YA > Nyheter

Saturday, 21 September, 06:43

YA - 11 sep 19 kl. 00:01

Polykemi på tysk roadtrip efter Greta Thunberg-effektNär bilindustrin kämpar med sin miljöprofil beger sig Polykemi ut på roadtrip som en av få producenter som kan erbjuda återvunnen plast till biltillverkningen. Den tyska marknaden är ett viktigt mål..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Greta Thunberg, Polykemi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polykemi, tysk, roadtripefter , Greta, Thunberg-effekt
YA - 14 okt 13 kl. 12:05

Polykemi har rest sig

För drygt ett år sedan tvingades Polykemi säga upp 20 anställda. Nu har drygt hälften av dem återvänt till företaget.?Efter nyår har vi haft en stadig förbättring, säger Ola Hugoson, vd på Polykemi.

YA - 11 feb 14 kl. 06:30

Polykemi satsar 60 miljoner kronor

Polykemi investerar drygt 60 miljoner kronor i sina anläggningar i Ystad och kinesiska Kunshan.
– Investeringarna ska förbättra produktionsmöjligheten och göra det möjligt att ta ytterligare marknadsandelar, säger företagets kommunikationsansvariga Pax Sjöholm.De senaste åren har investeringsviljan i Ystadbaserade Polykemi varit relativt låg.

YA - 03 feb 14 kl. 06:30

Ny framgång för Polykemi

Foto: Mark Hanlon
Polykemi har utvecklat ett helt nytt material som Ystadsföretaget hoppas mycket på. En av de första kunderna är tillverkaren av den numera klassiska schweiziska armékniven.
Plastmaterialet som heter Polyfill touch började utvecklas för fyra år sedan.

Dagensanalys.se - 02 apr 19 kl. 19:08

Greta Thunberg har en miljon följare – klimatdebatten lockar

Greta Thunberg som blivit ett känt ansikte inom klimatdebatten har nu lockat över 1 miljon följare på Instagram. ”Det är otroligt. Det förändrar debattklimatet när klimataktivister börjar få så många följare.

YA - 07 sep 16 kl. 03:00

Polykemi mot nya rekord

Efter ett litet mellanår under 2015 har alla fyra grenar av Polykemi fått ny luft under vingarna och expanderar runt om i hela världen..

YA - 14 apr 18 kl. 00:01

Ny generation redo ta över familjeföretaget – Polykemi fyller 50

Polykemi fyller 50 år och kan blicka tillbaka på de två bästa åren i företagets historia. Samtidigt börjar förberedelserna för nästa generationsskifte i familjeföretaget – när grundaren Hugo Jönssons barnbarn ska ta över. .

YA - 10 jul 19 kl. 20:59

Polykemi rustar för framtiden

Polykemi har tagit fram en ny produktionslinje för specialiserade produkter. – Det är en vidareutveckling av produktionen som görs idag, säger vd Ola Hugoson. .

SR - 22 okt 14 kl. 06:00

"Hans och Greta" på Unga Dramaten

En av de grymmare sagor som vi fortfarande har med oss i vår sagokanon är den om Hans och Greta som blir lämnade att dö i skogen av sina fattiga föräldrar. Det är en tysk folksaga som nedtecknades av bröderna Grimm i början av 1800-talet. Nu har dramatikern Martina Montelius skrivit sin version av berättelsen i en pjäs som i helgen hade urpremiär på Unga Dramaten i Stockholm.

Uppsalanyheter.se - 06 mar 17 kl. 02:49

Dubbla förluster under Storvretas roadtrip

Superligan: Storvretas roadtrip med dubbla möten i Umeå blev en poängmässig besvikelse efter förluster mot Dalen och Thorengruppen.Storvretas roadtrip med dubbla möten i Umeå blev en poängmässig besvikelse efter förluster mot Dalen och Thorengruppen.   I fredags förlorade Storvreta mot Dalen med 7-4 och på söndagen var det dags för Thorengruppen där man fick med sig en poäng men ytterligare en förlust eftersom man föll i förlängningen.

DN - 13 apr 19 kl. 22:27

Tysk biskop jämför Greta Thunberg med Jesus

Klimataktivisten Greta Thunberg har väckt uppståndelse världen över. Nu sällar sig Berlins ärkebiskop Heiner Koch till dem som hyllar 16-åringens klimatdemonstrationer. – De påminner mig lite om den bibliska episoden om Jesu intåg i Jerusalem, säger ärkebiskopen enligt Die Welt..

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Alliansen vill ha billigare politik

Färre politiker i såväl kommunfullmäktige som facknämnderna – eller åtminstone mer kostnadseffektiv politik. Det kan bli resultatet av en översyn som det råder politisk enighet om att satsa på..

YA - 45 minuter sedan

Tonåring stal jacka – nu åtalas hans

Killen misstänks för att ha stulit en jacka på en adress i Hammenhög. Nu åtalas han misstänkt för stöld. .

YA - 45 minuter sedan

Turistkaos vid havsparkering upprör närboende

En Abbekåsbo har hört av sig till såväl kommunen som länsstyrelsen med klagomål kring felaktig parkering, grillning och allmänt turistkaos vid hundbadplatsen i Mossby..

YA - 45 minuter sedan

Linedancen har hittat tillbaka till Skurup

På allmän begäran har Spf denna höst dragit igång en efterlängtad kurs i linedance. Varje fredagseftermiddag räknas det numera steg, snurras runt och fröjdas på dansgolvet i Folkets park. .

YA - 45 minuter sedan

Nytt trygghetsboende för seniorer behövs i Sjöbo – kö till Kärnan

Det behövs ett nytt trygghetsboende för seniorer, med gemensam matsal och utrymme för aktiviteter. Det menar politikerna i vård- och omsorgsnämnden..

YA - 45 minuter sedan

Stopp ska sätta stopp för fler olyckor i korsningen

Korsningen Lilla Norregatan/Lillgatan ska göras säkrare. Nu blir det stopplikt för bilister från alla de tre håll de kan komma. .

YA - 45 minuter sedan

Korsvirkesstaden Ystad får ett lyft och nytt liv

Flera omsorgsfulla renoveringar av kommunala bostadsbolagets korsvirkeshus pågår för tillfället i stan, eller har nyligen avslutas. – Vi är väldigt glada och stolta över de här fina gamla husen, samtidigt kostar förstås den här typen av renoveringar mer än andra, säger Mathias Nilsson, projektledare på Ystadbostäder..

YA - 45 minuter sedan

Praktikertjänst förvärvar Capio Nova Tandvård

Praktikertjänst har köpt Capio Nova Tandvård av Capio. De tre verksamheterna i Ystad, Sjöbo och Veberöd har omkring 20 medarbetare och drygt 5 000 patienter. .

YA - 1 timme sedan

Hedwall vill utmana Stenson: "Rätt i tiden"

Än så länge är det bara ett envist rykte. Men de svenska damgolfstjärnorna hoppas att planerna på en mixedtävling i Sverige blir verklighet..

YA - 1 timme sedan

Dramatisk dag i lekens land

Alla måste vi till jobbet och idag jobbar barnjaget och berättaren som doktor. Och då händer det grejer i Pija Lindenbaums nya bilderbok..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.