Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 22 September, 01:29

Blekinge Läns tidning - 10 sep 19 kl. 17:37

Snabb plan mot familjevåldEn kommunal plan ska fram för att möta alla former av familjevåld i Karlskrona. Och den ska ligga klar på bordet innan årets slut..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Karlskrona

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabb, planmot , familjevåld
YLE - 23 aug 17 kl. 14:56

Sibbo satsar på familjevård för äldre: "De har blivit en del av familjen"

I höst startar den tredje utbildningen för familjevårdare för äldre i Sibbo. Kommunens enda familjevårdare hoppas att fler ska anmäla sig - inte minst för att det behövs avlösare. Målet med utbildningen är att ge familjevårdaren och vårdfamiljen grundfärdigheter för att kunna fungera som familjevårdare för äldre personer med behov av hjälp.

YLE - 08 okt 13 kl. 15:05

Våga reagera på familjevåld

En kampanj mot familjevåld vid Helsingfors stad ska sänka tröskeln att anmäla om familjevåld och uppmuntra Helsingorsbor att reagera på familjevåld i närkretsen. - Alla helsingforsbor kan fråga sig själva om de känner någon som har problem med familjevåld. Och alla kan fråga sig själva om de skulle kunna föra problemet till tals eller vid behov anmäla om våldet till polisen, säger biträdande stadsdirektören Laura Räty(saml).

YLE - 11 okt 15 kl. 07:45

Esborådgivningen frågar rakt ut om familjevåld

Esbo stad har bestämt sig för att minska mängden familjevåld i landets näststörsta stad. Det ska man göra med hjälp av ett nytt frågebatteri i samband med mödrarådgivningen.
Bland annat frågar vi om kvinnan upplevt familjevåld i barndomen eller i parförhållandet, antingen som offer eller som den som själv varit den aggressiva parten.

YLE - 12 feb 16 kl. 07:42

Lojo: Snabb tågbana bör beaktas i landskapsplanen

Nylands förbund håller som bäst på att färdigställa den fjärde etapplandskapsplanen för Nyland. Kommunerna får komma med åsikter om planen och Lojo vill att en snabb tågförbindelse mellan Esbo och Åbo via Lojo ska beaktas i takt med att planeringen av den nya banan framskrider. Trafikverket kom nyligen ut med en utredning som visar att det skulle vara bra med en snabb tågförbindelse mellan Åbo och Helsingfors.

YLE - 19 dec 12 kl. 19:11

Barnen ska få berätta om familjevåld

Under ett år ser ungefär 190 000 barn våld i hemmet. Nu ska deras röst också få höras när man tar tag i fall av familjevåld. Med pengar från Luciainsamlingar har Folkhälsan i höst utbildat socialarbetare och andra som jobbar med barn enligt en svensk modell.

Cornucopia - 12 feb 17 kl. 10:24

Efter avkriminaliseringen: Mer än dubblade fall av familjevåld i Ryssland

Efter att misshandel inom familjen avkriminaliserats i Ryssland rapporteras det nu om mer än dubblade fall av familjevåld enligt brittiska The Independent.
Nas ne dogonjat - de får inte fast oss.I Rysslands fjärde största stad Jekaterinburg har antalet dagliga utruckningar på grund av familjevåld mer än dubblats sedan avkriminaliseringen från 150 till 350 om dagen.

Sydsvenskan - 31 mar 16 kl. 15:36

Olle Lönnaeus: Gangstermorden ökar – men det dödliga familjevåldet minskar

ANALYS. Risken för kvinnor och barn att bli ihjälslagna av berusade familjefäder har minskat i Sverige. Däremot skjuts allt fler unga män till döds i storstäderna – inte minst iMalmö.

YLE - 23 aug 13 kl. 06:50

"Knappast har familjevåldet upphört i Esbo"

Vd:n för Förbundet för mödra- och skyddshem Ritva Karinsalo tror inte att behovet av skyddshem har minskat i Esbo. Enligt stadens egna uppgifter har behovet av skyddshem minskat radikalt sedan Esbo stängde sitt skyddshem vid årsskiftet. Det här skulle bero på att andra tjänster, som skyddsbostäder utan personal och rådgivande telefonjour, har nått fram.

YLE - 04 jun 18 kl. 17:20

Familjevåldet är fortfarande ett stort problem i Finland - Expert: 30 procent av kvinnorna har upplevt våld i en närrelation

Familjevåldet är fortfarande ett stort problem i Finland, säger Helena Ewalds, utvecklingschef på Institutet för hälsa och välfärd. Jämfört med andra länder toppar vi listorna när det handlar om familjevåld..

Sydöstran - 27 okt 18 kl. 15:53

Snabb revansch för Karlskrona HK-juniorer

4–1 innebar snabb revansch på Örebro för Karlskrona HK för 4–0-förlusten i fredags. – Vi höll oss till vår plan, säger tränaren Emil Ivansson..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Åtal för "yrkesmässig" knarkhandel

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Island fick böter efter Eurovision

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Nykomlingens sköna skräll

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Jordskalv skakade Albanien

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Inter i topp efter derbyseger

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Friidrottskaptenen slutar efter OS

Friidrottens förbundskapten Karin Torneklint slutar när hennes kontrakt går ut nästa år. Det säger hon i en intervju med :.

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Pirater släpper fånge efter fyra år

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

M: Utred om staten ska ta större vårdansvar

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Israeliska experter gick bet på krypterad mobil

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

HBO kan tvingas betala Jacksons familj

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.