Jönköpingsnytt > Nyheter

Saturday, 21 September, 19:12

Jönköpingsnytt - 10 sep 19 kl. 21:17

Medborgare i möte: "Finns en otrygghet"Ett femtiotal personer samlades på en medborgarträff i Taberg med anledning av den osäkerhet som finns kring järnvägen i Tabergådalen. På plats fanns kommunens chef för samhällsplanering och berättade om kommunens syn på utvecklingen.
– Det finns en otrygghet runt vad som kan hända om det inte finns någon räls, säger Carl Cunningham (KD).
.
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Taberg, Tabergådalen, Carl Cunningham

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medborgarei , möteFinns en , otrygghet
Kristianstadsbladet - 27 feb 19 kl. 05:00

Otrygga medborgare ska kunna anmäla via app

Liberalerna vill göra det enklare för medborgare att anmäla fel och otrygghet till kommunen.

Polisen - 09 feb 17 kl. 18:16

Färre brott men en ökad otrygghet

Allt färre medborgare i Kalmar, Mörbylånga, Mönsterås och Borgholm utsätts för brott. Men trots det ökar oron. Det framgår av en trygghetsmätning som polisen genomförde i slutet av förra året..

Skånskan - 26 apr 17 kl. 08:00

Danska politiker fruktar Malmös gängkriminalitet

Danmarks justitieminister Søren Pape Poulsen ska i dag, onsdag, ge besked om vad Malmös kriminalitet kan ge för konsekvenser för Köpenhamn, uppger BT. ERWP.fif(0)Danska politiker oroar sig allmänt för Malmös gängrelaterade våld.

Skånskan - 18 aug 16 kl. 06:00

”Fel ge försäkringsbolagen sådan makt”

ESLÖV Poul Kongstad, chef för Region Skånes ambulanssjukvård, tycker att det råder alldeles för stor otrygghet för svenska medborgare som blir sjuka utomlands. Han är också kritisk till att privata försäkringsbolag ges alltför stor makt över sina kunder, och att bolagen tillåts komma åt patientjournaler i efterhand för att avgöra om någon som blivit sjuk ska få ersättning.Det är Eslövsbon Mats Öbergs öde som fått Poul Kongstad och hans medarbetare att reflektera över problematiken.

Sydsvenskan - 24 jul 15 kl. 04:00

Politiker, det är dags att agera nu!

Öppet brev till kommunstyrelsen i Malmö. Jag skriver till er för att jag är en förbannad och orolig Möllevångsbo. Den gångna helgen präglades av fruktansvärda händelser i Malmö, bland annat en skjutning här på Möllevången, på öppen gata, klockan 14 i lördags.

YLE - 12 jan 16 kl. 14:47

Kyllikin siskot – en positiv gatupatrull

Niina Ruuska fick nog av allt det negativa i samhället och bestämde för sig att agera. Så uppstod Kyllikin siskot, en gemenskap av likasinnade människor som i stället för rädsla vill sprida glädje på gatorna. Niina Ruuska har redan ett tag varit frustrerad över Finland.

YLE - 13 jan 16 kl. 22:33

Ger säkerhetspatruller ökad eller minskad trygghet?

Debatten om gatupatruller har ingalunda blivit överdimensionerad eller överdriven, som endel politiker anser. Det säger professor Hille Koskela, professor vid Åbo universitet. Ska vi ha någon form av medborgargarden måste allt verkligen diskuteras noggrant.

Sydsvenskan - 28 jan 12 kl. 06:30

Tuffa tag när KD ska forma framtiden

Efter en smutsig valkamp avgörs det idag: Ska Göran Hägglund fortsätta leda KD eller besegras han av utmanaren Mats Odell? Vinnaren ska ena ett splittrat pytteparti - men vart ska det gå? I Malmö hoppas unga kristdemokrater på ett mer konservativt KD som slåss för hårdare straff.

Sydsvenskan - 16 nov 15 kl. 17:31

Vi behöver ledare med kunskap om psykologi

Vårt normala sätt att leva och vara i vår del av världen är verkligen under attack just nu.Vi ser ökade flyktingströmmar på grund av krig och andra oroligheter som vi aldrig har kunnat ana för några år sedan, olika extremistgrupper skapar rädsla och osäkerhet både i enskilda länder och hos dess medborgare genom terrordåd och andra handlingar. Vi har stora ekonomiska problem i ett antal länder som behöver hjälp och stöd för att komma vidare.

Skånskan - 17 feb 17 kl. 14:00

Bostadsinbrott är det som oroar mest

STAFFANSTORP Efter insatser med bland annat märk-dna har bostadsinbrotten i Staffanstorp minskat med 34 procent.
Ändå är det just bostadsinbrott som mest oroar invånarna. ERWP.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Hovslätt föll mot Växjö IBK på bortaplan

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

J-Södra missade allt och förlorade

J-Södra hade en straff och dubbla ramträffar. Men blev mållösa hemma mot Norrby som vann med 2-0. Matchen avgjordes med ett drömmål av Jönköpingsbekantingen Dijan Vukojevic i slutet av matchen.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

HV71 vann efter straffdrama

På lördagseftermiddagen tog HV71 emot SHL-nykomlingen Leksands IF i Kinnarps Arena. Efter ett sent kvitteringsmål och en mållös förlängningen fick matchen avgöras på straffar.
.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Tvärred/Vegby avgjorde mot Sandhem efter paus

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Haga föll borta mot Kulltorp

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Många hjälpte till att plocka skräp

Under lördagen var det många som samlades i centrala Jönköping för att hjälpas åt att städa upp i stadskärnan. En av deltagarna var Hanna Lindell.
– Jag kände att jag ville göra något för miljö, säger hon.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Livechatt: Följ J-Södra-Norrby

J-Södra är ute efter nya poäng i sin jakt på fotbollsallsvenskan. Jnytt är såklart på plats på Stadsparksvallen och livechattar från dagens match. Dessutom är fotograf David Wreland på plats och tar bilder.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Livechatt 15.00: Följ HV71-Leksand

I eftermiddag spelar HV71 hemma mot Leksand i den fjärde SHL-omgången. Jnytt är såklart på plats i Kinnarps Arena och livechattar från matchen.
.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Man ströp och höll fast kvinna

En man född 1981 åtalas för misshandel. Detta efter att bland annat ha tagit stryptag på en kvinna.
.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.