraten - 29 jul 15 kl. 16:45

SSU Dalarna besöker Palestina

Israel-Palestina konflikten har sedan länge varit orolig. SSU i Dalarna vill visa sitt engagemang för palestinierna genom att besöka byn Susiya, på Västbanken, söder om Hebron. Israeliska myndigheter har meddelats under sommaren att byn Susiya ska rivas efter högtiden Ramadan, med anledning att byn saknar bygglov..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Björklund attackerad i Hebron

Utbildningsminister och vice statsminister Jan Björklund attackerades under sitt besök i Hebron i dag, uppger aftonbladet.se.- En mycket aggressiv bosättare försökte angripa Jan Björklund och hans livvakter från Säpo fick gå emellan, det uppstod handgemäng, säger Björklunds presschef Anders Andrén till Aftonbladet.

Kristianstadsbladet - 22 sep 13 kl. 23:38

Israelisk soldat dödad i Hebron


En israelisk soldat sköts på söndagen ihjäl i Hebron på Västbanken. Han var den andre israeliske soldaten som dödades under helgen på Västbanken, där läget blivit allt mer spänt trots att fredssamtalen mellan israeler och palestinier återupptogs i somras.En militärtalesman sade att soldaten sköts av en krypskytt under patrullering nära Abrahams grav, en helig plats för både judar och muslimer.

BT - 22 sep 13 kl. 23:40

Israelisk soldat dödad i Hebron

En israelisk soldat sköts på söndagen ihjäl i Hebron på Västbanken. Han var den andre israeliske soldaten som dödades under helgen på Västbanken, där läget blivit allt mer spänt trots att fredssamtalen mellan israeler och palestinier återupptogs i somras. En militärtalesman sade att soldaten sköts av en krypskytt under patrullering nära Abrahams grav, en helig plats för både judar och muslimer.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Regeringen hejdar sig om könskirurgi för unga

Regeringen ville sänka åldersgränsen och låta 15-åringar operera könet utan förälderns medgivande. Men lagförslaget fick hård kritik – och nu vill regeringen tänka över saken och utreda frågan igen..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Oppositionsledaren kräver Netanyahus post

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu vill behålla makten genom en koalitionsregering – med sin rival Benny Gantz. Men oppositionsledaren kräver att Netanyahu lämnar ifrån sig sin post..

Världen Idag - 9 timmar sedan

JO: Oklart om sena aborter i Sverige

2017 blåste det upp till abortdebatt efter att överläkaren Katarina Strand Brodd berättat i media om att hon vid flera tillfällen försökt rädda livet på barn som överlevt en sen abort. Hon efterfrågade förtydligande av reglerna. Nu instämmer Justitieombudsmannen, som menar att abortlagens tolkning är oklar..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Arga bin höll indiskt flyg kvar på marken

Just som passagerarflygplanet skulle lyfta från flygplatsen i indiska Calcutta landade en bisvärm på piloternas fönster..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Provokativ konst stoppas av Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs kommunledning med SD, M, KD och ett lokalt parti har fattat fler beslut än det om prideflaggor, som väcker uppmärksamhet. Kommunen ska undvika ”utmanande samtidskonst”, till exempel så kallad ”menskonst”, har man nu bestämt..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Svårare för Netanyahu att sitta kvar

När de israeliska medborgarna gick till val till sin riksdag, knesset, för andra gången på fem månader uteblev även denna gång ett tydligt utslag.  Likt ett pattläge i schack kan fortsatt inget av de två politiska blocken – den värdekonservativa högern tillsammans med judisk-religiösa partier eller den liberala mitten-vänstern tillsammans med sekulära krafter och araber – uppnå de 61 mandat av knessets 120 som krävs för att bilda en ny regering med egen parlamentarisk majoritet. Att högernationalistiska regeringspartiet Likud verkar förlora sin position som Israels, Mellanösterns enda demokrati, största parti, försvagar partiledaren Benjamin ”Bibi” Netanyahus möjligheter att sitta kvar som premiärminister ännu en mandatperiod.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Linda Bergling vill utrusta till helandetjänst

Efter 40 år av tjänst för Gud har pastor Linda Bergling utsetts till Årets hedersevangelist av Evangelistfonden. – Arken blev vårt livsverk. Vi har försökt vara trofasta mot Guds vision och uppdrag under alla år, säger hon om sin och maken Gunnar Berglings arbete..

Världen Idag - 12 timmar sedan

De blir årets evangelister

En oförtröttlig gudsrikes-entreprenör, en rappande Jesus-magnet och en missionsorganisation som når de onådda. Så beskrivs årets tre mottagare av Evangelistfondens stipendier, Linda Bergling, Sebastian Stakset och Life Mission, som kommer att få 20 000 kronor var..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Att bevara kristen enhet och vägra tala illa om andra kristna har ett pris.

Fil 2:1–5 Den sista kvällen på jorden vandrade Jesus genom Jerusalem med sina närmaste vänner. I skuggan av korset talade han tröstande och kärleksfullt till ledarna av det som skulle komma att bli Guds världsvida kyrka. Plötsligt stannade han till, såg upp mot himlen och bad till Fadern.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Det behövs ett ärligt samtal om den svenska asylrätten

Moderaterna har lanserat ett förslag om att Systembolaget ska vara öppet även på söndagar. Förslaget sticker i ögonen: Är tillgång på alkohol ett av Sveriges problem? Principen bakom förslaget går att förstå: Staten ska inte bestämma vad jag ska äta och dricka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.