Barometern > Nyheter

Wednesday, 18 September, 13:39

Barometern - 10 sep 19 kl. 18:59

Läcka i Mönsterås – vattnet på väg tillbakaVid 18-tiden på tisdagen gick en större vattenledning sönder utanför Mönsterås. Stora delar av kommunen blev utan vatten..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mönsterås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läckai , Mönsterås, vattnet, vägtillbaka
Barometern - 15 feb 18 kl. 10:54

Akut vattenläcka – här är vattnet avstängt

Vid 10-tiden på torsdagen inträffade en akut vattenläcka i Mönsterås kommun. Just nu är det helt stopp i dricksvattnet i Korpemåla och Pataholm med omnejd..

Cornucopia - 10 jan 18 kl. 13:23

Detta behöver en person för att klara försvarsberedningens en veckas kris

Nu när försvarsberedningens delbetänkande landat i att hushållen ska klara en kris i en vecka utan hjälp från samhälle kan det vara bra att titta på vad som faktiskt behövs. Detta följer nedan.Det här klarar sig en person på i en vecka.

YLE - 09 dec 14 kl. 15:08

Simma i öppet vatten

Ett triathlon börjar alltid med simning och simsträckan avverkas i regel i havet, i en sjö eller en å. Simningen är rent tekniskt den mest utmanande delen av ett triathlon. Många upplever simningen som lite skrämmande, mycket för att man inte utövat simning aktivt och är orolig för att simma i öppet vatten där man inte riktigt har kontroll.

Cornucopia - 07 dec 15 kl. 15:25

Foton: Lite klass 2 och klass 3-flöden

Det har som bekant stormat och regnat lite den senaste veckan. Nedan följer lite foton från gränsområdet mellan SMHI:s klass 3 och klass 2-flöden.

Klass 3-flöden, vattennivåer man ser en gång per 50 år ska bland annat gälla i delar av Sjuhäradsbygden, och sedan klass 2 i Viskadalen och även inåt land från Kungsbacka.

YLE - 25 okt 13 kl. 12:55

Framtidens reningsverk ska rena kemikalier och mediciner

Viksbacka är insprängt i berget i Vik och är 16 hektar stort. I vår tas en nionde räcka med bassänger i bruk, men efter det kan reningsverket inte växa mer.
Idag renar Viksbacka avloppsvatten från dryga 800 000 personer, alltså 20 procent av Finlands befolkning får sitt avloppsvatten renat här.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 saker vi vet om branden i Eksjö

1. Branden är nu under kontroll.
Vid 13-tiden på söndagen uppgav räddningsledare Mikael Karlsson att spridningen stoppats och att branden nu är under kontroll.

YLE - 28 feb 16 kl. 19:05

Miljölov kräver rensning av granatsplitter från träsk - omöjligt säger Nylands brigad

Nylands brigads missnöje med miljölovet i Syndalen är en långkörare. År 2001 uppmanades de söka miljölov för skjut- och övningsområdet Syndalen i Hangö. Det var första gången ett miljölov krävdes för området som varit verksamt sedan 1931.

Nyan - 20 mar 15 kl. 15:27

Årets litteraturdagar har invigts!

Författaren Henrika Andersson invigde Mariehamns litteraturdagar inför ett fullsatt bibliotek. Här kan du läsa hennes tal: Inledning: ”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen mänska utan bara en liten lort”.

Cornucopia - 31 jul 15 kl. 16:17

Fredagsmys: Vad ska vi med smarta hem och hemautomatisering till?

Dags för lite tvättäkta icke-ironiskt fredagsmüs på er. Idag avhandlar vi smarta hem eller hemautomatiseringstrenden, där hela vårt hem ska vara uppkopplat och styras från en iPryl, för att lösa icke existerande problem.
Som tekniknörd är det förstås frestande att skaffa sig en massa intelligenta prylar och göra sin bostad till ett smart hem - bostadens svar på iPhone.

Nyan - 29 maj 17 kl. 21:00

Gröna lösningar måste vara globala

Parisavtalet har skapat en större efterfrågan på gröna lösningar. Men frågan är om avtalet faktiskt får något genomslag nu när en av världens största förorenare ser ut att dra sig ur.
I dag, tisdag, presenteras de nordiska statsministrarnas initiativ Nordic Solutions to Global Challenges, som ska lyfta fram nordiskt samarbete som lösningar till de globala hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Stjärnan till Stockholm Open: "Grymt kul"

Barometern - 15 minuter sedan

Elever frikänns för nazisthälsning

Barometern - 45 minuter sedan

Kritik mot regeringens äldresatsning: ”Sviker de svagaste”

Beröm och kritik. För de äldre i länet innehåller den nya statsbudgeten både glädjeämnen och besvikelser. ”De äldre som har de sämst är bortglömda, igen” säger Chatrine Pålsson Ahlgren..

Barometern - 30 minuter sedan

Golfstjärnan fortsätter neka till brott

Barometern - 15 minuter sedan

Andersson gick fram med kritiserad budget

Finansminister Magdalena Andersson har gjort den traditionsenliga budgetpromenaden till riksdagshuset. Det var en kylig ton i både vädret och många av kommentarerna..

Barometern - 1 timme sedan

Ny app för klimatstrejkande barn

Miljörörelsen Fridays for future vill med en webbapplikation underlätta för elever och föräldrar att anmäla skolfrånvaro till förmån för klimatstrejkande..

Barometern - 1 timme sedan

Nya förskolan öppnar snart

En ny byggnad står klar bredvid den gamla. Barnen på Skogsbrynets förskola får även en till ny byggnad senare..

Barometern - 1 timme sedan

Hon fixar rockabilly i hembygdsparken

På söndag blir det rockabilly i Algutsboda hembygdspark. Britt-Marie Elgevi har tagit initiativet till att bjuda in den unge pianisten Emilio Walter..

Barometern - 1 timme sedan

Klart – här är första byggnaden i Södra staden

Södra stadens allra första byggnad - en sporthall - har fått bygglov. Schaktarbetena har påbörjats och hallen ska vara klar om ungefär ett år. .

Barometern - 1 timme sedan

Projekttävling när Park Hermina kan få nytt skärmtak

Kalmar kommun snickrar på utformningen av ett underlag för en projekttävling som ska utlysas någon gång under hösten. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.