Expressen > Nyheter

Wednesday, 18 September, 14:10

Expressen - 10 sep 19 kl. 22:02

Ann Linde om Jemen: ”Behöver mer dialog”Förra veckan avgick Margot Wallström efter ett sista försök att blåsa liv i fredsprocesserna i Jemen. Nu ligger ansvaret på Sveriges nya utrikesminister. – Man behöver mer dialog, och det är där Sverige kommer in och kan vara den plattformen och hjälpa till med det, säger Ann Linde. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Linde, Jemen, Margot Wallström, Sveriges, Sverige, Ann Linde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ann, Lindeom , JemenBehöver , mer, dialog
Cornucopia - 05 okt 17 kl. 19:21

EU- och handelsminister Ann Linde vägrar svara på frågor om Transportstyrelsen

I ett utfall av maktfullkomlighet och direkt förakt för skattebetalarna, väljarkåren och media vägrar EU- och handelsminister Ann Linde (s) svara på Dagens Nyheters frågor om hennes roll i Transportstyrelsens säkerhetsskandal. Hon har i två månader duckat tidningen och ursäkten är att "Transportstyrelsen [inte] är något som folk vill läsa om".
Maktens boning.

Regeringen - 06 apr 18 kl. 09:00

Ann Linde till Japan på främjarresa

Den 23–25 april 2018 deltar EU- och handelsminister Ann Linde i kungaparets officiella besök i Japan. Tillsammans med samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan kommer Ann Linde att från regeringens håll resa med den historiskt stora näringslivsdelegationen på över ett hundra personer. Ann Linde kommer att träffa motparter i den japanska regeringen, potentiella japanska investerare och företrädare för fackföreningsrörelsen..

Regeringen - 14 maj 18 kl. 11:30

Ann Linde besöker Brexit-gränsen mellan Irland och Nordirland

EU-och handelsminister Ann Linde reser till Irland och Nordirland den 15-16 maj där hon kommer att besöka den irländska gränsen tillsammans med handelsminister Heather Humphreys samt ha bilaterala överläggningar med EU-minister Helen McEntee. Ann Linde deltar även i ett D9-mininstermöte. Resan avslutas på Nordirland där Ann Linde ska träffa representanter för både DUP och Sin Fein..

Skånskan - 09 sep 19 kl. 11:46

Uppgifter: Ann Linde ny utrikesminister

Enligt källor till SVT är det klart att det är handelsminister Ann Linde som ersätter Margot Wallström som utrikesminister.Det var i en intervju med Dagens Nyheter som utrikesminister Margot Wallström avslöjade att hon lämnar sin post av familjeskäl. Nu uppger källor för SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutsson att det är handelsminister Ann Linde som tar över.

DI - 19 sep 18 kl. 10:28

Ann Linde hoppfull om lyckad brexit

EU:s optimism om att nå en uppgörelse om brexit är större än på länge. "Just nu är det lite mer positivt än vad det var innan sommaren. Definitivt mer positivt", säger EU-minister Ann Linde (S)..

Sydsvenskan - 01 sep 17 kl. 17:39

Ann Linde: Säpo informerade inte

Säpo informerade förra statssekreteraren Ann Linde (S) om den hotande säkerhetsläckan i Transportstyrelsen – men hon agerade inte. Linde säger till TT att hon fick information om allvaret i ärendet i ett senare skede. Ann Linde, numera EU- och handelsmi.

Regeringen - 08 sep 17 kl. 09:24

Ann Linde besöker EU-konferens i Trollhättan

EU- och handelsminister Ann Linde besöker idag Västsvenska EU-konferensen i Trollhättan. Ann Linde kommer att tala på konferensen som arrangeras på temat digitalisering. Linde kommer även att besöka företaget NEVS i Trollhättan som bland annat deltog på Team Sweden-resan till Kina..

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:20

Ann Linde ny utrikesminister

Inrikes Statsminister Stefan Löfven utsedde på tisdagen handelsministern Ann Linde till ny utrikesminister. Och i Bryssel nominerade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen tidigare arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till hy kommissionär för inrikes- och migrationsfrågor.I dag, tisdag, klockan 14.

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 15:12

Regeringsförklaringen: Nej till Nato borta - Ann Linde ny utrikesminister

I statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring vid riksdagens öppnande hade tidigare formulering om att Sverige inte ska gå med i Nato strukits, och istället ska försvarssamarbeten fördjupas och den transatlantiska länken värnas. Ser man redan effekterna av att Margot Wallström avgått som utrikesminister?
Ann Linde (S), ny utrikesminister.

Regeringen - 17 jan 18 kl. 12:05

Ann Linde uppmärksammar sänkt pensionärsskatt i Eskilstuna

Den 18-19 januari betalas pensionen ut med sänkt skatt för 75 procent av alla personer över 65 år, vilket ger upp till 410 kronor mer per månad jämfört med förra året. Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare är nu helt borta för inkomster upp till cirka 17 000 kr i månaden. För att uppmärksamma detta besöker EU- och handelsminister Ann Linde PRO-föreningar i Eskilstuna den 19 januari..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Stordalens vackra ord till mamma Kari

Framför 3 000 anställda håller Petter Stordalen ett känslosamt framträdande riktat till sin mamma Kari.I klippet som han lagt ut på Instagram ses hur Kari Stordalen blir märkbart rörd över sonens kärleksord.– Det var du som gjorde att jag vågade gå mina egna vägar och stå för det jag trodde på, säger Petter Stordalen..

Expressen - 30 minuter sedan

Victorias kärleksförklaring till Danmark: ”Vi är familj”

Kronprinsessan Victoria är på besök i Danmark tillsammans med prins Daniel. Under tisdagen höll hon ett känslosamt tal om relationen med grannlandet. – Danmark och Sverige är inte bara grannar.

Expressen - 45 minuter sedan

Försvunna Perstorpsbarn efterlyses internationellt

De fyra syskonen från Perstorp har varit försvunna i över två månader.Nu efterlyser polisen i nordvästra Skåne barnen internationellt, enligt Sveriges radio..

Expressen - 30 minuter sedan

Minst 25 barn döda i skolbrand i Liberia

En brand i en skola i Libera har kostat minst 25 barn livet, uppger nyhetsbyrån AFP som hänvisar till regeringsuppgifter..

Expressen - 1 timme sedan

Självmordsattack mot regeringsbyggnad i Afghanistan

Flera beväpnade män och minst en självmordsbombare attackerade en regeringsbyggnad i Jalalabad i Afghanistan på onsdagen. Minst nio personer är skadade, enligt Reuters..

Expressen - 1 timme sedan

Två fall av harpest – kan smitta människor

Länsstyrelsen har hittat två fall av harpest i Halland, ett i Falkenberg och ett i Halmstad, skriver Hallands Nyheter.  – Nu försöker vi kartlägga om det är vanligare i något specifikt område, men de två fall vi fått in är ganska långt ifrån varandra, säger länsveterinär Christa von Limburg-Stirum till HN.Sjukdomen kan också smitta människor och kan leda till lunginflammation.

Expressen - 1 timme sedan

Utpekade skytten häktad i sin utevaro i annat ärende

Mannen som enlig Aftonbladet pekas ut som skytten bakom Henrik Olsson Lilja-attacken är sedan tidigare häktad i sin utevaro, skriver Dagens Juridik.Häktningen rör ett annat ärende där han är misstänkt..

Expressen - 2 timmar sedan

Heilande elever frikänns: ”Ungdomligt oförstånd”

De heilande eleverna i Stockholm frikänns.Bilden på tonårseleverna från en gympasal spreds via Instagram och Snapchat och ledde hela vägen till rättegång.Men Södertörns tingsrätt anser att det rört sig om ”ungdomligt oförstånd” och frikänner allihop..

Expressen - 2 timmar sedan

Tre viktiga förslag S tvingades dumpa

Finansminister Magdalena Andersson lägger i dag fram en budget som gör rika män till vinnare. Den enskilt största reformen är 6 miljarder på slopad värnskatt - en av flera smärtsamma eftergifter för S. Det Andersson lyfter fram som sina största framgången är pengarna till kommunerna, men de 580 miljoner man tillför - utöver det som redan var presenterat - lär inte lugna stämningen bland upprörda S-kommunalråd.

Expressen - 2 timmar sedan

Greta Thunberg pryder Teen Vogues omslag – uppmanar alla att strejka

I somras satte Meghan, hertiginnan av Sussex, Greta Thunberg på omslaget till Vogue tillsammans med 14 andra framstående kvinnor. Nu pryder klimataktivisten ensam omslaget till en specialutgåva av Teen Vogue. – Hur vill du se tillbaka på ditt liv om 20 till 30 år?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.