SVT > Inrikes

Saturday, 21 September, 04:32

SVT - 10 sep 19 kl. 18:36

Ebba Busch Thor (KD) om regeringsförklaringen: Ett popcornmaskineriUlf Kristersson (M) kallade statsministerns regeringsförklaring för ”en sömnig föreställning”. Jimmie Åkesson (SD) beskrev den som en blandning av högt och lågt och Ebba Busch Thor (KD) menar att den var väntad – och osammanhängande. – Det är ett fullkomligt popcornmaskineri av olika förslag, sa hon..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Busch Thor, Kristersson, Åkesson, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ebba, Busch, ThorKD om , regeringsförklaringenEtt , popcornmaskineri
SVT - 14 sep 17 kl. 21:47

Så duckade Ebba Busch Thor och Jan Björklund debatt i Aktuellt

Under torsdagen stod det klart att Alliansen är djupt splittrad i frågan kring misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) och inför kvällens Aktuellt meddelade Jan Björklunds (L) och Ebba Busch Thors (KD) stab att de två partiledarna inte ville mötas vid samma bord och debattera frågan..

Dagen - 27 jul 17 kl. 18:00

Busch Thor: Förtroendet för Peter Hultqvist förbrukat

Att vara omtyckt som politiker är inte samma sak som att vara ansvarstagande som statsråd. Så kommenterar Ebba Busch Thor (KD) att alliansen driver misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist..

Dagen - 27 jul 17 kl. 18:00

Busch Thor: Förtroendet för Peter Hultqvist är förbrukat

Att vara omtyckt som politiker är inte samma sak som att vara ansvarstagande som statsråd. Så kommenterar Ebba Busch Thor (KD) att Alliansen driver misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist..

Dagen - 27 jul 17 kl. 18:00

Busch Thor: Förtroendet för Peter Hultqvist är förbrukat

Att vara omtyckt som politiker är inte samma sak som att vara ansvarstagande som statsråd. Så kommenterar Ebba Busch Thor (KD) att Alliansen driver misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist..

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 15:12

Regeringsförklaringen: Nej till Nato borta - Ann Linde ny utrikesminister

I statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring vid riksdagens öppnande hade tidigare formulering om att Sverige inte ska gå med i Nato strukits, och istället ska försvarssamarbeten fördjupas och den transatlantiska länken värnas. Ser man redan effekterna av att Margot Wallström avgått som utrikesminister?
Ann Linde (S), ny utrikesminister.

Regeringen - 17 sep 13 kl. 10:11

Regeringsförklaringen vid riksmötets öppnande

Idag klockan 14.00 kommer statsminister Fredrik Reinfeldt att läsa upp regeringsförklaringen i samband med riksmötets öppnande. Se riksmötets öpnnande direkt på riksdagens webbplats Statsrådsberedningen, 17 september 2013.

SR - 17 sep 13 kl. 13:51

Reinfeldt kritisk till oppositionen i regeringsförklaringen

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar oppositionen i den kommande regeringsförklaringen, som Ekot redan nu har läst..

Världen Idag - 06 okt 14 kl. 00:00

SEA: Saknar religionsfrihet i regeringsförklaringen

– Religionsfriheten är en allt mer utmanad del av rättigheterna runt om i världen, säger Jacob Rudolfsson, biträdande generalsekreterare i Svenska evangeliska alliansen.– Vi hade hoppats att religionsfrihet skulle vara en viktig del i regeringsförklaringen, säger han och nämner oroligheterna i Syrien, Irak och norra Nigeria.– Här får man hoppas att den tillträdande utrikesministern lyfter fram detta i kommande utrikesdeklaration.

SR - 27 maj 15 kl. 14:08

Drottning Elisabeth läste upp regeringsförklaringen

I Storbritannien inleddes i dag den nya regeringsperioden för David Camerons konservativa majoritetsregering. Traditionsenligt läste drottning Elisabeth upp regeringsförklaringen. Den innehöll bland annat en folkomröstning om Storbritanniens medlemskap i EU.

Expressen - 21 jun 17 kl. 14:10

Dramatik när drottning Elizabeth läste upp regeringsförklaringen

LONDON. För 64:e gången läste drottning Elizabeth upp den brittiska regeringsförklaringen.Ett tal som framför allt präglades av brexit och Storbritanniens utträde ur EU..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Minskat förtroende för flera ministrar

Förtroendet minskar för statsminister Stefan Löfven (S) och flera andra ministrar. Det visar en opinionsmätning från Novus..

SVT - 8 timmar sedan

Efter Facebookinlägget: Ardalan Shekarabi dementerar rykten om partiledarbyte

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) skrev tidigare i veckan ett inlägg på sin Facebooksida där han la stor vikt vid migrationsfrågan. Han menar att den ”extrema segregationen” är ett hot. När justitieminister Morgan Johansson får frågan om Socialdemokraterna ställer sig bakom uttalandet svarar han undvikande.

SVT - 11 timmar sedan

Försvarsexpert: Nytt samarbete sprider riskerna

Att Sverige går med i ytterligare ett försvarssamarbete kan ses som ett sätt att sprida riskerna i en osäkrare värld där Europas länder inte kan räkna med USA på samma sätt som förut. Det säger Jacob Westberg, lektor på Försvarshögskolan..

SVT - 12 timmar sedan

Partiledarnas festresa i Israel ska granskas av åklagare

Ulf Kristersson (M), Ebba Busch Thor (KD) och Nyamko Sabuni (L) har låtit sig bjudas på festfixaren Micael Bindefelds 60-årskalas i Israel. Nu ska resan granskas av särskilda åklagarkammaren..

SVT - 13 timmar sedan

Livmoderhalscancer ökar igen – lika illa som för 50 år sedan i delar av landet 

Ökningen av livmoderhalscancerfall fortsätter, visar färska siffror för 2018. I delar av landet är livmoderhalscancer nu lika vanligt som innan screeningen infördes – för över 50 år sedan. – Vi ser inget tecken på minskning, säger Joakim Dillner, som är ordförande för Nationellt kvalitetsregister för cervixcancerprevention.

SVT - 13 timmar sedan

Uppmaningen: Vaccinera alla kvinnor som tar cellprov mot HPV-virus

Vaccinera alla kvinnor som ska göra cellprov för första gången mot HPV-virus. Det är ett av kraven som företrädare för organisationer mot cancer ställer på Sveriges politiker. – Vi tror inte att regionerna klarar av det här.

SVT - 16 timmar sedan

Klart: Sverige går med i franskt försvarssamarbete

Sverige blir ny medlem i president Emmanuel Macrons exklusiva försvarssamarbete European Intervention Initiative, som bland annat ska kunna användas i samband med terrordåd. – Sammantaget bygger vi mer säkerhet i Europa, säger försvarsminister Peter Hultqvist till SVT Nyheter..

SVT - 17 timmar sedan

Aleksa Lundberg i debatt om regnbågsflaggan: “Intellektuell kollaps”

Beslutet att låta bli att hissa regnbågsflaggan utanför kommunhuset i Sölvesborg har väckt diskussioner över hela landet. Står flaggan för alla människors lika värde eller är den politiskt laddad?.

SVT - 17 timmar sedan

DN svarar: Därför publicerade vi

Dagens nyheter publicerade i dag en annons från den kinesiska regimen angående läget i Hongkong. Texten försäkrade att det läget inte är så allvarligt som det verkar. Peter Wolodarski, ansvarig utgivare för, DN försvarar publiceringen..

SVT - 18 timmar sedan

Ännu ingen utredning om toppolitikernas bjudresa

Det har ännu inte inkommit några anmälningar eller påbörjats någon utredning med anledning av Ulf Kristerssons (M), Nyamko Sabunis (L) och Ebba Busch Thors (KD) åkt på bjudresa till Tel Aviv. Det säger Kim Andrews, chefsåklagare på riksenheten för korruption..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.