YA > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:29

YA - 11 sep 19 kl. 00:01

Minibio med Bamse för de yngreLite popcorn och bio-mys är väl ett perfekt sätt att inleda en regnig septemberdag. Vid niotiden på tisdagsmorgonen fylldes Jazzarkivet med barn från tre förskolor i Tomelilla..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Bamse, Jazzarkivet, Tomelilla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minibiomed , Bamseför de , yngre
Nyheter 24 - 20 maj 11 kl. 10:19

Inte första gången Bamse delas ut till flyktingbarn


Specialutgåvan av Bamse för asylsökande, ?Bamse, Mims och Meles?, har väckt vild debatt.

YA - 26 jan 14 kl. 10:30

"Bamse är lurig att teckna"

Foto: Bass Nilsson
Ystadsbon Lars Bällsten hade tecknat Bamse i många år när han fick frågan att komma och jobba på filmen "Bamse och tjuvstaden", som nu går på biograferna.– Det var ett fantastiskt kul år.
Hur började din bana som serietecknare?

Skånskan - 23 jan 16 kl. 14:00

Alla åldrar tycker om Bamse

Kultur och Nöje De allra flesta som läser Bamse i dag är mellan fyra och åtta år gamla.
– Men vi har faktiskt läsare i alla åldrar, även många vuxna hör av sig och berättar att de läser Bamse, säger tidningens chefredaktör Charlotta Borelius.Hon har arbetat med Bamse sedan 2008 och styr en redaktion som består av fyra personer.

Kristianstadsbladet - 20 maj 13 kl. 13:10

Bamse släpps på samiska


Världens starkaste björn Bamse översätts till samiska. Enligt ett pressmeddelande från Egmont förlag, som ger ut Bamse i Sverige, har det norska sametinget tilldelat förlaget ABC-Company E-skuvla AS stöd för att översätta serietidningen till nordsamiska. - Jag har själv läst Bamse för mina barn, och har då tänkt att det skulle vara roligt att få läsa Bamse på vårt eget språk.

Expressen - 25 mar 15 kl. 20:29

Är Bamse världens lönsammaste björn?

Serien om världens starkaste björn landade för första gången i butikshyllorna 1977 - och i dag är Bamse mer framgångsrik än någonsin. I dagarna redovisade Bamse Förlaget rekordvinst i sitt bokslut, skriver Dagens Media. – Bamse är 'still going strong' efter alla år, säger Ola Andréasson en av Bamse Förlagets ägare..

Dagensanalys.se - 09 nov 17 kl. 09:47

Bamse hyllas för sin kamp mot falska nyheter på internet

Bamsetidningen har utsetts till Årets Tidskrift för sin uppmärksammade kamp mot falska nyheter. Det var i våras som nyheten om att Bamse ska lära barn att bli mer källkritiska spred sig som en löpeld i både svenska och utländska medier, samt i sociala medier. Bamseredaktionen hade i samarbete med bland annat internetforskaren Elza Dunkels tagit fram ett specialnummer (Bamse nr 2 2017) om högaktuella ämnen som ryktesspridning och källkritik.

PI - 26 apr 11 kl. 12:18

Rasistchock: Bamse och Kalle Svartskalle

SERIETIDNING PI skrev i början av april om Bamses onliner ”Milde Muhammed” och i november 2010 skrev om Migrationsverket som på fullt allvar ska dela ut en specialutgåva av Bamse till de vuxna män som kallar sig ensamkommande flyktingbarn. ”Bamse och Kalle Svartskalle” F d Statens invandrarverk, nuvarande Migrationsverket, samarbetade med tecknarna och framförallt Bamses skapare Rune Andersson. 1980 kom den första upplagan vilket egentligen skulle vara engångspublikation.

Alliansfritt Sverige - 13 okt 12 kl. 09:53

Stockholmsalliansen bannlyser Bamse


Källa: Wikimedia CommonsSTARKT. Stockholmsalliansen bannlyser Bamse från Stockholms gator och torg.  Moderaten Regina Kevius skrämde först slag på Stockholms idrottsrörelse när hon ville genomföra brutala nedskärningar.

SVT - 12 jan 14 kl. 12:19

Bamse tar klivet ut på vita duken

Bamse, världens starkaste och snällaste björn, har älskats av generationer av barn ända sedan starten 1966. Nu tar Bamse klivet ut till bioduken med sin första långfilm, "Bamse och tjuvstaden" och SVT fick vara med under dubbningsarbetet..

SVT - 12 jan 14 kl. 12:19

Bamse tar klivet ut på vita duken

Bamse, världens starkaste och snällaste björn, har älskats av generationer av barn ända sedan starten 1966. Nu tar Bamse klivet ut till bioduken med sin första långfilm, "Bamse och tjuvstaden" och SVT fick vara med under dubbningsarbetet..

Resume - 31 mar 14 kl. 11:59

Dunderstarkt resultat för Bamse


Bamse Förlaget har full fart. Förutom tidningsutgivningen bygger man Bamses värld vid Kolmårdens djurpark. Förlaget har även släppt biofilmen Bamse och Tjuvstaden samt introducerat Bamse-blöjan ihop med Bergendahls-gruppen..

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Stjärnproducenten: Gör det för Jöback

Trots ett fullspäckat schema är stjärnproducenten Cameron Mackintosh i Sverige inför uppsättningen av "Häxorna i Eastwick". Anledningen stavas Peter Jöback..

YA - 30 minuter sedan

Mattsson utslagen ur brottnings-VM

YA - 30 minuter sedan

Svenskt näringsliv: Lägre löneökningar behövs

De framtida riskerna är stora såväl för global som svensk ekonomi. Dessutom utmanas Sverige av internationell konkurrens inom flera områden. Inför avtalsrörelsen vill därför Svenskt näringsliv se lägre löneökningar än de senaste åren..

YA - 30 minuter sedan

Dreamhack kvar i Jönköping

YA - 1 timme sedan

Akademien går in i intensivt Nobelskede

På torsdag sammanträder Svenska Akademien för första gången efter sommaruppehållet. På dagordningen står bland annat Nobelkommitténs förslag till höstens två Nobelpris..

YA - 1 timme sedan

SCB: 7,1 procent arbetslösa

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.