Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 20 September, 11:36

Dagens Medicin - 10 sep 19 kl. 22:16

Två betalda MBA i Läkarförbundets styrelseEn ytterligare person i Läkarförbundets styrelse, Jonas Ålebring, har fått Handelshögskolans MBA betald av förbundet. Beslutet om hans utbildning togs av endast ordföranden och vice ordföranden. Samtidigt finns en oro för personalsituationen på kansliet..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
MBA, Läkarförbundets, Ålebring, Handelshögskolans MBA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, betalda, MBAi , Läkarförbundets, styrelse
Dagens Medicin - 09 sep 19 kl. 16:27

Så svarar Heidi Stensmyren om sin utbildning

Frågorna är flera kring Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyrens betalda utbildning vid Handelshögskolan. Men hon vägrar låta sig intervjuas, utan svarar endast skriftligt på frågor via presschefen. .

Dagens Medicin - Igår: 08:21

”Det handlar om medlemmarnas pengar och förtroende”

… Helena Dreber, allmänläkare och medicine doktor, som nu väljer att gå ur Läkarförbundet. Detta till följd av den senaste tidens händelser där det bland annat framkommit att förbundets ordförande Heidi Stensmyren fått en MBA-utbildning betald av förbundet till en kostnad på drygt 600 000 kronor..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Pusselbit om diabetes och kognitiv svikt

Vissa biomarkörer för diabetes kopplas till ökad risk för kognitiv svikt i en svensk studie. Resultaten är en del i att förstå kopplingen mellan diabetes och hjärnan..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Sahlgrenska utreds av DO efter ”kulturell svimning”

Diskrimineringsombudsmannen utreder sjukhuset för misstänkt diskriminering, skriver Göteborgs-Posten..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Inte mer slidbakterier hos vaginalt födda

Bebisar som föds med kejsarsnitt hade oftare potentiellt sjukdomsframkallande bakterier i sin tarmflora, jämfört med bebisar som föds vaginalt. Det var dock ingen skillnad i förekomst av bakterier från moderns slida. Det visar den hittills största studien inom området som publiceras i tidskriften Nature.

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Stor entusiasm över hjärtdata på diabeteskongress

Patienter med hjärtsvikt och nedsatt vänsterkammarfunktion får lika god effekt av SGLT2-hämmaren dapagliflozin oavsett om de har diabetes eller inte. Men inga nya överraskande data för diabetesgruppen, enligt resultaten..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Sänkt åldersgräns för könskorrigering ska analyseras igen

Socialstyrelsen ska analysera om åldersgränsen för kirurgiska ingrepp vid könsdysfori ska sänkas till 15 år i vissa fall. Ett lagförslag som redan kritiserats av lagrådet..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Kvinna nära kvävas – SOS avslutade samtalet

En kvinna i Västerås som fick en svår allergichock höll på att kvävas när SOS Alarm la på luren, skriver Vestmanlands läns tidning..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

”Automatisera rapporteringen till kvalitetsregistren”

I en artikel på Dagens Medicins sajt  uppger Region Kronoberg att man överväger att dra sig ur vissa av de nationella kvalitetsregistren eftersom man anser att administreringen av uppgifterna tar för mycket arbetstid.  Det är riktigt att rapportering till kvalitetsregister kräver att samma....

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

”Det är dags att utrota livmoderhalscancer”

Allt fler av Sveriges kvinnor drabbas av denna cancer medan flera andra länder redan är på väg mot en effektiv utrotning, skriver två debattörer på Internationella gyncancerdagen..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

USA:s ambassad nobbar forskningsmöte med KI

I 25 år har amerikanska Mayo Clinic och Karolinska institutet haft en årlig forskningskonferens. I år skulle USA:s ambassad ha deltagit för första gången – men har nu ställt in..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Forskare: ”Bukomfång är ett hälsomått”

En diskussion om det är rätt att mäta bukomfång på skolbarn på har blossat upp i medierna.  Bakgrunden är att forskare i Region Halland i fler år har använt måttet för att få mer kunskap om barns hälsa, tillväxt och nutrition. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.