Expressen > Nyheter

Saturday, 21 September, 13:45

Expressen - 10 sep 19 kl. 21:21

Hon är årets miljöhjälte: Inget alternativ att ge uppHon tänkte egentligen läsa industridesign, men valde teknisk fysik för att kunna förändra energisystemet inifrån.Nu basar Johanna Lakso, 32, för elkraftbranschens intresseorganisation och har utsetts till en av Sveriges energimäktigaste – och årets miljöhjälte.– Jag tror att det kommer att gå att rädda klimatet – och det är inget alternativ att ge upp. Klarar vi inte 1,5-gradersmålet är det stor skillnad om vi åtminstone kan bromsa vid 1,7 graders uppvärmning, säger Power Circles nya vd..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Johanna Lakso, Sveriges, Power Circles

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon är årets miljöhjälte, Inget, alternativatt ge upp
UNT - 22 aug 14 kl. 06:00

Miljöpartiet inget alternativ

Om man bor på landsbygd och är beroende av bil för att ta sig till jobb, skola och dagis och handla samt träffa lite annat folk och utöva fritidsaktiviteter är Miljöpartiet inget ­alternativ när deras förslag på Miljöpartikongressen ska genomdrivas, skriver Leif Westergren..

BT - 17 sep 14 kl. 22:44

Student årets miljöhjälte i Borås

Kiran Kumar Gopalam är Årets miljöhjälte i Borås. – De kunskaper jag sprider är en liten sak i helheten, men det känns bra att bidra med något för en bättre miljö i framtiden, säger han. Den 28-årige magisterstudenten från Indien har studerat materialåtervinning på högskolan och jobbar aktivt med att föra sitt miljötänk vidare.

Alingsås tidning - 09 okt 17 kl. 05:30

Dags utse ny miljöhjälte

2015 gick kommunens miljöpris till Vårgårda Herrljunga Biogas.
Nu är det snart dags att utse en ny miljöhjälte.
En månad till har man på sig att nominera kandidater till Vårgårda miljöpris 2017.

Supermiljöbloggen - 14 maj 14 kl. 10:30

Miljöhjälte kan bli sommarpratare

Omröstning pågår om vem som ska bli Lyssnarnas Sommarvärd 2014. Just nu pågår en omröstning på Sveriges Radios hemsida om årets bidrag till Lyssnarnas Sommarvärd. En av de åtta personer som har möjlighet att få prata i det populära radioprogrammet är Sebastian Kirppu från Malung i Dalarna, känd i Miljösverige för sitt arbete med att sätta fokus på skyddsvärda och hotade skogar.

Supermiljöbloggen - 11 okt 14 kl. 18:30

Årets miljöhjälte 2014

Världsnaturfonden WWF har nu utsett Årets miljöhjälte 2014 - och det blev tyvärr inte Supermiljöbloggen. Utmärkelsen delas istället mellan tre av de andra nominerade. Annika Elmqvist, initiativtagare till Klimatriksdagen som lyfte klimatfrågan inför valen i år, är en av vinnarna.

Supermiljöbloggen - 09 okt 15 kl. 10:27

Supermiljöbloggen är Årets miljöhjälte

Varje år delar WWF ut priset Årets miljöhjälte till två hjältar för sina miljöfrämjande insatser, och i år fick Supermiljöbloggen priset tillsammans med Mats Karström som står bakom Steget Före. Vi är galet glada att få priset, och det känns extra starkt under Supermiljöåret och upptrappningen inför Paris. Det är ett erkännande för det enorma ideella arbetet alla som varit inblandade gjort för att föra upp miljöfrågorna på agendan, och det är något vi kommer fortsätta med.

BT - 12 sep 12 kl. 23:02

Årets miljöhjälte är utsedd

Årets mesta miljöhjälte heter Angelica Zetterström, är 28 år och bor i Gånghester. Med bloggen Ekomorsan vann hon boråsarnas röster och utsågs ikväll till vinnaren av priset Borås Re:ward på miljögalan på Folkets Hus. .

Supermiljöbloggen - 27 maj 14 kl. 09:22

Miljöhjälte blir sommarpratare

Efter en omröstning står det klart vem som blir "lyssnarnas sommarvärd". Supermiljöbloggen skrev för några veckor sedan om att Sebastian Kirppu – utsedd till miljöhjälte av WWF och känd i Miljösverige för sitt arbete med att sätta fokus på skyddsvärda och hotade skogar – var en av åtta som hade chansen att få prata i det populära programmet Sommar i P1. I dag rapporterar Sveriges Radio att omröstningen är avslutad och att det är just Kirppu som röstats fram av folket och som därmed kommer få sommarprata den 16 juli.

Supermiljöbloggen - 01 okt 14 kl. 20:02

Supermiljöbloggen kan bli Årets Miljöhjälte

Kan få pris från Kungen. För femte året i rad delar Världsnaturfonden ut utmärkelsen Årets Miljöhjälte. Supermiljöbloggen är en av tio finalister, det här meddelar WWF i ett mejl.

SmålandsPosten - 24 mar 18 kl. 19:02

Årets miljöhjälte utsedd under Earth week

Under Earth Weeks sista dag delade kommunen ut pris för årets miljöhjältar i kategorierna skola, företag och privatperson. Gösta Skoglund vann priset för privatpersoner och är Växjös miljöhjälte 2018. .

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Bil började brinna under färd på E6

En bil har börjat brinna under färd på E6 i Tanum.– De i bilen har tagit sig ur, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.Det är oklart hur det hela påverkar trafiken..

Expressen - 15 minuter sedan

Busch Thors svar: ”Jag är lite ledig”

Politikernas lyxiga resa för att fira festfixaren Micael Bindefeld har fått en hel del reaktioner.Nu kommenterar Ebba Busch Thor bjudresan för första gången. – Som vanligt tar det här jobbet aldrig ledigt, så jag har jobbat del härifrån också, men också fått lov att vila lite grann, säger KD-ledaren på sin Instagram..

Expressen - 30 minuter sedan

Polisens varning för nya ungdomsbrotten

Polisen varnar på nytt för en typ av brott som sprids bland ungdomar.Den aktuella utpressningen går under namnet ”bötning”. ”Ge mig pengar, annars lägger jag ut bilder på dig”, är uppmaningen.

Expressen - 45 minuter sedan

Elisabeth Svantesson i Ekots lördagsintervju

På lördagen är Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson gäst i Ekots lördagsintervju i P1. .

Expressen - 45 minuter sedan

Polisen JO-anmäls efter att 1 000 tältade i skogen

Jokkmokks allmänning JO-anmäler polisen för deras bristande agerande under tältlägret Rainbow Gathering, rapporterar SVT Norrbotten..

Expressen - 45 minuter sedan

Chefens blodiga sex- attack mot ung flicka

Chefen stirrar på henne medan han skär i köttet.Nästa dag:Han attackerar den sommarjobbande flickan.”Antingen låter du mig våldta dig eller så styckar jag dig.

Expressen - 45 minuter sedan

Här är maten du ska äta för klimatet – och för hälsan

Klimatsmart mat är ofta hälsosam mat, enligt Livsmedelsverkets expert. Men trots att allt fler unga skippar köttet väljer de flesta äldre att äta som förr. – Många tycker inte att baljväxter är gott och det ses som fattigmansmat – ärtsoppa och bruna bönor.

Expressen - 45 minuter sedan

Äldreboendet utlagt på Blocket – 90-åringar bor kvar

Härjedalens kommun måste spara pengar. Därför läggs två äldreboenden ner.Ett tredje, Mobacka i Lillhärdal, har dessutom lagts ut på Blocket till försäljning, trots att flera 90-åringar fortfarande bor kvar.

Expressen - 1 timme sedan

Första Kennedyn att satsa på politiken – efter mordet

De var senatorer en gång alla tre bröderna, John F, Robert F och Ted Kennedy.Men efter dem har ingen Kennedy kämpat sig upp till den politiska toppen.Så RFK skulle nog vara stolt i dag.

Expressen - 2 timmar sedan

Här gör Estelle en insats för klimatet

I dag väntas 20 000 svenskar ge sig ut på gator, torg och i skog och mark för att plocka skräp. Två av dem som hjälper till är kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle. – Jag är uppvuxen med att skräp inte ska vara i naturen och en pappa som alltid har irriterat sig och plockat med sig, så för mig är det fullkomligt naturligt, säger kronprinsessan Victoria.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.