YLE > Finland

Wednesday, 18 September, 05:36

YLE - 10 sep 19 kl. 17:48

Sex gravar, sju stupade soldater - unika arkeologiska fynd i Hangö vittnar om den mörkaste sidan av de sovjetiska soldaternas vardagHur såg den mest fasansfulla delen av soldaternas vardag ut i Hangö under fortsättningskriget? Med ortsbornas hjälp har arkeologen Jan Fast avslöjat ett unikt krigsarkeologiskt fynd i närheten av Syndalen i Hangö..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö, Jan Fast, Syndalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sex, gravar, sju, stupade, soldater, unika, arkeologiska, fyndi , Hangö vittnar om den mörkaste sidan av de sovjetiska soldaternas vardag
YA - 20 jul 17 kl. 13:40

Sex gravar förstördes i helgen

Ytterligare brott mot griftefriden har anmälts till polisen. Totalt vandaliserades sex gravar vid kapellet i Baskemölla i helgen..

Nya Wermlands Tidningen - 21 mar 14 kl. 18:54

Sex av sju backar saknas i DIF

Efter tre raka förluster i Svenska cupen och 2–13 i målstatistik spelar Degerfors IF på lördagen sin näst sista träningsmatch inför seriestarten den 5 april. Och det gör man med en av sju ordinarie backar i startelvan. Eller vi vänder på det; sex av sju backar saknas i uppställningen.

SR - 03 apr 14 kl. 14:53

Sex av sju anser att Petterson Wentzel är slutspelets bästa målvakt

I går darrade Linköpings två målvakter mot Skellefteå. Radiosportens SHL-panel svarar på dagens andra fråga om vilket kvarvarande slutspelslag som har bästa målvakten? Sex av sju i panelen väljer samma målvakt..

Expressen - 11 dec 15 kl. 22:46

"Det är fel i den, jag satte sex av sju skott"

IFK Kristianstad gjorde vad som behövdes men inte mycket mer mot bottenlaget Skövde. Däremot fick Marcus Dahlin full pott med sitt skytte enligt statistiken. – Det är fel i den, jag satte sex av sju skott, skrattar han..

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

Sex av sju skolor visar röda siffror

Sjöbo Endast Sandbäcksskolan kan ta med sig ett överskott inför skolåret. Övriga av kommunens grundskolor måste vända de röda siffrorna till ett plus – men får två år på sig.
– Det betyder att de inte måste skära från dag ett, säger Richard Löfgren, chef på familjeförvaltningen.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 16 kl. 18:48

Os-ryssdopning: sex av sju seglare fÅr delta

Det internationella seglingsförbundet meddelar att sex av sju ryska seglare får delta i tävlingarna vid OS i Rio de Janeiro, enligt Reuters..

Sydöstran - 02 okt 16 kl. 20:40

Sex av sju mål kom i Krifs power play

Per Ljusteräng använde ord som extremt och exceptionellt. Inte fel i sammanhanget eftersom Krif gjorde 86 procent av sina mål, sex av sju, i power play..

Blekinge Läns tidning - 02 okt 16 kl. 20:40

Sex av sju mål kom i Krifs power play

Per Ljusteräng använde ord som extremt och exceptionellt. Inte fel i sammanhanget eftersom Krif gjorde 86 procent av sina mål, sex av sju, i power play..

Dalarnas tidningar - 16 jan 17 kl. 06:00

Röjsel snuvades på topplaceringar – trots sex av sju etappsegrar

Seger i sex av sju delsträckor.
Då förstörde ett trasigt värmepaket Daniel Röjsels säsongspremiär.
Över lag var dock SMK Dala-föraren nöjd med svaren han fick under Sigdalsrallyt i det Norska Mästerskapet.

YLE - 07 jul 17 kl. 17:30

Två medaljer ger inget högt vitsord: ”Vi rör oss mellan sex och sju”

Två bronsmedaljer blev Finlands saldo i VM i Estland. Det var damerna som var vassare med brons i stafetten samt ett brons på medeldistansen för Venla Harju. Det var som väntat, säger Yle Sportens expert Torsten Smedslund.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

En skatteförhöjning på två procentenheter kunde nolla underskottet i Åbo – men det är inte aktuellt just nu: ”Ser istället över utgifterna”

Enligt den färskaste delårsrapporten går Åbo stad mot ett budgetunderskott på 60 miljoner euro. En förhållandevis liten summa, påpekar direktören för ekonomi och strategi – men ett tecken på att något inte gått som planerat..

YLE - 30 minuter sedan

Stödbehovet bland unga växer - snart ska också svenskspråkiga barn få hjälp via den nationella telefonlinjen

Antalet anmälningar om vuxna som kontaktar barn via internet i sexuellt syfte ökar, och mobbning via internet likaså. Men är man en svenskspråkig ung som vill ha hjälp och stöd kan det vara svårt att få det på eget modersmål..

YLE - 45 minuter sedan

Kasköpolitiker splittrade inför folkomröstning och fusion: Hellre misär än Närpes

Yle Österbottens enkät visar att fullmäktigeledamöterna i Kaskö är väldigt delade i frågan om en fusion med Närpes. Många är dock beredda att ändra sin åsikt beroende på hur det går i folkomröstningen..

YLE - 45 minuter sedan

Raseborgs enda bank med kvällsöppet och utan avgifter – efter en månad har både restauranger och kunder hittat matsvinnsbanken i Karis

Matsvinnsbanken i Karis har fått en riktig rivstart. Efter en månad har ett tiotal restauranger i Ekenäs, Karis och Pojo hakat på trenden att ta tillvara överbliven mat och ge det till matsvinnsbanken i stället för att slänga maten i soporna..

YLE - 1 timme sedan

Magasinboden har bytt ägare - stationsområdet i Borgå kan snart livas upp av julmarknad och musikfestival

Antikföremål och konstverk flyttar ut, men om allt går väl kan de ersättas av en julmarknad och kanske en två dagars musikfestival i sommar. Utvecklingen av stationsområdet i Borgå går vidare..

YLE - 7 timmar sedan

Positivt med högskolepengarna, men regeringens förslag för att få fler i arbete kritiseras för orealism

Antti Rinnes regering presenterade sitt första budgetförslag på tisdagen och reaktionerna lät inte vänta på sig. Förslaget fick en del beröm, men också kritik för alltför små satsningar på att öka sysselsättningen..

YLE - 8 timmar sedan

Landskapsdirektör Kaj Suomela: den bästa budgeten på långa tider för Österbottens del

Vasa centralsjukhus fick sin miljon och regeringen vill satsa pengar på att förbättra sträckan mellan Vasa och Seinäjoki. Landskapsdirektör Kaj Suomela är mycket glad över satsningarna..

YLE - 9 timmar sedan

Regeringen vill satsa på sysselsättning och utbildning - och minskar på företagsstöden

Regeringen har fått klart sitt förslag till statsbudget för år 2020. Jämfört med Finansministeriets förslag från augusti föreslår regeringen mera pengar till utbildning och sänkta företagsstöd. Innan budgeten kan träda i kraft måste den godkännas av riksdagen före jul..

YLE - 11 timmar sedan

Regeringen Rinne berättade hur pengarna för utbildning, vård och sysselsättning ska fördelas nästa år

Regeringen har suttit på Ständerhuset i Helsingfors för att komma överens om hur statens pengar ska fördelas. Nu är förhandlingarna klara och resultatet presenterades. Läs Yles live-rapportering från presskonferensen..

YLE - 10 timmar sedan

Massor av spöknät hittades i Bottenhavet

Spöknät fortsätter fånga djur en lång tid, vanligtvis i flera månader, och i världshav i flera år. Det är första gången man i Finland har utrett situationen med spöknät..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.