Expressen > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:45

Expressen - 10 sep 19 kl. 23:05

Svenska regeringen vill bygga KinacenterDen svenska regeringen hoppas på att kunna bygga upp ett Kinacenter – för att samla kunskap om den växande stormakten. Pengarna som ska användas för byggnationen kommer att anslås i samband med att Sveriges nya Kinastrategi offentliggörs inom de närmaste dagarna skriver SVT. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kinacenter, Sveriges, Kinastrategi, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska regeringenvill , bygga, Kinacenter
P3 - 07 jul 15 kl. 09:51

Här vill regeringen bygga nya och billigare bostäder för studenter

15 000 nya hyresrätter per år, på omkring 35 kvadratmeter med en maxhyra på drygt 4 200 kronor, det vill regeringen bygga. Och mest i städer där många pluggar..

SVT - 06 okt 16 kl. 09:59

SVT Nyheter erfar: Nu vill regeringen bygga höghastighetsbanor

I dag hålls en pressträff för att presentera den nya infrastrukturpropositionen. Där kommer det, enligt vad SVT Nyheter erfar, finnas en tydlig viljeinriktning om att bygga nya stambanor för höghastighetståg mellan Stockholm, Göteborg och Malmö..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 12 apr 15 kl. 08:00

Nya bullerregler gör det enklare att bygga

Regeringen har beslutat om en förordning som innehåller nya riktvärden för utomhusbuller. Ett höjt riktvärde för lägenheter upp till 35 kvm gör det enklare att bygga små lägenheter. De nya bullerreglerna börjar gälla från och med den 1 juni i år.

Regeringen - 12 jul 17 kl. 15:33

Uppdrag till Boverket att bygga upp och förvalta en webbplats med information för utländska byggherrar och byggföretag om de svenska bostads- och byggmarknaderna

Regeringen uppdrar åt Boverket att bygga upp och förvalta en webbplats där utländska byggherrar och byggföretag lätt kan hitta information om vilka regler som gäller för den som vill bedriva verksamhet i Sverige i syfte att låta uppföra eller bygga bostäder..

Regeringen - 20 feb 14 kl. 17:25

Förslag om att göra det enklare bygga bostäder i bullriga miljöer

Regeringen vill underlätta planering av bostäder i miljöer utsatta för buller. Därför föreslår regeringen att prövning och tillsyn av buller samordnas i miljöbalken respektive plan- och bygglagen.

Lagrådsremiss: Samordnad prövning av buller enligt miljöbalken och plan- och bygglagen
Artikel: Enklare bygga bostäder i bullriga miljöer

Socialdepartementet, 20 februari 2014.

Regeringen - 14 mar 18 kl. 20:10

Regeringen reformerar stödet för hyresbostäder

För att ytterligare öka möjligheten att bygga hyresbostäder till rimliga kostnader reformerar regeringen investeringsstödet för hyresbostäder. Både nivån på stödet och den högsta tillåtna normhyran höjs. Dessutom införs en påbyggnadsbonus som väsentligt förbättrar möjligheterna att bygga fler våningar på befintliga flerfamiljshus..

Cornucopia - 09 jan 17 kl. 12:00

Analys: Regeringen vet att Sveriges ekonomi är sämre än man medger #fofrk

Vad ligger bakom regeringens totala ovilja att anslå medel till Försvarsmakten för att ens uppfylla 2015 års försvarsbeslut eller stärka totalförsvaret, som alla är överens om måste återupprättas inklusive regeringen i sin egen nya säkerhetstrategi för Sverige? Svaret kan bara landa i att regeringen vet att svensk ekonomi ser betydligt dystrare ut framöver än man medger i prognoser och retorik.Statsminister Stefan Löfven (s) vägrar höja försvarsanslagen.

Regeringen - 17 feb 12 kl. 09:17

Enklare att bygga väg och järnväg

Den 16 februari beslutade regeringen om en lagrådsremiss med förslag till ändrade bestämmelser om den fysiska planeringen av infrastruktur. Syftet är att förkorta ledtiderna i processen och göra den mer effektiv. Lagrådsremissen berör även den ekonomiska planeringen där en modell föreslås som kommer att knyta planeringen av infrastruktur fastare till den statliga budgetprocessen.

Regeringen - 18 apr 13 kl. 10:56

Regeringen ger klartecken för NordBalt

Regeringen har idag fattat beslut om att ge affärsverket Svenska Kraftnät tillstånd att bygga NordBalt, en ny sjökabelförbindelse som ska binda samman elnäten i Sverige och elnäten Litauen. NordBalt kommer omfatta 40 kilometer markkabel och 400 kilometer sjökabel och kommer gå mellan Nybro i Sverige och Klaipeda i Litauen. Pressmeddelande: Regeringen ger klartecken för NordBalt Näringsdepartementet, 18 april 2013.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Bomb exploderar vid presidentens tal

Minst 14 personer har dött i en bomb i Parvanprovinsen i norra Afghanistan.President Ashraf Ghani hade bjudit in till torgmöte och ett stort antal personer befann sig på platsen..

Expressen - 15 minuter sedan

Bilen som Karolins mördare använde

Polisen är intresserad av alla iakttagelser av fordonet, så som var den har setts, var den har parkerats, var den har tankats, vem eller vilka som uppehållit sig vid den, om den har varit på verkstad för reparation eller däckbyte eller om den tvättats. Allt är av intresse.Det skriver Nils Norling vid Malmöpolisen i ett pressmeddelande..

Expressen - 30 minuter sedan

Göteborgs jubileumssatsning på bostäder havererar

Fram till jubileumsåret 2021 skulle Göteborgs stad bygga 7 000 nya bostäder. Men nu visar prognoserna på ett totalhaveri: mer än var fjärde bostad beräknas inte stå klar till 2021.– Självklart är det trist att det inte verkar bli så supertoppen som vi hade tänkt oss, säger Emmali Jansson, MP, andre vice ordförande i Fastighetsnämnden..

Expressen - 15 minuter sedan

Swedbank erkänner penningtvätt – banken lägger sig platt

Swedbanks styrelse med Göran Persson som ordförande lägger sig platt.Styrelsen har tvingats ge klartecken för polisen att förhöra den norske toppadvokaten Erling Grimstad. Samtidigt erkänner banken brister när det gäller att stoppa penningtvätt.

Expressen - 30 minuter sedan

Nu kan du köpa solceller på Ikea

Över hälften av alla svenska husägare funderar på att skaffa solceller, visar en undersökning från Kantar Sifo. Hindret har varit pris och låg kunskap. Det vill Ikea råda bot på när de under tisdagen erbjuder solenergisystem för villaägare..

Expressen - 30 minuter sedan

Kommunen agerar i Åmål – efter Expressens reportage

Åmåls kommun skickar räddningstjänst och miljöinspektörer till den hyresfastighet som Expressen rapporterade om i helgen.I järnvägshusen i Åmål bor hyresgästerna, främst nyanlända flyktingar från Syrien, i ren misär.Enligt värden är det hyresgästerna själva som ”förstör och är lata”.

Expressen - 45 minuter sedan

Här vräker snön ner i Värmland – rekordtidigt

Samtidigt som meteorologerna lovar sommarvärme till helgen – så vräker snön ner i Sysslebäck i Värmland.Dan Nordström vaknade upp till ett riktigt snöfall under tisdagsmorgonen.– Det vräkte ner.

Expressen - 45 minuter sedan

Friidrottens hus stängt efter stora branden

Den stora branden i Slottsskogshallen påverkar också Friidrottens hus som ligger precis intill, skriver Dagens Nyheter. – Vi har blivit tvungna att stänga här. Inga toaletter eller duschar kan användas eftersom vattenledningen hit gick via den nedbrunna hallen, säger Bo Edsberger, chef för Göteborgs Friidrottsförbund, till tidningen.

Expressen - 1 timme sedan

Arbetslösheten högre än väntat i augusti

Arbetslösheten var 7,1 procent i augusti, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU).Enligt Infront Datas prognosenkät väntades arbetslösheten vara 6,2 procent.I juli var arbetslösheten 6,9 procent och i augusti 2018 var arbetslösheten 6,1 procent.

Expressen - 1 timme sedan

Sölvesborg sätter in väktare efter uppståndelse om Pride

Väktare sätts in i Sölvesborgs kommunhus efter uppståndelsen kring kommunens stopp för användning av prideflaggan.Kommunchefen Lars Ericsson anser att det finns en hotbild mot kommunen, rapporterar SVT Nyheter Blekinge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.