Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 21 September, 13:12

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 19 kl. 19:57

Översvämningarna uteblev: ”Det har varit helt lugnt”Räddningstjänsten var förberedd på skyfall och översvämningar i Trelleborg under tisdagseftermiddagen och kvällen. Men det blev inte mycket av det. .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Översvämningarna, uteblevDet har varit , helt, lugnt
YLE - 19 apr 13 kl. 08:39

Översvämningarna väntas nå sin kulmen

Regnen har höjt vattennivån i älvarna framförallt i Österbotten och sydvästra Finland. Svårast är läget i Vittis i Satakunta, där Loimijoki under natten har svämmat över i stadens centrum. Tiotals hus har fått vattenskador.

YLE - 11 jan 16 kl. 07:38

Klimatet förändras, så också översvämningarna

Myndigheterna har utsett 21 områden i Finland till områden med betydande översvämningsrisk. Nu finns också noggranna planer för vad som ska göras vid översvämningar. Finländska myndigheter har utsett 21 områden i landet till områden med betydande översvämningsrisk.

YLE - 07 okt 12 kl. 15:50

Värsta översvämningarna i mannaminne

Stora delar av Lappfjärds centrum ligger i vatten eftersom Lappjärds å svämmat över. Många hus ser ut att flyta på vattenytan, beskrevs läget av Svenska Yles reporter på eftermiddagen. I Kauhajoki har myndigheterna evakuerat flera hus.

YLE - 10 okt 12 kl. 04:47

Många odlare kan bli utan ersättningar för översvämningarna

Spannmålsodlare som drabbats av översvämningarna kan bli helt utan ersättningar beroende på vilken lag som tillämpas. Lagstiftningen om ersättningar är mycket snårig. Om odlaren hunnit skörda så mycket som 30 procent och resten är förstört och oskördat och skördeskadelagen tillämpas så hamnar det innanför självrisken på 30 procent.

YLE - 19 apr 13 kl. 06:09

Frivilliga behövs för att bekämpa översvämningarna

De pågående översvämningarna i åar och älvar sysselsätter räddningsverken. Den egna personalen räcker ändå inte till vid såna här storpådrag, säger räddningschef Ole Wik - Vi är helt beroende av frivilligt folk när vi ska börja bekämpa skador mot vårflöde med skyddsbarriärer som vi bygger av sandsäckar och plast. Så den ordinarie personalen som vi har i arbete räcker inte till, säger Wik.

DN - 06 apr 19 kl. 14:29

Fler städer evakueras efter översvämningarna i Iran

De kraftiga översvämningarna i Iran fortsätter. Nu evakueras fler översvämningshotade städer och byar eftersom mer regn väntas i de sydvästra delarna i landet. Hittills har 70 personer omkommit i översvämningarna..

YLE - 18 apr 13 kl. 09:16

Översvämningarna förvärras - flera vägar stängda

Vårflödena har stigit över vägarna på flera håll i landet. I Loimaa i Egentliga Finland är tre vägar stängda på grund av översvämningar, och i Jalasjärvi i Österbotten är två vägar avstängda. Jyrki Suomalainen, jourhavande vid Trafikverkets vägtrafikcentral i Åbo, säger att översvämningarna än så länge bara drabbat små grusvägar, men han tror att situationen kommer att förvärras i slutet av veckan.

HBL - 05 okt 12 kl. 20:17

Regnvädret fortsätter ? översvämningarna förvärras

Regn kan i helgen förvärra översvämningarna i västra Finland och Österbotten.Till exempel längs Loimijoki kan låglänta åkrar läggas under vatten. I flera av de österbottniska åarna söder om Vasa har vattenståndet stigit snabbt.

YLE - 07 okt 12 kl. 12:39

Hur ser din egen bild av översvämningarna ut?

Översvämningarna och det höga vattnet vid kusten bevakas av nyheterna och många sliter nu hårt för att hålla vattnet i schack och minimer skadorna som uppstår.
Tillsammans kan vi ge en bild av hur översvämningarna drabbar olika delar av området, inte bara där proffsfotograferna.
Kurikka nya sportplan.

YLE - 09 jun 13 kl. 15:36

Kampen mot översvämningarna fortsätter

Kampen mot de svåra översvämningarna fortsätter i Centraleuropa. Situationen är speciellt illa längs Elbe i Tyskland och längs Donau i Ungern. I den tyska delstaten Sachsen-Anhalt måste 8 000 människor evakueras från staden Aken och omgivande byar då en damm brast.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 15 minuter sedan

Över 200 elever i Trelleborg har alarmerande hög skolfrånvaro

Drygt 200 elever i grundskolan i Trelleborg hade en frånvaro över 20 procent förra läsåret. 35 av dem var borta över halva skoltiden. Nu ska kommunen inrätta ett mobilt team i ett försök att komma till rätta med problemen..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Körkort och tusenlappar rök när polisen kollade hastigheter

Ett indraget körkort tillsammans med två saftiga böteslappar. Det blev resultatet av fredagens hastighetskontroll på Västra ringvägen. ”Jag jobbar mycket nu och var djupt inne i några tankar.

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Jubilar: Tommy vill göra nytta – ”Vad ska jag göra nu?”

Efter 29 år i Malmö flyttade Tommy Baltzer 2005 till Snarringe och därmed var cirkeln sluten. – Trots att jag är född och uppvuxen i Trelleborg kände jag inte till Snarringe, men här är jättemysigt, säger han..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Två barn från Trelleborg försvunna - har inte kommit till skolan

En trelleborgsfamilj med två barn skulle under sommaren flytta till Danmark. Men barnen har inte dykt upp på sin nya danska skola och Trelleborgs kommun får inte tag i familjen. Kommunen har nu polisanmält barnen som försvunna..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Larm: Rökfylld lägenhet i centrala Trelleborg

Räddningstjänst och ambulans larmades till en adress i centrala Trelleborg under natten till lördag..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Edward 1,5 år

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Lena fyra år

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Dagens ros…

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Insändare: När beräknas vi bli klimatneutrala?

Läste Kjell Forsbergs insändare (den 17 september) om energiomställning i Trelleborgs kommun och kom då att tänka på en artikel i tidskriften "Sveriges Natur" för några dagar sedan..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Insändare: Systembolaget borde förbjudas

Systembolaget borde förbjudas eftersom det liksom av tobaksanvändning blir bestående skador av alkohol! .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.