Skånskan > Opinion

Monday, 16 September, 04:26

Skånskan - 10 sep 19 kl. 19:49

Flera larm om översvämningarSkåne Ett antal larm om översvämningar har blivit resultatet av lokala kraftiga regn under kvällen. – Ystad har vi fått en hel del larm ifrån, ett tiotal under kvällen. Men det har även kommit larm från Skurup och Staffanstorp, säger Helena Wickberg på SOS Alarm. I Ystad ska vattenmassorna bland annat ha samlats under järnvägsbron på Västerleden.
Från både Skurup och Burlöv har villaägare slagit larm och där en källare översvämmats med en halv meter djupt vatten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ett, Skurup, Staffanstorp, Helena Wickberg, SOS Alarm, Ystad, Västerleden, Burlöv, Åkarps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera larmom , översvämningar
SmålandsPosten - 05 aug 14 kl. 11:39

Kraftigt regn leder till översvämningar

Det regnar just mycket i Växjö vilket leder till översvämningar på flera platser. – Vi får in en del larm just nu och en patrull är på väg till en översvämning under järnvägsbron på Sjöparksvägen, säger David Grann, inre befäl på Kronobergspolisen.

– Vi spärrar av vägen vid Vattentorget nu till att börja med sedan får kommunen ta över, säger David Grann.

YA - 17 okt 14 kl. 11:23

Översvämningar drabbade Ystad

Foto: Bass Nilsson
Regnet ställde till problem i Ystad med översvämningar i källare och på gator.
Telefonerna gick varma hos kommunen från människor som ville rapportera om översvämmade gator, trottoarer och cykelvägar. - Men det är inga katastrofer, säger Per-Arne Ljung, tjänsteman på Ystads kommun.

BT - 19 maj 14 kl. 20:59

Översvämningar när regnet drar fram

Ett kraftigt regnväder över Västsverige har orsakat både översvämningar och elavbrott. - Vi har ett 60-tal pågående larm, det är extremt mycket, säger Jack Söderberg, operativ ledare på SOS Alarm.Det var ett regnväder som kom från Skaraborg och svepte ned över Västkusten som orsakade stora problem i framför allt Kungälv, Ale och Lerums kommuner.

Kristianstadsbladet - 19 maj 14 kl. 20:59

Översvämningar när regnet drar fram

Ett kraftigt regnväder över Västsverige har orsakat både översvämningar och elavbrott. - Vi har ett 60-tal pågående larm, det är extremt mycket, säger Jack Söderberg, operativ ledare på SOS Alarm.
Det är ett regnväder som kom från Skaraborg och svepte ned över Västkusten som orsakar stora problem i framför allt Kungälv, Ale och Lerums kommuner.

GT - 18 jul 18 kl. 14:45

Larm om översvämningar efter kraftigt regn

Under onsdagseftermiddagen har det regnat kraftigt i Göteborg och räddningstjänsten har fått in flera larm om översvämningar.Boende i två villor i Göteborgsområdet har larmat om att de har mycket vatten och på Dag hammarskjöldsleden ställer vattenmassorna till det i trafiken.– Det är folk som står innan viadukten och inte kan köra ner, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

YLE - 30 jan 17 kl. 17:55

Kommunerna dåligt förberedda på extremväder - kan överraskas av översvämningar och värmeböljor

Finland ser ut att klara EU:s utsläppsmål fram till år 2020, men när det kommer till klimatanpassningen finns det mycket att förbättra. Hur åldringsvården ska klara av värmeböljor och hur städerna klarar översvämningar är ännu stora frågetecken i de flesta kommuner. För Finlands del kommer klimatförändringen i första hand att synas i en allt extremare väderlek.

Kristianstadsbladet - 25 okt 14 kl. 10:22

Stora översvämningar i Västsverige

Bohuslän och delar av Göteborgsområdet har drabbats av omfattande översvämningar efter det kraftiga regnovädret i natt.
Vattenfyllda källare och avstängda vägar följer i regnets spår. - Nu när folk börjar vakna så upptäcker man att det har trängt in vatten i källaren och såna saker.

BT - 25 okt 14 kl. 10:22

Stora översvämningar i Västsverige

Bohuslän och delar av Göteborgsområdet har drabbats av omfattande översvämningar efter det kraftiga regnovädret i natt. Vattenfyllda källare och avstängda vägar följer i regnets spår.- Nu när folk börjar vakna så upptäcker man att det har trängt in vatten i källaren och såna saker.

DalaDemokraten - 12 jun 17 kl. 18:51

Flera larm om översvämningar i källare

Det har kommit flera larm om översvämningar i tre källare i Grängesberg. Enligt SOS Alarm tros kraftig nederbörd ligga bakom..

Dalarnas tidningar - 12 jun 17 kl. 18:51

Flera larm om översvämningar i källare

Det har kommit flera larm om översvämningar i tre källare i Grängesberg. Enligt SOS Alarm tros kraftig nederbörd ligga bakom..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Skottlossning i Malmö

Malmö En lägenhet på Docentgatan i Malmö tros ha beskjutits på söndagskvällen.Larmet kom in till polisen 22:33. Enligt larmet ska en lägenhet på Docentgatan ha beskjutits, Flera polispatruller skickades till adressen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Landskrona upp på kvalplats

FOTBOLL Division 1-klubben Landskrona Bois triumferade med 1-0 hemma mot IK Oddevold och är nu uppe på en kvalplats till Superettan.Linus R Olsson gjorde matchens enda mål i den 25:e minuten.
Tio minuter tidigare hade Bois fått Patrick Nwadike utvisad..

Skånskan - 7 timmar sedan

Tre blytunga poäng tack vare Sören Rieks

Malmö FF biter sig fast i den allsvenska guldstriden efter tre blytunga poäng hemma mot IFK Norrköping.
Sören Rieks nickade in det viktiga målet som kom att bli avgörande. Matchen slutade 1-0.

Skånskan - 10 timmar sedan

I 42 år har de spridit finskt kulturarv

MALMÖ I 42 år har Lea och Christer Anderberg på Finsk form spridit det finska kulturarvet till designintresserade på båda sidor av Öresund.
Nu går en stolt tradition i graven, när butiken vid Stortorget stängs för gott.– Jag har fortfarande gnistan kvar trots att jag har fyllt 70 år.

Skånskan - 11 timmar sedan

Unga kvinnor bakom lång rad fickstölder

Malmö De båda kvinnorna, 29 och 26 år gamla, specialiserade sig på att stjäla äldre personers plånböcker, och sedan använda deras bankkort.
De äldsta offren, en man och en kvinna, var båda 96 år gamla.Minst nio personer, alla 70 år eller äldre, blev bestulna på sina plånböcker under 2018 och 2019, där de båda kvinnorna misstänks ligga bakom samtliga stölder.

Skånskan - 12 timmar sedan

Trebilskrock på Trelleborgsvägen

Malmö Strax efter klockan tre inträffade en krock på Trelleborgsvägen vid Svågertorp, nära påfarten till E6.Enligt polisen har ingen ambulans beställts till platsen, däremot två bärgningsbilar. – Det kommer att vara trafikstörningar på platsen i samband med att bilarna bärgas, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral..

Skånskan - 12 timmar sedan

Koppartjuvar gripna i Norra Rörum

Vid tjugo över tre-tiden slog uppringar larm till polisen om att personer hanterade koppar som man trodde var stulen i ett skogsområde vid Hjällaröd.Flera polispatruller ryckte ut till platsen och två personer kunde gripas misstänkta för stöld, alternativt häleri. Det är i nuläget oklart hur mycket koppar det handlar om och var den kan ha stulits..

Skånskan - 13 timmar sedan

Körde ner skyltar i centrala Malmö

Malmö En bilförare ska ha kört ner flera skyltar och därefter hamnat i refugen på Köpenhamnsvägen , Malmö, under söndagseftermiddagen.Larmet inkommer till SOS Alarm klockan 13 59. Larminfon kungör att en personbil hamnat i refugen på Köpenhamnsvägen efter en singelolycka på platsen.

Skånskan - 14 timmar sedan

Orlando fångar människan innerst inne

Scen/recension SCEN
Orlando
Av Virginia Woolf
Bearbetning: Sarah Ruhl
Översättning: Sara Stridsberg
Regi: Sara Cronberg
Scenografi: Franciska Zahle
Kostym: Helle Damgård
Musik: Jenny Wilson
Ljusdesign: Jonas Bögh
Ljud: Silas Bieri
Koreografi: Melker Sörensen
Mask: Siv Nyholm
Dramaturg: Felicia Ohly
Skådespelare: Cecilia Lindqvist, Göran Dyrssen, Linn Mildehav, Kerstin Andersson, Anders Blentare, Malin Karlsson, Erik Svedberg-Zelman
Musiker: Jenny Wilson, Mikael Häggström, Klas-Erik Hörngren
Scen: Premiär på Hipp 14/9 2019De långa, varma applåderna har tystnat, skådespelarna har lämnat scenen men den guldglittrande, färgrika, tonstarka och inte minst roliga Orlando jag precis har upplevt kommer

Skånskan - 15 timmar sedan

”Två formstarka lag som möts”

Fotboll "Di blåe" tar sig an IFK Norrköping hemma på söndagskvällen.
- Norrköping är ett av lagen som slåss om SM-guldet. De behöver vinna sina matcher precis som vi och det är två formstarka lag som möts i morgon.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.