Världen Idag > Nyheter

Saturday, 21 September, 23:29

Världen Idag - 11 sep 19 kl. 01:10

Hebronbesök var viktigt – även som en del av valkampanjenOmgiven av en mur av säkerhetsvakter besökte premiärminister Benjamin Netanyahu Hebron föregående onsdag. Anledningen var uppmärksammandet av att det var 90 år sedan massakern på det judiska samhället i Hebron, 1929, då stadens araber brutalt mördade 67 judar och våldtog och lemlästade många fler. Efter massakern tvingade de brittiska mandat­myndigheterna, som då regerade, resten av det judiska samhället i Hebron att lämna staden. Först efter sexdagarskriget kunde judarna återvända till Hebron och Makpelagrottan, där Abraham, Isak, Jakob och deras hustrur ligger begravda. Det var 21 år sedan en israelisk premiärminister besökte Hebron; även den gången hette han Benjamin Netanyahu.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Benjamin Netanyahu Hebron, Hebron, Makpelagrottan, Abraham, Benjamin Netanyahu, Begin, Yitzhak Shamir

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hebronbesökvar , viktigt, ävensom en , delav , valkampanjen

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

KD: Inte vår sak att lägga oss i Sölvesborgs konstpolicy

Riksdagspolitiker bör inte recensera enskilda kommuners konstpolicyer. Det menar både KD:s och M:s kulturpolitiska talespersoner apropå Sölvesborgs beslut att inte låta skattepengar gå till oanständig samtidskonst..

Världen Idag - 10 timmar sedan

S-topp mötte terrorhyllande Fatahledare: ”Dubbelspel”

Veckan innan utbildningsminister Anna Ekström (S) åkte till Förintelsemuseet i Jerusalem reste en annan S-delegation till de palestinska områdena. Där mötte man företrädare för sitt systerparti Fatah och lovade att fortsätta stödja den palestinska staten, oavsett vilket motstånd man stöter på..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Ministern: Vi gör mycket för att bekämpa antisemitismen

81 procent av unga judar i Europa upplever antisemitismen som ett problem i sina länder. Inrikesminister Mikael Damberg sitter i en bil på väg till ett nordiskt möte i Åbo för att diskutera säkerhetsläget, men prioriterar ändå Världen idags frågor om situationen för judarna i Sverige..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Den tätaste neutronstjärnan någonsin fascinerar forskare

Amerikanska astronomer har upptäckt den mest kompakta neutronstjärnan någonsin..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Kristna samlas i Växjö – vill se förvandlad region

”Se, jag gör allting nytt” är namnet på EFS Sydösts inspirations- och missionsdag som äger rum i dag, lördag. Då fylls Växjö domkyrka med lovsång, tillbedjan och undervisning av bland andra Hope for this Nation. – De var här för ett år sedan och det gav verkligen mersmak, säger Magnus Widholm, regional missionsledare..

Världen Idag - Igår: 19:00

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten. På sociala medier har det öppna brevet delats flera hundra gånger, men även mött kritik..

Världen Idag - Igår: 16:50

Svag fördel för Benny Gantz i rösträkningen

Valresultatet i Israel fortsätter att vara jämnt när rösträkningen i princip är klar. Benny Gantz parti, Blåvitt, har ett litet övertag, men det finns inga uppenbara vägar till att bilda en majoritetskoalition..

Världen Idag - Igår: 16:56

Skulle rapportera om islamiskt center – utsattes för stenkastning

Journalister från SVT Uppsala har utsatts för stenkastning. Det skedde när ett tv-team skulle filma en intervju med personer som vill bygga ett islamiskt center. Då landade flera stora stenar bredvid dem..

Världen Idag - Igår: 08:00

KD-kritik mot budgeten och mot de forna alliansvännerna

Välfärden får ta notan för det påtvingade budgetsamarbetet mellan regeringen och C och L, enligt KD:s ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed som tycker att regeringen satsar för lite på vården..

Världen Idag - Igår: 14:03

Flera kommuner tveksamma till fler nyanlända

En vecka efter det att Sölvesborgs kommun bestämt sig för att trotsa bosättningslagen, får kommunen sällskap av Bengtsfors i Dalsland, rapporterar TV4 Nyheterna. En undersökning som tv-kanalen gjort visar att ytterligare fler kommuner för liknande diskussioner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.