SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 17 September, 11:06

SmålandsPosten - 10 sep 19 kl. 18:42

Fritt fram att söka bidrag för bokaktiviteterDet finns inga hinder för att ideella krafter skulle kunna få kommunalt stöd för att driva ett föreningsbibliotek. Det beskedet får den medborgare som skickat sitt förslag till kommunen efter biblioteksnedläggningarna..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frittfram att , söka, bidragför , bokaktiviteter
SmålandsPosten - 16 dec 13 kl. 06:44

Ge bidrag för bilanpassning

Mellan 2007 – 2010 har det bedrivits en försöksverksamhet i 18 kommuner, bland annat i Västra Götaland och Örebro län där respektive kommun har kunnat bevilja bidrag till anpassning av bil, skriver Ingemar Swalander, Peter Löfström , Carl Geijer, moderata ledamöter i landstingsfullmäktige och Roland Gustbée, (M), styrelseordförande i Regionförbundet södra Småland Personer med bestående funktionsnedsättning kan idag från Försäkringskassan få bidrag dels till inköp av bil, dels för anpassning av bilen till det aktuella funktionshindret. Det kan gälla anordningar för att kunna ta sig i och ur bilen, för att kunna köra (styra, växla, bromsa etc) bilen, att få med sig rullstolen och liknande. Försäkringskassan i Kronoberg beviljar varje år ett 60-tal person

SmålandsPosten - 29 nov 14 kl. 00:30

Ett inte fullt så fritt samhälle

När Sydnytts reportrar besökte Malmöstadsdelen Kroksbäck i veckan blev de hotade och uppmanade att inte filma. När en av journalisterna förklarar att Malmö är en del av ett fritt och öppet samhälle där alla får röra sig får han till svar: Det är inte ett fritt samhälle här i Kroksbäck.
När sedan ett par unga män dyker upp beväpnade med stora stenar väljer teamet att lämna platsen.

YLE - 09 feb 17 kl. 19:06

Hårda krav i arkitekttävling på Sveaborg: Endast ett fåtal goda bidrag

Efter en populär arkitekttävling och bidrag som höll märkbart låg nivå har nu en vinnare för nybygget på Sveaborg utsetts. Radhusförslaget "Karlavagnen" smälter in i miljön tillräckligt bra utan att bli för tråkigt. Idag finns 350 hyreslägenheter på Sveaborg.

Cornucopia - 16 okt 17 kl. 15:57

SVT och SR förvandlas till skattegaranterat vuxendagis - fritt att driva egna agendor

Idag offentliggjordes utredningen om hur SVT och SR ("Public Service") ska förvandlas till ett skattegaranterat vuxendagis, som oavsett ekonomisk utveckling, konjunkturläge eller tittarsiffror och kvalitet eller utformning av innehållet, ska garanteras sin existens. På presskonferensen underströks att Public Service ska vara oberoende av riksdag och regering och få driva sina helt egna agendor.
SVT Nyheters lekledare Jan Helin.

SVT - 23 okt 11 kl. 19:47

Förtroendet för S i fritt fall

Förtroendet för Socialdemokraterna har rasat efter Håkan Juholts uppmärksammade bidrag för dubbelt boende. Stödet för partiet är nu 25.5 procent.

BT - 10 dec 14 kl. 10:04

Dags att skicka in ditt bidrag till Lilla Debutantpriset 2015

4 frågor till Krister Persson, som håller i BT:s novelltävling Lilla Debutantpriset. Vad är Lilla Debutantpriset? – Det är en novelltävling som Borås Tidning utlyser varje år.

Helsingborgs Dagblad - 06 nov 16 kl. 17:00

Fräcka fruar firar fritt

"Frigjorda fröknar, frodiga fruar och fräcka frillor från förr" så heter Bjäre Zontaklubbs bidrag till Ängelholms 500 års jubileum..

YLE - 31 jan 17 kl. 19:35

Billnäs skola i Raseborg fick stipendium för Gul flagg

Billnäs skola i Raseborg har fått ett stipendium på 500 euro för projektet Gul flagg. Skolan uppmärksammades i samband med Educa-mässan i Helsingfors i fredags. (27.

Nya Wermlands Tidningen - 28 feb 17 kl. 15:25

Bidrag ger unga fritt bad på sportlovet

Bensinstationernas almanackor drog in 4 400 kronor.Pengarna går nu till aktiviteter för barn och unga i Vålberg och Slottsbron..

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

SOS: Lastbil i olycka vid rondell

Vid 10.30 tiden inträffade en trafikolycka vid Sjöatorpsrondellen i Alvesta..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kristina Bingström: Välkommen till Fria ordets dag!

I dag är det ingen vanlig dag. Nej, i dag firar vi för fjärde året i rad Fria ordets dag i Växjö konserthus..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Robban Högström från Växjö prisad

23-årige sångaren Robban Högström från Växjö får stipendium. ”Från Broadway till Duvemålas” stipendium för unga musikalartister delas ut för fjärde gången..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Manshaus vapen knutet till mordet på systern

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ryska fotbollsstjärnor släppta ur fängelse

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kriminell fick jobba på förskola

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Sällskapsbehov bakom ljudboksboom

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Väder: Värmen återvänder i helgen

Söndagen bjöd på höstens första oväder och veckan fortsätter i regnet och ruskets tecken. Men i helgen blir det sol och värme upp emot 20 grader..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Eric grep misstänkt inbrottstjuv själv: ”Det var lite dramatiskt”

I natt drabbades Eric Lundqvists granne av ett inbrott i sin ladugård. Men de hade koll på situationen och Eric följde efter en av tjuvarna ut i skogen och grep honom..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Skåne: Mor och son angrep sjuksköterska

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.