DI > Ekonomi

Monday, 16 September, 08:37

DI - 10 sep 19 kl. 18:22

Uppgifter: Swedbank misstänks ha manipulerat dokumentEnligt uppgifter till SvD Näringsliv ska Swedbanks tidigare ledning ha manipulerat interna dokument rörande. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
SvD Näringsliv, Swedbanks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Swedbankmisstänks ha , manipulerat, dokument
PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 07:12

Swedbank kan ha manipulerat dokument om penningtvätt

Enligt tidningens uppgiftslämnare är Thomas Langrot, chefsåklagare på EBM, i det här läget inte övertygad om äktheten i de så kallade Grimstad-rapporterna som lämnats till EBM och Finansinspektionen (FI). Dagens industri rapporterade tidigare under tisdagen, med hänvisning till ett brev som EBM har skrivit till Swedbank, att banken kan ha försökt mörka en intern penningtvättsrapport för FI. En tidigare okänd rapport saknas i den förteckning över handlingar som Swedbank har redovisat för Fi, uppgav Ekobrottsmyndigheten i brevet.

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 14:18

Swedbank: Inga dokument är manipulerade

Det är ett obegripligt påstående som skadar Swedbank, uppger bankens stjärnadvokat Hans Strandberg som enligt tidningen nu går till motattack mot Ekobrottsmyndighetens åklagare Thomas Langrot. Inga dokument saknas och inga dokument är manipulerade, hävdar Swedbanks advokat. I tisdags publicerade Ekobrottsmyndigheten ett brev från åklagare Thomas Langrot till Swedbanks ordförande Göran Persson och tillförordnade vd Anders Karlsson.

Barometern - 08 feb 18 kl. 08:50

Uppgifter: Swedbank lägger ner i Torsås

Enligt trovärdiga källor kommer Swedbank officiellt meddela under dagen att de lägger ner bankkontoret i Torsås..

VA - 26 feb 19 kl. 16:47

Uppgifter: Swedbank-chef fick gå efter att ha larmat om penningtvätt

Regelefterlevnadschefen på Swedbank fick sparken 2016 efter att ha larmat om bankens brister i hanteringen av penningtvätt i Baltikum, uppger Dagens industri. .

SVT - 15 dec 18 kl. 11:02

Finansinspektionen raderade i utlämnade dokument

Finansinspektionen har manipulerat dokument innan myndigheten lämnat ut dem, enligt SvD. – Jag skulle säga att det är brottsligt, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet, till SvD. Finansinspektionen tillsätter nu en utredning för att granska det inträffade..

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 07:42

EBM: Swedbank kan ha mörkat rapporter

Ordförande Göran Persson pressas nu i den misstänkta penningtvättshärvan. ”Jag håller det för osannolikt att Swedbank har råkat glömma just den här rapporten när man har skickat förteckningen till FI”, säger åklagare Thomas Langrot till SvD, som nu avslöjar att den svenska storbankens tidigare ledning kan ha manipulerat interna dokument om penningtvätt. Tidningen hänvisar till två av varandra oberoende källor och berättar att externa advokatrapporter dessutom inte tros vara äkta, enligt Ekobrottsmyndigheten misstankar.

Realtid - 11 sep 19 kl. 08:05

Swedbank kan ha manipulerat Grimstad-rapporterna

Misstankar om att Swedbank har manipulerat interna dokument, Sagax styrelseordförande säljer miljonpost och nedskärningar på Uber. Det är några av nyheterna i onsdagens morgonsvep. .

Skånskan - 27 mar 19 kl. 20:24

USA:s finansmyndighet utreder Swedbank

Stockholm Ekobrottsmyndigheten genomförde under onsdagen en omfattande razzia mot Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg väster om Stockholm.  Tillslaget fortgick hela dagen och fortfarande under onsdagskvällen var poliser i arbete på kontoret. Razzians bakgrund är att SVT:s program Uppdrag granskning intervjuade Swedbank den 15 februari om misstankar om penningtvätt i Baltikum.

Dagens PS - 20 feb 19 kl. 07:28

”Massiv skandal” avslöjad i Swedbank

Storbanken anklagas för ”systematisk penningtvätt”. Minst 40 miljarder uppges ha slussats mellan misstänkta konton. Det uppseendeväckande avslöjandet görs av Uppdrag granskning och SVT Nyheter, som under flera månader granskat Swedbank och tagit del av hemliga dokument.

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 10:02

Förnyad bankoro efter nya uppgifter om penningtvätt

Det skriver Morgan Stanley i en kommentar med anledning av Reuters uppgifter om att Ekobrottsmyndigheten mottagit dokument från Hermitage Capital Management som påstås visa att Nordea har brutit mot penningtvättslagar. ”Reutersartikeln får tillbaka oron på marknaden kring eventuella anti-penningtvättsrisker på andra ställen i den nordiska banksektorn”, utöver Danske, skriver investmentbanken. Förutom att detta tynger Nordea har även Swedbank samt SEB och DNB bedrivit verksamhet i Estland/Baltikum, noterar Morgan Stanley vidare.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Ratos ordförande tankar aktier för 3,3 miljoner i bolaget

Ratos storägare och styrelseordförande Per-Olof Söderberg har den 11 september köpt nästan 139.000 B-aktier för totalt….

DI - 5 minuter sedan

Adam Lundin blir ny vd för gruvprospekteringsbolaget

Gruvprospekteringsbolaget Josemaria Resources har utsett Adam Lundin till ny vd..

DI - 5 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 15 minuter sedan

Nolato köper amerikanskt bolag för 95 miljoner

Nolato köper amerikanska Ja-Bar Silicone Corporation för en köpeskilling om cirka 95 miljoner konor på skuldfri basis..

DI - 15 minuter sedan

FDA ger snabbspår för Astra Zenecas behandling mot hjärtsvikt

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas utveckling av Farxiga mot hjärtsvikt har erhållit ett så kallat snabbspår (fast track….

DI - 15 minuter sedan

Africa Oil meddelar oljefynd utanför Guyanas kust

Oljebolaget Africa Oli, där familjen Lundin är storägare, meddelar att ett andra större oljefynd har gjorts vid blocket….

DI - 45 minuter sedan

Flera banker uppges ha gjort fel i dansk skatteskandal

De nordiska bankerna Danske Bank, Nordea och SEB kan under åren 2012-2015 ha skickat upp till 940 miljoner kronor från….

DI - 45 minuter sedan

H&M presenterar försäljningssiffror

Med en kursuppgång på 50 procent sedan årsskiftet är bågen spänd inför H&M:s försäljningssiffra som presenteras klockan….

DI - 45 minuter sedan

Lundbeck förvärvar läkemedelsbolag för 19 miljarder

Det danska läkemedelsbolaget Lundbeck har tecknar avtal att köpa Alder Biopharmaceuticals för 13 miljarder danska….

DI - 1 timme sedan

Akelius säljer lägenheter för 1,4 miljarder kronor

Fastighetsbolaget Akelius Residential Property säljer 664 lägenheter i Toronto för totalt 1,4 miljarder kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.