YLE > Finland

Tuesday, 17 September, 11:07

YLE - 10 sep 19 kl. 18:53

Lovisapolitiker är oroliga för stadens ekonomi: ”Det krävs krafttag och smärtsamma beslut”Förra veckan klarnade det att Lovisa stad ser ut att gå cirka 10 miljoner euro på minus i år. Nu vill stadsstyrelsen att tjänstemännen kommer med bättre förslag på hur man kan spara pengar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lovisa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lovisapolitikerär , oroligaför , stadens, ekonomiDet , krävs, krafttag, och smärtsamma beslut
GöteborgsPosten - 23 sep 16 kl. 15:32

Ni sänker stadens ekonomi

Göteborgarnas gemensamma ekonomi måste styras upp innan det är för sent. Det rödgrönrosa styret väljer i stället att spenderar den gemensamma kassan i högre takt än pengarna kommer in, skriver Alliansen i Göteborg..

YLE - 11 dec 12 kl. 04:56

Det behövs nytänk för att rädda Jakobstads ekonomi

Färre anställda och högre skattesatser räddar inte staden Jakobstads ekonomi. Det konstaterade man i stadsfullmäktige som utan ändringar godkände stadsstyrelsens förslag till budget för år 2013.
Jakobstad hör till de mest skuldsatta kommunerna och skatten ligger nästa år på 21,25 procent.

YLE - 29 nov 16 kl. 13:23

Samarbete och politiska beslut fixar Raseborgs ekonomi

Tjänstemän och politiker i Raseborg har gjort ett strongt arbete med nästa års budget, säger stadsdirektör Tom Simola. Det är genom samarbete och politiska beslut som staden nu har en bra ekonomisk grund att stå på. Raseborgs budget för 2017 har nu kommit så långt att den är godkänd i stadsstyrelsen.

Sydsvenskan - 28 apr 14 kl. 00:45

SD-ledaren Jimmie Åkessons bild av Malmös ekonomi stämmer inte

Det var i samband med sitt besök i Malmö för två veckor sedan som Jimmie Åkesson beskrev stadens ekonomi som ”fullständigt körd i botten”.
Sydsvenskan lät nationalekonomen Andreas Bergh vid Lunds universitet och Malmös budgetchef Mats Hansson analysera påståendet..

YLE - 11 jan 16 kl. 05:44

Trots dålig ekonomi - Vasa måste betala ut resultatbonus

Vasa stad förlorade i förvaltningsdomstolen och måste betala resultatbonusar åt anställda inom tekniska sektorn. Det ska röra sig om flera hundra tusen euro. Efter år 2010 har Vasa stads tekniska sektor använt sig av resultatbonus som ett lönetillägg vid goda prestationer.

GöteborgsPosten - 15 sep 16 kl. 14:54

"De rödgröna missköter Göteborgs ekonomi"

Malmö har gjort det och Göteborg är i behov av samma sak, det vill säga en gedigen genomlysning av stadens ekonomi för att möta de stora utmaningarna på rätt sätt. Att, som de rödgröna, fortsätta driva staden med stora strukturella underskott år efter år är ohållbart, skriver Jonas Ransgård (M), Helene Odenjung (L) och David Lega (KD)..

YLE - 22 nov 17 kl. 07:39

Stadsdirektör Ragnar Lundqvist: Raseborgs ekonomi på bättringsvägen

Raseborgs stadsdirektör Ragnar Lundqvist tror att stadens ekonomi håller på att stabiliseras..

YLE - 30 sep 18 kl. 16:45

Åbo stads ekonomi djupdyker – Stadsdirektören: ”Oroväckande att stadens ekonomi inte är i balans”

På måndagskvällen får Åbo stadsstyrelse en hård nöt att knäcka då styrelsen ska diskutera nästa års budgetförslag samt strategi- och investeringsprogrammet 2019-2022..

GöteborgsPosten - 21 feb 19 kl. 05:05

Nu tar vi ett fastare grepp om Göteborgs ekonomi

Alliansen har inlett ett omfattade reformarbete för att få ordning på stadens ekonomi och modernisera styrningen av staden, skriver Alliansen..

GöteborgsPosten - 11 maj 19 kl. 05:00

Göteborgs svaga ekonomi är ett långsiktigt problem

Trots ett spirande näringsliv går stadens ekonomi dåligt. Det lär inte ljusna framöver heller..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Wilhelmsdal i Ingå rustas upp – i november vill politikerna ha förslag på vad huset kan användas till

Det behövdes en lång diskussion och två omröstningar innan kommunfullmäktige godkände ett tilläggsanslag för renoveringen..

YLE - 1 timme sedan

Söderkulla hälsostation ser äntligen ut att få flytta – Sibbo vill hyra den kyrkliga samfällighetens lokaler

Söderkulla hälsostation i Sibbo har länge haft problem med inneluften. Flera anställda har uppvisat symptom, men nu ser situationen ut att få en lösning. Sibbo kommun börjar förhandla om att hyra lokaler på Hälsovägen 3..

YLE - 2 timmar sedan

Budgetmanglingen i gång: Rinnes regering tror på snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 har inletts på Ständerhuset i Helsingfors. De fem regeringspartierna är välförberedda. Men de är knappast helt eniga om hur pengarna ska användas - eller varifrån de ska tas..

YLE - 2 timmar sedan

Budgetmanglingen igång: Rinne tror på snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 har inletts på Ständerhuset i Helsingfors. De fem regeringspartierna är välförberedda. Men de är knappast helt eniga om hur pengarna ska användas - eller varifrån de ska tas..

YLE - 3 timmar sedan

Det nya nödcentralsystemet har allvarliga problem - låg nere i sex dagar förra veckan

Det nya nödcentralsystemet Erica har enligt uppgifter till Yle ibland slutat fungera helt. Då har Nödcentralverket varit tvunget att använda det gamla systemet, som redan hade tagits ur bruk och inte uppdateras. Dessutom utbildas de nya jourhavande inte i det gamla systemet..

YLE - 7 timmar sedan

Ungern tillbakavisar beskyllningar om brott mot EU:s värderingar - beskyller EU för politisk hetsjakt

Det rättsliga läget i Ungern debatterades vid Europaministrarnas sammanträde i Bryssel igår. Med Finland i spetsen krävde EU-länderna svar från Ungern om hur rättsstatsprincipen efterlevs i landet. Ungern beskyller de övriga medlemsländerna för hetsjakt..

YLE - 4 timmar sedan

Vesterbackas tunnelprojekt olönsamt enligt järnvägshistoriker som jämför med kanaltunneln – Vesterbacka svarar med att tunneln ska jämföras med en metrolinje

Affärsmannen Peter Vesterbackas planerade tunnel till Tallinn får nu kritik för bristande lönsamhet. Enligt järnvägshistoriker Jan-Erik Wiik går det inte att få projektet lönsamt. Vesterbacka svarar på kritiken med att det finns utredningar som visar på projektets ekonomiska nytta..

YLE - 4 timmar sedan

Ett parhus i Pedersöre brann under natten

Strax efter halv elva i gårkväll fick räddningsverket larm om en brand i Sandsund i Pedersöre. En lägenhet i ett parhus hade börjat brinna och totalförstördes..

YLE - 5 timmar sedan

Unga jägare väljer oftare dyr blyfri ammunition: "Man spenderar mera tid och pengar på jakten"

Allt fler jägare väljer att använda kopparkulor i stället för bly vid jakt på storvilt. Enligt Matias Dahlberg, som äger en jaktaffär i Åbo, beror det här på att speciellt yngre jägare följer trender och vill använda naturvänligare metoder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.