SVT > Inrikes

Monday, 16 September, 08:57

SVT - 10 sep 19 kl. 17:26

Nya handelsministern – från bilfabriken till regeringskanslietAnna Hallberg (S) blir Sveriges nya utrikeshandelsminister. Hon efterträder Ann Linde (S), som i dag presenterades som ny utrikesminister då Margot Wallström (S) snart lämnar posten efter fem år. – Mitt första sommarjobb var på Saab i Trollhättan. Det och mina erfarenheter från näringslivet är något jag bär med mig nu i min nya roll, säger Anna Hallberg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Hallberg, Sveriges, Ann Linde, Margot Wallström, Saab, Trollhättan, Anna Hallberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya handelsministernfrån , bilfabrikentill , regeringskansliet
YLE - 26 mar 17 kl. 08:04

Bilfabriken fick Göran att flytta till Nystad 1971 – där trivs han fortfarande

Biltillverkaren Valmet Automotive i Nystad rekryterar som bäst nya arbetstagare i hundratal. Men hur är det att bo i Nystad? Det vet Göran Härmälä som jobbade 37 år på bilfabriken Nystad och fortfarande bor kvar.

YLE - 01 aug 17 kl. 09:18

Bussbolaget i Björneborg sätter in mera bussar till bilfabriken

Bilfabriken i Nystad arbetar dygnet runt. Det kräver bättre förbindelser också från Björneborg. Bussbolaget i Björneborg rättar sig efter omläggningarna på bilfabriken i Nystad.

YLE - 15 aug 17 kl. 12:51

Ytterligare anställningar i bilfabriken i Nystad

Bilfabriken i Nystad fortsätter att växa. Nu meddelar Valmet att de nyanställer igen. Planen är att anställa 50 tjänstemän till Valmet Automotives ännu i år.

YLE - 26 feb 14 kl. 13:49

Bilfabriken i Nystad anställer fler

Bilfabriken i Nystad anställer mer folk för att klara produktionen av Mercedes-Benz-bilar. Tillverkningen utvidgas genom att fabriken övergår till tvåskiftsarbete. Det behövs mera arbetstagare både på fabriksgolvet och på kontoret.

YLE - 18 nov 16 kl. 05:42

Nystadsbo: Staden skulle vara en spökstad om inte bilfabriken fanns här

Den största spänningen som nyheten om att Valmet Automotive rekryterar tusen nya arbetstagare till Nystad skapade verkar ha lagt sig. Lugnet har infunnit sig på stadens gator. Invånarna i Nystad säger att ämnet nog till viss del har diskuterats på gatorna, men inte i någon större utsträckning.

YLE - 03 maj 17 kl. 07:16

Skriande bostadsbrist i Nystad – priserna har skjutit i höjden efter att bilfabriken började rekrytera

I Nystad råder just nu en skriande brist på bostäder. Priserna har rusat i höjden och inga ettor eller tvåor finns längre till försäljning, skriver Yle Turku. Efterfrågan på hyresbostäder är också enorm, priserna har stigit med till och med 50 procent.

Dagens PS - 26 jul 19 kl. 07:25

Handelsministern tror på avtalslös brexit

”Och det jag oroar mig mest för är att svenska företag inte förberett sig”, säger Ann Linde (S). Enligt Ann Linde – som intervjuas av TT, bland annat i en artikel som publiceras på SvD – är det ”entydigt” att Storbritannien går mot en avtalslös brexit. Landets nye premiärminister Boris Johnson har deklarerat att Storbritannien lämnar EU i månadsskiftet oktober-november.

Cornucopia - 09 sep 18 kl. 09:16

Regeringskansliet: Inga särskilda kontaktvägar till Interetjättarna - har inte begärt att Jens Gannmans film togs bort

Lagom till valhelgen svarar nu Regeringskansliet på bloggens förfrågan om man begärt att Jens Gannmans så kallade satirfilm skulle tas bort från YouTube. Regeringskansliet har inte begärt detta och har inga särskilda kontaktvägar för att anmäla kränkande innehåll hos Google, Youtube och Facebook. Man kan däremot inte utesluta att någon enskild anställd agerat privat och anmält på samma sätt som alla andra kan göra.

Cornucopia - 04 sep 18 kl. 09:32

Regeringskansliet besvarar ej frågor om YouTubes radering av Jens Ganmans film

Regeringskansliet svarar inte på frågor om varför den s k "satirikern" Jens Ganmans film raderades på YouTube. För att avfärda ryktesspridningen att regeringen låg bakom det hela ställde jag frågor om detta till regeringskansliet och begärde även ut handlingar enligt offentlighetsprincipen. På en vecka har vare sig presstjänst svarat och inga offentliga handlingar har lämnats ut.

VBL - 24 jul 12 kl. 13:31

Bilfabriken i Nystad börjar tillverka Mercedes A-klass

Bilfabriken Valmet Automotive i Nystad börjar tillverka Mercedes-Benz-bilar. Fabriken ska tillverka upp till 100.000 stycken Mercedes nya A-klass under 2013-2016..

HBL - 17 jun 14 kl. 07:00

TS: Bilfabriken i Nystad anställer 300

Bilfabriken i Nystad anställer igen mer folk, skriver Turun Sanomat.Valmet Automotive rekryterade över 300 nya anställda i våras. Nu ska man anställa ytterligare 300 för att tillverka A-seriens Mercedes-Benz.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Få fälls för spökskrivna texter: ”Väldigt svårt att upptäcka”

Det är mycket ovanligt att svenska universitet och högskolor upptäcker misstänkt spökskrivna studentarbeten – och ännu ovanligare att studenter fälls. Samtidigt framhåller flera jurister som SVT varit i kontakt med att fusket kan vara extremt svårt att upptäcka..

SVT - 15 minuter sedan

Nu avslutas Eric Torell-rättegången

Den 2 augusti 2018 sköts 20-årige Eric Torell ihjäl av polis i centrala Stockholm. I dag avslutas rättegången mot de tre poliser som står åtalade för tjänstefel och vållande till annans död. SVT Nyheter rapporterar direkt från rättegången..

SVT - 9 timmar sedan

Martin Kinnunen (SD): ”Gröna skatteväxlingen en bluff”

Höjda bensinpriser upprör framför allt de som bor i glesbygden och är beroende av bilen. Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Sverigedemokraternas talesperson i miljö- och klimatfrågor Martin Kinnunen möttes i SVT Agenda för att diskutera den gröna skatteväxlingen. – Det skulle kunna vara bra om det var en grön skatteväxling, men det är en bluff, säger Kinnunen..

SVT - 10 timmar sedan

Eva Nordmark (S) om Arbetsförmedlingen: ”Det viktiga är inte att det finns kontor”

Som TCO-ordförande var Eva Nordmark mycket kritisk till besparingarna inom Arbetsförmedlingen och krävde tidigare i år att regeringen skulle skjuta till pengar, något som inte gjordes. Som nytillsatt arbetsmarknadsminister vill inte Nordmark svara på om hon nu kommer se till att det blir mer pengar. – Höstbudgeten kommer i veckan.

SVT - 10 timmar sedan

LO-ordföranden: Överenskommelsen måste till viss del brytas

Sveriges nytillsatta arbetsmarknadsminister, Eva Nordmark, kommer att föra en politik med inslag som hon själv tidigare kritiserat. – Synen på Arbetsförmedlingen är en del av 73-punktsprogrammet som måste omförhandlas, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson..

SVT - 11 timmar sedan

Klimatfrågan polariserar – och provocerar

Bara två procent av svenskarna tror inte alls att klimatförändringar sker på riktigt, enligt en opinionsundersökning från Novus som gjordes i somras. Men trots att det är en liten del, får SMHI många mejl från personer som tycker att larmen om klimatet är överdrivna. – Det märks att frågan väcker känslor för att vi får så mycket frågor, säger Gustav Strandberg, klimatforskare på SMHI till SVT..

SVT - 12 timmar sedan

Därför intervjuar Agenda professor Pekka Kauppi om skogens betydelse för klimatet

I Agenda 15 september intervjuas Pekka Kauppi, professor i miljövetenskap vid Helsingfors universitet, om betydelsen av skogar för att binda koldioxid och på så sätt minska växthuseffekten..

SVT - 12 timmar sedan

Riksgälden skakas efter avslöjanden om storförluster – tillsätter extern utredning

Riksgälden, som fungerar som ”statens bank”, har nu beslutat att tillsätta en extern utredning av sitt ledarskap. Detta sker efter avslöjanden om att myndigheten tagit beslut som inneburit förluster för miljontals skattekronor..

SVT - 13 timmar sedan

Ny gräns för reavinstskatt ska bidra till ökad rörlighet på bostadsmarknaden – Villaägarna skeptiska

Nästa år återinförs – och höjs – gränsen för hur mycket reavinstskatt som får skjutas upp när bostäder säljs. Liberalerna hoppas på att det här ska öka rörligheten på bostadsmarknaden men Villaägarna är skeptiska..

SVT - 14 timmar sedan

Flera kommuner vill blanda elever för ökad integration

För att minska skolsegregation och öka skolresultaten i utsatta områden, är det flera kommuner som nu vill blanda elever från olika områden. I Örebro stängdes Vivallaskolan för två år sedan och eleverna delades upp på andra skolor. Nu vittnar skolpersonal och elever för SVT om ett större lugn och bättre studiero i skolan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.