YLE > Svenskfinland

Wednesday, 18 September, 13:20

YLE - 10 sep 19 kl. 17:06

Vasaföretaget VEO vill växa i Sverige – köper svenskt konsultföretagVEO har köpt ett svenskt konsultföretag som specialiserat sig på att hjälpa aktörer inom elkraftsbranschen. De ger oss den viktiga lokala expertisen som behövs för fortsatt tillväxt i Sverige, säger Fredrik Grankull från VEO..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
VEO, Sverige, Fredrik Grankull

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasaföretaget, VEOvill , växai , Sverige, köper, svenskt, konsultföretag
YLE - 13 nov 12 kl. 10:10

Vasaföretag bygger varv i Azerbajdzjan

Vaasa Engineering VEO har nu gjort avtal för att elektrifiera ett skeppsvarv i Baku i Azerbajdzjan. Leveransen är den största i företagets historia. Förutom att leverera anordningar ansvarar VEO också för planeringen och ibruktagandet.

YLE - 13 apr 15 kl. 15:17

Gambit kännner ingen lågkonjunktur

Vasaföretaget Gambit Lab, som säljer IT-lösningar och skräddarsydda mobilapplikationer till företag, växer så det knakar. Nu siktar företaget på etablering i Danmark och kanske senare också på fler ställen i världen. Vid Gambit känner man inte av någon lågkonjunktur konstaterar vd Tim Wallin.

YLE - 18 nov 14 kl. 19:30

Kaotisk energi på Slush 2014

Med nästan 14 000 deltagare från 79 länder, är det ingen överraskning att det är trängsel inne på Mässcentrum i Helsingfors. I ett mer eller mindre organiserat kaos armbågar uppstartsföretagen sig fram för att synas och hitta de rätta kontakterna. Att hitta kontakter på Slush, Nordeuropas störta startupevenemang för företag och investerare, är som att ragga på krogen, tycker Niklas Karlström, CEO för Vasaföretaget Pico Brothers.

HBL - 15 jun 14 kl. 13:38

Privatlån lockar trots risk och ränta

Olika marknadsplatser för lån mellan privatpersoner, utan inblandning av banker, blir allt vanligare.– En måttlig reglering skulle ge branschen ökad trovärdighet, säger Mirja Palola, vd på Fixura.För tre år sedan berättade HBL om Vasaföretaget Fixura som för samman personer som behöver låna pengar med personer som kan låna ut pengar.

YLE - 19 maj 14 kl. 18:21

Prohoc kammade hem värdefullt avtal

Ingenjörshuset Prohoc Oy har lyckats kamma hem ett avtal med Metso, som lyfter företagets tillväxtsiffror till nästan det dubbla. Vasaföretaget ska installera el- och automationnssystemen då Metso Minerals utvidgar sin gruvverksamhet i norra Sverige. Prohoc avslöjar inte värdet på affären, men avtalet uppges innebära sysselsättning som motsvarar 20 årsverken.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Regeringen ger Österbotten mer pengar –"Det finns mycket att vara nöjd över"

Österbottniska riksdagsledamöter gläds åt satsningar på järnvägen, centralsjukhuset och utbildningen. Peter Östman (KD) tycker inte att budgeten bygger på ekonomiska realiteter och tror underskottet kommer att öka..

YLE - 17 timmar sedan

Vasa centralsjukhus får en miljon för omfattande jour - direktör Marina Kinnunen: En mycket glädjande nyhet

På regeringens presskonferens på tisdag meddelade justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) att Vasa centralsjukhus kommer att få en miljon för omfattande jour. - Nästa år ser tufft ut så vi tar tacksamt emot pengarna, säger direktör Marina Kinnunen..

YLE - 17 timmar sedan

Kristinestad inleder förhandlingar med Pihlajalinna – planerna på att privatisera vården tar ett steg framåt

Av de fyra företag som lämnat in anbud har vård- och omsorgsnämnden nu valt att föra förhandlingar med vårdföretaget Pihlajalinna. Något beslut om att privatisera vården har man ännu inte fattat..

YLE - Igår: 10:31

Efterlysningen 17.9

Denna vecka efterlystes bland annat en keyboard, vinflaskor och ett porträtt av Mannerheim. Här hittar du alla kontaktuppgifter..

YLE - Igår: 13:57

Nu byggs Kvarkenfärjan – stadsdirektör Häyry fick trycka på startknappen

På måndagen inleddes byggandet av den nya Kvarkenfärjan vid varvet i Raumo. Vasas stadsdirektör Tomas Häyry fick starta maskinerna under startceremonin..

YLE - Igår: 06:14

Parhus i Pedersöre brann under natten

Strax efter halv elva i gårkväll fick räddningsverket larm om en brand i Sandsund i Pedersöre. En lägenhet i ett parhus hade börjat brinna och totalförstördes..

YLE - Igår: 06:28

“Gör dig inte av med saker om de får dig att må bra” – Samlaren Aja Lund kan inte vara minimalist

I tider av minimalistiskt tänkande kan Aja Lunds samlariver framstå som provocerande, men själv har hon aldrig känt någon skam över att vilja ha mer, och för henne har prylarna en terapeutisk funktion..

YLE - Igår: 04:47

Slumpen förde in Kim Strandberg på studier vid Åbo Akademi – nu tar han över professur efter Göran Djupsund

Den nya professorn i statskunskap vid Åbo Akademi i Vasa heter Kim Strandberg. Strandberg vill bland annat att fakulteten ska ha ett bättre samarbete med Vasa universitet och vara mer aktiva i lokalsamhället..

YLE - Igår: 04:39

Bra turismsommar i Österbotten – stark ökning av inhemska turister

Trots att vädret har varit kallt och ostadigt i sommar betecknar branschfolket turismsommaren 2019 som lyckad. Det är främst inhemska turister som står för tillväxten i år..

YLE - Igår: 13:57

Nu byggs Kvarkenfärjan – stadsdirektören Häyry fick trycka på startknappen

På måndagen inleddes byggandet av den nya Kvarkenfärjan vid varvet i Raumo. Vasas stadsdirektör, Tomas Häyry, fick starta maskinerna under startceremonin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.