Expressen > Nyheter

Wednesday, 18 September, 05:06

Expressen - 10 sep 19 kl. 20:17

Välj rätt i butiken – och släng mindre matAnstränger du dig inte för att klämma ur den sista yoghurten ur förpackningen kan uppemot tio procent åka i papperskorgen.– Det gör stor skillnad för matsvinnet om vi lär oss att välja rätt förpackningar och att tömma dem, säger Helén Williams som forskar om miljö- och energisystem. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Helén Williams

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väljrätt i , butikenoch , slängmindre , mat
Nya Wermlands Tidningen - 31 jan 18 kl. 09:12

Konsum lägger ner Världens mat

Coop Värmland lägger ner butiken Världens mat på Kronoparken i Karlstad. Fyra anställda berörs. Samtidigt blir Coop Konsum i samma stadsdel Pekås..

YLE - 03 sep 13 kl. 04:20

?Vi fokuserar för mycket på mat?

Mat är inte längre något som bara ska göra oss mätta. Vi blir överösta med matprogram och rekommendationer om vad vi ska och inte ska äta. I värsta fall är rekommendationerna dessutom motstridiga.

YLE - 02 apr 15 kl. 10:00

Handlar du för mycket mat? Här är orsaken!

Brukar du komma hem med mera varor än du hade tänkt köpa? Det är inget sammanträffande - butikerna är noggrant planerade så att du ska handla så mycket som möjligt. Här listar vi några av de knep som butikerna använder sig av för att få dig att handla mer.

YLE - 04 feb 16 kl. 18:16

Butikernas svinn minskar - matbankerna får mindre mat

Varuboden Osla minimerar matsvinnet och lockar kunder med en extra stor rabatt på varor under den sista timmen butikerna är öppna. Samtidigt blir det mindre mat över för Ekenäs matbank, som nu måste minska på antalet utdelningsdagar. Förra veckan fick Ekenäs matbank betydligt mindre överbliven mat än normalt från butikerna.

YLE - 26 apr 15 kl. 05:15

Kameran visar hur kunden tänker i butiken

Handeln vill veta allt mer om oss. Informationen är betydelsefull i en tid då konkurrensen inom dagligvarubranschen hårdnar. Statens tekniska forskningsinstitut VTT har hjälpt handeln och andra intressenter att uttveckla apparatur för exakt information om kunder och deras beteende under ett butiksbesök.

YLE - 25 jan 16 kl. 14:43

Mataffär måste slänga mat i Ekenäs

En container fylls med kylvaror av olika slag vid mataffären Popsi i Ekenäs. Butikens kylsystem är nu reparerat men tinad mat måste slängas. Då personalen kom på jobb på måndagsmorgonen uppdagades att elsystemet hade gått sönder under natten.

Alingsås tidning - 27 sep 16 kl. 05:30

De tar hand om ratad mat

Överbliven mat från butiken blir matkassar, frukostar och soppluncher.
Matkedjan Willys har inlett ett samarbete med bland andra Frälsningsarmén i Alingsås.
Det är måndag middag och Susann Åsbogård och Kent Ågren från Frälsningsarmén i Alingsås hämtar flera lådor med matvaror hos Willys på Hagaplan.

Magazin24 - 19 dec 11 kl. 10:26

Asiatisk mat på Nyckelberget

I fredags öppnande Rickard Ekholm och Kim Mase sin butik på Mariebergsgatan i Köping. Butikens namn är Tropisk Shop och som namnet antyder handlar det om produkter från varmare breddgrader.
?

YA - 18 dec 13 kl. 09:50

Precis en sån hittar man i butiken med samma namn

Foto: Anette Sjöstrand
För den som varit i butiken är dess namn inte konstigt. Besökarna hinner inte långt in bland hyllorna med retroföremål förrän de utbrister:– Precis en sån...
Mitt i Borrby ligger det stora blå huset, kallat Blå huset.

YLE - 09 okt 16 kl. 19:50

Mat utan mellanhänder får fart på kunder och producenter

Jonna Milaya Pokki är en trogen reko-ring kund. Hon bor i Borgå och köper så mycket som möjligt direkt från producenterna. Allt från färska fiskfiléer och getmjölksyoghurt till honung, ostar och bröd hamnar i köpkassen när Jonna besöker på reko-utdelningen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ica-butiken har ett fint kylskåp – ställer in mat som går till hemlösaKammis

Ica nära på Sveavägen i Stockholm har ett stående kylskåp i butiken, där vem som helst kan skänka mat till hemlösa. LÄS MER: Kan du gissa var Ica-Stig ska jobba nu? Anna Rydberg Nyheter24 Sedan 2003 har Kammis ett korttidsboende för hemlösa med missbruksproblem.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Benjamin Netanyahu och Benny Gantz höll segertal

TEL AVIV. Valet i Israel har utvecklats till en riktig rysare.När vallokalerna stängde såg det ut att vara en svag fördel för premiärminister Benjamin Netanyahus utmanare Benny Gantz.

Expressen - 3 timmar sedan

New York förbjuder smaksatta e-cigaretter

Staten New York förbjuder de flesta smaksatta e-cigaretterna. Guvernör Andrew Cuomos order om förbudet röstades igenom på tisdagen, efter den senaste tidens oro kring e-cigaretternas effekter på hälsan..

Expressen - 4 timmar sedan

18-årig turist försvunnen – söks med helikopter

En 18-årig fransk turist är försvunnen.Enligt polisen tros han senast ha setts vid Roslags-Näsby i Täby kommun, efter att ha klivit av en buss.– Han är autistisk och vi tror att han kanske inte hittar hem, säger Anders Mattson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Expressen - 4 timmar sedan

Brand i lägenhetshus – boende evakueras

Ett flerfamiljshus strax utanför Avesta står i brand.Tre trappuppgångar har utrymts och branden riskerar att sprida sig, enligt polisen..

Expressen - 4 timmar sedan

Kontroversiell högerman kan bli Israels nya kungamakare

TEL AVIV. Valet i Israel blev en rysare.Svaret på frågan Netanyahu eller Gantz kan bli Liberman.

Expressen - 5 timmar sedan

Förskolebarn tog med granat – rutiner skärps

Förskolebarnet tog med en spränggranat till skolan när barnen skulle visa upp ”sommarminnen”.Nu ifrågasätter utbildningschefen Kenth Olsson att föremålet flyttades innan polisen kom.– Det är inte ordinarie förfarande enligt all form av säkerhetstänkande, säger han till Kristianstadsbladet..

Expressen - 5 timmar sedan

Ny ambassadör i Sverige – en av världens rikaste

Han grundade PayPal och har en förmögenhet på över 14 miljarder svenska kronor.Ken Howery, 42, är sedan tidigare utsedd av Trump till ny ambassadör i Sverige.På tisdagen blev han också godkänd av senaten - nästan ett år efter utnämningen..

Expressen - 5 timmar sedan

Regeringen: Nya reformer för 30 miljarder kronor

Regeringens höstbudget lämnas till riksdagen på onsdagen.Nästan 30 miljarder kronor läggs på reformer, skriver finansminister Magdalena Andersson (S) och finansmarknadsminister Per Bolund (MP) på DN Debatt.”För att ta oss an arbetslöshet, klimatförändringar, växande behov i välfärden, klyftan mellan stad och land och den grova brottsligheten”, skriver de..

Expressen - 6 timmar sedan

Brand i parkeringshus i centrala Göteborg

En bil har börjat brinna i ett parkeringshus på Drottninggatan i centrala Göteborg.– Vi har en bilbrand på övre plan, säger Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg..

Expressen - 6 timmar sedan

Obama hyllar Greta: ”En av vår planets största försvarare”

USA:s förre president, Barack Obama, har träffat Greta Thunberg för ett privat samtal.Efteråt hyllas klimataktivisten:”Vid bara 16 års ålder är Greta Thunberg redan en av vår planets största försvarare”, skriver Barack Obama på Twitter. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.