Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 18 September, 05:29

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 19 kl. 18:30

Svampår i år – så skiljer du ätliga från giftigaNyansens på svampen eller formen på sporerna kan avgöra om den är ätlig eller giftig..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svampåri , år, , skiljerdu , ätligafrån , giftiga
Sydsvenskan - 21 apr 11 kl. 11:16

Chatt om "nya" allemansrätten

Allemansrätten kanske måste begränsas. Idag svarar länsstyrelsens Margareta Svenning på frågor.
moderator: Hej och välkomna till chatten om allemansrätten.

Sydsvenskan - 16 dec 11 kl. 10:29

Kao's är granne med tristessen

Foto: Ingemar D Kristiansen
Det må vara fånigt att använda engelskans genitivapostrof i svenska namn, men just här fyller den en funktion.
Man skulle kunna säga att den skiljer ordning från kaos. För även om det är vitsigt med restaurangnamnets dubbeltydighet, så råder det inte mer oreda här än på andra ställen.

Kristianstadsbladet - 05 nov 13 kl. 16:39

Hon fick foten förstörd

Foto: Peter Åklundh
Lena Thomasson har fått sin fot förstörd – efter många år med diabetes och efter misstänkt fel i vården. Nu vill hon varna andra så att de inte drabbas.
Hon tar emot i rullstolen.

BT - 09 okt 14 kl. 10:33

Ny flugsvamp hittad i Skåne

En ny flugsvampsort har hittats i Skåne, skriver Dagens Nyheter. Svampen har tidigare bekräftats i Danmark, Finland och Baltikum och har ännu inget svenskt namn. Den känns igen genom att den är mindre än andra flugsvampar med en hattbredd på 20-25 millimeter.

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 10:33

Ny flugsvamp hittad i Skåne


En ny flugsvampsort har hittats i Skåne, skriver Dagens Nyheter. Svampen har tidigare bekräftats i Danmark, Finland och Baltikum och har ännu inget svenskt namn. Den känns igen genom att den är mindre än andra flugsvampar med en hattbredd på 20-25 millimeter.

TA - 09 okt 14 kl. 10:33

Ny flugsvamp hittad i Skåne

En ny flugsvampsort har hittats i Skåne, skriver Dagens Nyheter.
Svampen har tidigare bekräftats i Danmark, Finland och Baltikum och har ännu inget svenskt namn. Den känns igen genom att den är mindre än andra flugsvampar med en hattbredd på 20-25 millimeter.

YLE - 16 aug 17 kl. 18:20

Höstmarknaden i Ekenäs koordineras av Hangöbo

Hangöbon Tom Rönnblad sköter försäljningen av platser till Ekenäs höstmarknad i år. Det är fortfarande Raseborgs stad som arrangerar marknaden men i år har just den här uppgiften utlokaliserats. Många rutor att fördela Tom Rönnblad koordinerar också kvällstorgen i Hangö och Ekenäs, jul- och påskmarknaden i Ekenäs samt höstmarknaden i Lojo som ordnas i samband med Äppelkarnevalen.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Dyra droppar står tjuven dyrt

En vintjuv slog i våras till mot norska systembolaget Vinmonopolet. Men den 28-åriga mannen var inte tillräckligt slug, nu åtalas han för att ha stulit 32 flaskor vin, med ett sammanlagt värde av nära 60 000 norska kronor, från Vinmonopolets butiker i T.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Avvaktande trender på Asiens börser

Börsen i Tokyo stod i det närmaste stilla i morgonens handel. Varken Nikkei 225-index eller det bredare Topix-index rörde sig mer än någon hundradels procent. Handlarna avvaktade ytterligare besked om kommande handelsavtal mellan USA och Japan, samt ame.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Humberto närmar sig Bermuda

Orkanen Humberto ökar i styrka, och har nu uppgraderats till en kategori 3-orkan. Humberto rör sig över Atlanten och närmar sig Bermuda, dit den enligt USA:s orkancenter NHC beräknas komma under onsdagen. Däremot ser Bahamas ut att skonas från Humbertos.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Saudiarabien: Vi har bevis

Saudiarabien hävdar att landet har bevis för att Iran var inblandat i helgens attacker mot saudiska oljeanläggningar. En talesperson för utrikesdepartementet kommer under onsdagen att hålla en presskonferens, där bevisen ska läggas fram, uppger statlig.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Svårt sjuk pojke nekades ambulans

En diabetessjuk pojke i Gävleborgs län fick ta taxi till sjukhuset trots att han krampade och knappt var vid medvetande, rapporterar helahälsingland.se. Ambulans larmades i oktober 2018 till pojken som fått så lågt blodsocker att han förlorat i medvetan.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Aktiemiljonär bluffade till sig bidrag

En man i Sundsvall har åtalats för att ha bluffat till sig bostadsbidrag trots att han har aktier till ett värde av 17,5 miljoner, skriver Sundsvalls tidning. Mannen fick bidrag under hela 2017 då hans aktier var värda över åtta miljoner kronor och när.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Vulkanutbrott bakom lila solnedgångar

Det var en rysk vulkan som låg bakom de spektakulära solnedgångar som syntes på flera håll i världen i somras. Skådespelet fascinerade, eftersom himlen på sina håll blev alldeles lila. I somras reagerade människor på de lila solnedgångar dito -uppgångar.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Ramaskri när haj tillagdes inför publik

En död blåhaj visades upp för besökarna på en fisk- och skaldjursfestival i Plymouth i England och blev sedan tillagad inför publik. Händelsen har väckt vrede efter att bilder på hajen började spridas på sociala medier rapporterar CNN. Blåhajen räknas s.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Guaidós andreman släppt

Edgar Zambrano, venezuelanska nationalförsamlingens förste vicepresident och oppositionsledaren Juan Guaidós andreman, är släppt ur fängelse. Det uppger oppositionen på sociala medier. Zambrano greps i maj under dramatiska former och har sedan dess sutt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.