SR > Nyheter

Sunday, 15 September, 10:13

SR - 10 sep 19 kl. 17:51

Unga väljer mobilen framför annatUnga fastnar vid mobilen eller datorn och hinner inte med allt de tänkt, som idrott, läxor eller att hjälpa till hemma. Bland annat det visar ny rapport i dag..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, väljer, mobilen, framförannat
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Dagens unga: Väljer datorn framför alkohol

Ny siffror visar att allt färre unga dricker alkohol, skriver Svenska Dagbladet. Både flickor och pojkar dricker allt mindre, 42 procent av alla niondeklassare uppger att de har druckit alkohol enligt en undersökningen från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning. LÄS MER: Johanna, 15: "Det är inte jag som är tråkig – alkohol förstör liv" Det är det lägsta siffrorna på 70 år, och en halveringen under de senaste 15 åren.

UNT - 31 maj 13 kl. 04:30

Unga väljer snus framför cigaretter

Unga i Norge snusar numera oftare än de röker. Medan 19 procent i åldersgruppen 16 till 24 år snusar varje dag så röker bara tio procent antingen dagligen eller av och till, enligt Helsedirektoratet.(TT).

YLE - 21 nov 13 kl. 08:01

Hemorten viktig då unga väljer studieplats

Hemorten är en viktig faktor då unga väljer studieinriktning. Det här visar en doktorsavhandling som granskas vid Jyväskylä universitet imorgon. Enligt avhandlingen minskar sannolikheten för att söka sig till en viss bransch, om universitet som erbjuder studierna ligger långt från hemmet.

GöteborgsPosten - 06 jul 18 kl. 07:49

Trots kompetensbristen: Unga väljer "fel" utbildningar

Många unga väljer utbildningar utan större framtidsutsikter. Det visar Västsvenska Handelskammaren i en rapport som nyligen släpptes. Frågetecken väcks mot studie- och yrkesvägledningen i Västsverige..

Dagensanalys.se - 10 nov 17 kl. 10:55

Unga väljer framförallt Netflix och Youtube

Nära 45 procent av svenskarna (15-74 år) tittar på webb-TV en vanlig dag, en hög siffra också internationellt. Men bland unga är räckvidden betydligt högre än så. Hela 60 procent av 15-24-åringarna tittar på webb-TV en vanlig dag.

Hela Gotland - 03 nov 18 kl. 17:28

Unga väljer klimatsmarta boenden

Unga och framförallt kvinnor tänker klimatsmart när det kommer till bolån..

Dagensanalys.se - 23 mar 17 kl. 09:31

Chefen är viktigast när unga väljer jobb

En undersökning som företaget Transcom gjort kring vad som är viktigt när millennials väljer arbetsplats visar att bra ledarskap står mycket högt på listan. Dessutom specificeras de tillfrågade vad ett bra ledarskap innebär för dem. I studien har 1061 personer mellan åldrarna 18-30 fått berätta vad som är viktigast för dem med en arbetsplats.

SVT - 08 mar 12 kl. 14:13

Unga stressas av mobilen

Sömproblem, stress och i extremfall ren depression. Det är något som många unga drabbas av på grund av sitt mobilanvändande visar ny froskning..

Expressen - 24 maj 16 kl. 16:06

RFSU: Allt fler unga väljer bort kondom

Kondom är fortfarande svenskarnas favorit bland preventivmedel. Men enligt en ny undersökning från RFSU väljer allt fler unga vuxna bort gummit när de träffar någon ny. – Vi ser att det är flest personer mellan 21 och 35 år som väljer bort kondomen för att de upplever att sexet blir mindre skönt, säger sexualupplysaren Pelle Ullholm..

SR - 10 sep 19 kl. 13:24

Unga använder mobilen istället för datorn

Mobiltelefonen spelar en allt större roll för unga, den ersätter numera både dator och surfplatta, det framgår i den rapport som Statens medieråd presenterat i dag..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Ovanligt mycket blixtar

Fram till i september i år har det registrerats fler än 210 000 blixturladdningar..

SR - 1 timme sedan

Ambulanshelikopter besköts med grön laser

En ambulanshelikopter från Gotland som skulle landa på Nya Karolinska i Solna utanför Stockholm besköts under natten med grön laser. En i besättningen träffades i ögat och fick uppsöka sjukvård..

SR - 3 timmar sedan

Netanyahu kämpar för sin överlevnad

Trots att många israeler är trötta på Benjamin Netanyahu, så tyder mycket på att han kommer lyckas hålla sig kvar vid makten efter nyvalet på tisdag..

SR - 4 timmar sedan

Stoppar produktionen efter drönarattack

Saudiarabien bekräftade sent igår kväll att man tillfälligt stoppar produktionen vid de två oljeanläggningar som attackerades av drönare igår morse. Det väntas nästan halvera landets oljeproduktion..

SR - 4 timmar sedan

Taket för uppskov på reavinstskatt återinförs

Nästa år återinförs en gräns för hur mycket reavinstskatt man får skjuta upp vid bostadsförsäljningar. Men maxbeloppet fördubblas jämfört med tidigare..

SR - 7 timmar sedan

Ny vapenlag ökar arbetsbelastningen i domstolar

Sedan straffskärpningen för olika typer av vapenbrott som infördes förra året, så har antalet frihetsberövade personer ökat. Arbetsbelastningen i domstolarna har ökat som gör att andra mål kan få vänta men också kan påverka arbetsmiljön för domstolspersonalen..

SR - 9 timmar sedan

USA pekar ut Iran för attack mot oljeanläggningar

USA:s utrikesminister hävdar att det var Iran som låg bakom attackerna mot två oljeanläggningar i Saudiarabien. Attackerna har tvingat Saudiarabien att tillfälligt minska sin oljeproduktion..

SR - 15 timmar sedan

Nya reglerna: Nu stoppas magnetremsan på betalkorten

Från idag gäller skärpta regler för kortbetalningar och betalningar över nätet. Det är nya EU-direktiv för betaltjänster som träder i kraft för att öka säkerheten..

SR - 16 timmar sedan

Bekräftat: Usama bin Ladens son Hamza bin Laden är död

Hamza bin Ladin, som är son till terrorledaren Usama bin Ladin och sedd som tronarvinge inom extremiströrelsen al-Qaida, är död meddelar USA:s president Donald Trump..

SR - 16 timmar sedan

Norbert Hofer väljs till ny partiledare för FPÖ

I Österrike håller det högerpopulistiska partiet FPÖ partistämma idag för att välja en ny ledare inför nyvalet till parlamentet den 29 september. Den förre partiledaren Heinz-Christian Strache tvingades avgå i våras, efter den så kallade Ibizaskandalen som tvingade regeringen att avgå och utlysa nyval..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.