Expressen > Kultur

Sunday, 22 September, 04:28

Expressen - 10 sep 19 kl. 17:00

Den här svenska kulturen borde vi vara stolta överDe höll upp Sveriges dubbelmoral i ljuset så att alla kunde se.Ibrahim Alkhaffaji hyllar Hasse och Tage som det svenskaste som finns..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges, Alkhaffaji, Hasse, Tage

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den här svenska kulturen, bordevi vara , stoltaöver
Kristianstadsbladet - 10 aug 18 kl. 00:01

Kulturchefer: Kulturen borde synas betydligt mer i valrörelsen!

När sommartemperaturen nu ska minska kommer istället den politiska termometern att successivt stiga. Det är nästan exakt en månad kvar till valdagen, och framför osss ligger en het valrörelse. Det handlar om trygghet, brott, vård, integration...

Sydsvenskan - 27 sep 14 kl. 15:17

"Hur kan vi använda kulturen för att motverka rasismen? Den borde få mer utrymme"

Någon vecka före valet körde jag bil genom Småland och lyssnade på P3. Det var en talkshow med bland andra artisten Ison Glasgow, aktuell på bokmässan med självbiografin ”När jag inte hade nåt”. Temat var ”hur man hanterar rasism”.

YLE - 03 mar 15 kl. 16:36

Hangö väljer mellan ålder och erfarenhet för kulturen

Ska en ung Hangöbo få chansen att sköta kulturen i Hangö? Eller borde staden satsa på en person från en annan ort som ser på staden med nya ögon? Åsikterna går i sär i Hangö om vad som är bäst för staden.

Skånskan - 01 mar 19 kl. 10:06

Kulturen har ett eget värde

Lördag 2/3 ordnar vi en manifestationskonsert i S:t Pauli Kyrka i Malmö för att visa stöd för Sveriges Kulturskolor. Vi framför Mozarts Requiem, ett kärt verk som många har en relation till. En syskonkonsert ordnades i Stockholm på den 13/1 under ledning av Niklas Tamm med 80 i kören, 45 i orkestern och 1 100 i publiken.

Skånskan - 14 sep 19 kl. 18:30

Kulturen i Lund går på knäna ekonomiskt

LUND Ledningen för Kulturen i Lund slår larm. Ifall museet inte får mer pengar, kan konsekvenserna bli allvarliga. I värsta fall kan delar av museet få stängas.

Sydsvenskan - 16 jan 11 kl. 06:30

Kulturen chockhöjer

Det fantastiska och på alla sätt unika museet Kulturen i Lund ligger pyrt till. Pengar saknas till l?
Det fantastiska och på alla sätt unika museet Kulturen i Lund ligger pyrt till.

YLE - 16 aug 13 kl. 15:38

?Finlandssvenska kulturen behöver en åtgärdsplan?

Samtidigt som bland annat teatrarna har presenterat höstens spelschema uttrycker regissören Erik Söderblom djup oro för vartåt den finlandssvenska kulturen är på väg. Enligt honom har kulturen varit inne på fel spår redan länge. Det har bland annat lett till att många finlandssvenska teatrar kämpar för sin publik.

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 11:27

Försvinner kulturen försvinner själen

Foto: Bosse Nilsson

Hur många gånger kan Kvällspostens kultursida läggas ner och återuppstå som en annan Särimner? Det känns som om jag skrivit den här krönikan förut – och det har jag nog – men nu handlar det alltså om Kvällsposten. Sommaren 1969 publicerades min första artikel på Kvällspostens kultursida.

YLE - 05 nov 14 kl. 15:40

Musikredaktören: Kulturen håller på att fördummas

Det är ord och inga visor när Hufvudstadsbladets musikredaktör Wilhelm Kvist recenserar a cappella gruppen Fork och Mamma Mia på Svenska Teatern i kolumnen Slutanalyserat. Vår allt större konsumtion av populärkulturen gör att kulturen fördummas, anser han. I onsdagens Hufvudstadsblad beskriver Kvist först a cappellagruppen Fork med följande ordval: "Tjaha, vad ska man då säga?

Cornucopia - 18 sep 13 kl. 10:59

Alliansregimen - Kulturen och Stockholms beskyddare.

Anders "Man måste skydda Fylke" Borgfot presenterade en ny budgetproposition idag, där det öses ut pengar åt det ena särintresset efter det andra i uppenbar panik inför valförlusten 2014. I takt med detta fylls min mailbox med e-post och pressmeddelanden från diverse departement och intresseorganisationer, som alla är så oerhört stolta och nöjda.

Tyvärr har jag inte tid att vrida och vända på varenda pressmeddelande så de framställs på ett annat sätt än de önskade, så jag väljer nog Kulturdepartementets pressmeddelande.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Bokslukarna är borta – nu kommer Iphone-barnen

Karin Olsson om läskrisen, föräldraskapet och framtidens medier..

Expressen - 17 timmar sedan

Magnetisk vampyrkärlek efter hyllad skräckroman

”Låt den rätte komma in” har blivit teaterpjäs i Vällingby.Hanna Nordenhök ser en ömsint uppsättning om unga bultande hjärtan och passionens oändliga tid..

Expressen - 21 timmar sedan

Män – det är dags att börja jobba nu!

Vem är det som kommer ihåg födelsedagar och gympapåsar? Nästan aldrig män.Elin Grelsson Almestad läser om känslomässigt arbete och landar i en uppmaning..

Expressen - Igår: 15:55

Inte liberalt att publicera kinesisk propaganda

Dagens Nyheter publicerade i fredagstidningen en helsidesannons om Hongkong från den kinesiska staten.  Hynek Pallas varnar för faran i att ge lögnerna en plattform..

Expressen - Igår: 10:22

Ja – jag tillhör en dum generation

Det rapporteras om ungas minskande läsande och det skrivs om generationer som inte lär sig något i skolan.  Victor Malm hör en förlorad tro på att samhället kan bli bättre. .

Expressen - Igår: 06:30

Hög stämning och högljudda hostningar

Stockholms konserthus öppnar säsongen med uruppförandet av Victoria Borisova Ollas violinkonsert.Gunilla Brodrej försöker minnas det efter Bruckners fyra..

Expressen - Igår: 06:30

Hans mörka visioner skär rakt igenom vår tid

Fyra hundra sidor av drabbande våld, smärta och övergrepp – med få glimtar av hopp få mänskligheten.Ulf Olsson finner en roman som sticker upp över mängden i årets bokhöst..

Expressen - I förrgår: 14:42

Hjälp mig Gunnar Axén, jag har fått parasiter!

Gunnar Axén, styrelseordförande i Allra och före detta riksdagsledamot för (m), anser att undersköterskor som inte gynnas av skattsänkningar är parasiter som lever på andras arbete. ANKAN vet mycket väl hur jobbigt det är att vara full av ohyra..

Expressen - I förrgår: 13:38

Det är inte bara SD som vill bestämma över konsten

Sölvesborgs aversioner mot menskonst har lett till ramaskrin.Therese Bohman påminner om att staten är minst lika klåfingrig..

Expressen - I förrgår: 06:30

Den hunsade mannen kan inte ens skita ordentligt

En storsatsning på Henrik Ibsen leder till frågan: Vems liv ska man leva om man inte lever sitt eget?Daniel Sjölin ser tre av Nordens mest hyllade författare gå loss på hans gestalter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.