Expressen > Nyheter

Sunday, 22 September, 04:04

Expressen - 10 sep 19 kl. 22:00

Evakueras med helikopter från segelbåtFem personer räddades på tisdagskvällen med helikopter från en segelbåt som gått på grund utanför Falsterbo, uppger Sydsvenskan. – Båten håller på att ta in vatten och vinden ligger på hårt, säger Ola Nilsson på SOS Alarm till tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Falsterbo, Sydsvenskan, Ola Nilsson, SOS Alarm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evakuerasmed , helikopterfrån , segelbåt
Nyan - 09 okt 18 kl. 06:00

Helikopter sökte svensk segelbåt vid Rödhamn

I går kväll inleddes spaningarna efter svenska segelbåten Almanda nära Åland. Cirka 20.45 gick ytbärgare ner på Rödhamn från sjöbevakningens helikopter.

Sydsvenskan - 10 sep 19 kl. 21:24

Segelbåt på grund utanför Falsterbo – passagerare evakueras med helikopter

En större segelbåt med fem personer ombord håller på att ta in vatten utanför Falsterbo fyr..

YLE - 01 aug 17 kl. 10:24

Helikopter lyfte man ur segelbåt utanför Lovisa

Sjöbevakningen fick på tisdag förmiddag rycka ut till Lovisa skärgård och evakuera en person från en segelbåt. Segelbåten var på resa från S:t Petersburg till Helsingfors. Utanför Digskär skadade en person med utländsk bakgrund sitt ben på grund av den hårda sjögången.

YLE - 17 jun 14 kl. 14:38

Segelbåt i sjönöd utanför Kalajoki fick assistans

En segelbåt råkade i sjönöd på havet 27 sjömil från kusten nära Kalajoki. Våghöjden låg mellan 2-3 meter. Det fanns två personer ombord på väg norrut och seglarna var rädda för att båten inte länge skulle tåla den häftiga sjögången och skickade ett nödmeddelande via VHF-radion tjugo över fem i morse.

Skånskan - 11 sep 19 kl. 16:29

Befälhavaren på grundstötta segelbåten misstänks för sjöfylleri

FALSTERBO Befälhavaren på den segelbåt som på tisdagskvällen gick på grund i vattnet vid Falsterbofyr är misstänkt för sjöfylleri.
För att undvika miljöpåverkan tömdes båten på diesel och bensin under onsdagen, men båten ligger kvar på grundet.– När samtliga ombord räddats och hotet för miljöpåverkan undanröjts avslutade vi vår insats.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jul 14 kl. 16:27

Grundstött segelbåt fick evakueras

En grundstött segelbåt fick i helgen evakueras mitt i natten i Tösse skärgård. Det gick inte att bärga båten i mörkret utan de båda seglarna fick tillfälligt nattkvarter i en Åmålsbåt i B-hamnen och hamnade oväntat mitt i bluesfirandet..

Sydsvenskan - 05 dec 16 kl. 17:25

Segelbåt fast på Måkläppen - nio personer evakueras av Sjöräddningen

En segelbåt har gått på på grund på Måkläppen. Besättningen på nio personer evakueras av Sjöräddningen..

YLE - 01 aug 17 kl. 10:24

Läkarhelikopter lyfte man ur segelbåt utanför Lovisa

Sjöräddarna fick på tisdag förmiddag rycka ut till Lovisa skärgård och evakuera en person från en segelbåt. Segelbåten var på resa från S:t Petersburg till Helsingfors. Utanför Digskär skadade en person med utländsk bakgrund sitt ben på grund av den hårda sjögången.

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 06:53

Segelbåt tar in vatten utanför Öland


En norsk segelbåt med tio personer ombord är i sjönöd mellan Öland och Gotland. Segelbåten tar in vatten och flera av Sjöräddningssällskapets båtar har kallats till platsen. - En helikopter på plats har börjat plocka upp personer som befinner sig ombord, säger Birger Knutsson, räddningsledare vid Flyg- och sjöräddningscentralen, till TT.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 13 kl. 06:55

Segelbåt tar in vatten utanför Öland

En norsk segelbåt med tio personer ombord är i sjönöd mellan Öland och Gotland. Segelbåten tar in vatten och flera av Sjöräddningssällskapets båtar har kallats till platsen. ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Antalet barn som dör i fånglägret al-Hol stiger

Allt fler barn dör i det ökända flyktinglägret al-Hol i Syrien. Det visar en ny rapport från International rescue commite, IRC. Enligt Rädda Barnen befinner sig ungefär 70 svenska barn i lägret.

Expressen - 3 timmar sedan

Vattnet i Östersjön blir varmare

En ny studie visar att temperaturen i Östersjön stiger och det kan få organiskt material på havsbotten att släppa ut ännu mer växthusgaser, skriver SVT Nyheter.– Östersjön är som ett grunt badkar och värms upp mycket snabbare, säger Alf Norkko, en av författarna till studien..

Expressen - 4 timmar sedan

Lövins hyllning till Greta efter talet: ”Fantastiskt”

NEW YORK. Klimat- och miljöminister Isabella Lövin säger att FN:s klimattoppmöte på måndag måste leda till att Parisavtalet genomförs. Hon hyllar samtidigt Greta Thunbergs insatser i USA.

Expressen - 4 timmar sedan

Barron Hilton död – blev 91 år gammal

Hotellmagnaten Barron Hilton har dött. Efter sig lämnar han bland annat sonen Steven M. Hilton och barnbarnet Paris Hilton.

Expressen - 4 timmar sedan

M: Utred om staten ska ta över ansvar för vården

”Vi vill nu se över hur svensk hälso- och sjukvård ska styras och fungera. Inför höstens partistämma föreslår vi bland annat att det utreds om staten ska ta över delar av ansvaret för hälso- och sjukvården för att få ökad jämlik vård”, skriver Moderaterna med partiledaren Ulf Kristersson i spetsen..

Expressen - 5 timmar sedan

Tre personer skadade i rondellkrock

Tre personer skadades på lördagskvällen när en bil krockade med ett räcke strax öster om Markaryd, uppger polisen..

Expressen - 6 timmar sedan

Polischefens hårda kritik efter politikernas fiasko

Mats Karlsson, en av de tunga polischeferna i Region syd, är hård i sin kritik mot politikerna efter sammanbrottet i förhandlingarna om åtgärder mot gängvåldet.– Det krävs mer skjutningar och sprängningar och offer för att få politiker att kunna enas om åtgärder verkar det som, skriver han på Twitter..

Expressen - 6 timmar sedan

Kris för luciatåget – ingen vill ställa upp

Årets luciatåg i Trelleborg måste kanske ställas in.Orsaken är lika enkel som tråkig: Ingen kandidat har anmält sig till tåget.– Tyvärr tror jag det är lite på utdöende, säger luciageneralen Katarina Euström..

Expressen - 6 timmar sedan

Familjen mitt i jordbävningen: ”Kändes som att allt skulle rasa”

En kraftig jordbävning har skakat Albanien. Niklas Dannberg från Karlstad, som är på semester med sin familj, kände hur marken plötsligt började skaka. – Det kändes som att allt skulle rasa runtomkring oss, säger han.

Expressen - 7 timmar sedan

Svensk sexbrottsling vädjar från USA – vill komma hem

En västsvensk kvinna avtjänar just nu ett 27-årigt fängelsestraff i USA för sexbrott mot minderårig.Nu vädjar hon till regeringen om att få bli förflyttad hem till Sverige – och beskriver i ett brev hur förhållandena i amerikanskt fängelse ser ut.”Hälsovården här är verkligen bedrövlig”, skriver hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.