Nyan > Svenskfinland

Saturday, 21 September, 02:53

Nyan - 10 sep 19 kl. 17:00

Tingsrätten förkastade åtal för misshandelTingsrätten förkastade i går ett åtal för misshandel, där en man skulle ha begått fysiskt våld mot sin då 10-årige son genom att lyfta upp honom och slänga honom på marken. Tingsrätten ansåg det inte tillräckligt styrkt att mannen haft uppsåt att skada. Händelsen inträffade 2017. (ss)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tingsrätten, förkastade, åtalför , misshandel
YLE - 12 nov 14 kl. 14:45

Tingsrätten förkastade åtal för försök till sexköp i Hangö

Västra Nylands tingsrätt har förkastat samtliga åtal mot en Hangöbo som stod åtalad bland annat för sexuellt utnyttjande av barn. Tingsrätten anser att det är ostyrkt att mannen skulle ha gjort sig skyldig till något av brotten som han stod åtalad för. Han åtalades bland annat för att ha skickat textmeddelanden till en 14-årig och en 16-årig flicka och försökt få dem att gå med på sex mot ersättning.

Nyan - 31 okt 18 kl. 14:25

Tingsrätten förkastade åtal om sexbrott

Ålands tingsrätt har i dag förkastat ett åtal för sexuellt utnyttjande av barn. I ett pressmeddelande motiveras beslutet så här: I ärendet har det blivit utrett att parterna har haft samlag. Det som tingsrätten har haft att ta ställning till är ifall den s.

YLE - 18 okt 16 kl. 15:32

Tingsrätten förkastade åtalen mot f.d. sjukhusdirektör

Åtalen mot före detta tekniska direktören på Vasa centralsjukhus förkastades av Österbottens tingsrätt. Det är ytterligare ett kapitel i den härva som ledde till ett fängelsestraff år 2009. 2009 dömdes den dåvarande tekniska direktören till fängelse i fyra år och två månader för bland annat grovt bedrägeri.

YLE - 19 jun 19 kl. 17:18

Tidigare polisöverdirektör Mikko Paatero är nöjd med att tingsrätten förkastade alla åtal - riksåklagaren överklagar sannolikt till hovrätten

Reaktionerna på att tingsrätten förkastade alla åtal mot landets högsta polisledning har inte låtit vänta på sig. Rättslärda är något överraskade över att alla åtal förkastades..

Nyan - 11 okt 16 kl. 09:37

Tingsrätten förkastade sjöbefäls krav

Det tidigare sjöbefälet ville att hans arbetsgivare skulle betala drygt 8 900 euro plus rättegångskostnader på drygt 9 700 euro.
Tvisten gällde ett avtal om mannens arbete och pensionering.

Tingsrätten förkastade kravet och beslöt att mannen ska betala arbetsgivarens rättegångskostnader på drygt 6 200 euro.

Nyan - 16 aug 19 kl. 10:00

Tingsrätten förkastade misshandelsåtal

Tingsrätten förkastar ett åtal om misshandel, och avslår också målsägandens anspråk på ersättning för sveda och värk. .

Nyan - 10 feb 14 kl. 12:00

Rätten förkastade åtal om skadegörelse

Ålands tingsrätt förkastade på fredagen åtalet mot två män som stod åtalade för skadegörelse. De åtalades för att ha tömt en pulversläckare i en fastighet i Mariehamn i januari förra året. Fastigheten ägs av Marstad Fab som krävde en ersättning av de åtalade för skadegörelsen på 513 euro.

Nyan - 08 feb 18 kl. 15:25

Rätten förkastade åtal för rattfylla på fyrhjuling

Tingsrätten förkastar åtalet mot en man i trettioårsåldern som fick allvarliga skador efter en fyrhjulingsolycka på landsbygden för ett år sen.
Mannen åtalades för grovt rattfylleri. Enligt åtalet ska han kört fyrhjulingen med 0,88 promille i blodet.

VBL - 17 sep 12 kl. 12:11

Tingsrätten förkastade åtalen i korgbollsfallet

Tingsrätten har förkastat alla åtal i fallet där en 18-åring omkom när en instabil korgbollsställning välte över honom..

Nyan - 27 mar 18 kl. 14:53

Tingsrätten förkastade åtalen

Tingsrätten har förkastat åtalen mot Nya Ålands tidigare chefredaktör Jonas Bladh och reporter Annica Lindström (bilden).
Åtalen gällde spridande av information som kränker privatlivet och ärekränkning. Eftersom åtalspunkterna förkastats förkastas också målsägandens ersättningsyrkanden på 62 500 euro.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Tidigare Birka Queen på återbesök

På lördag, den 21 september, har ålänningarna chansen att återse före detta Birka Queen. Fartyget gick under en säsong, år 1992, i trafik på Mariehamn. Numera drivs fartyget av Fred Olsen Line under namnet m/s Boudicca.

Nyan - 8 timmar sedan

Ökning igen på hotellen

Liksom i juli ökade antalet övernattningar på hotellen i augusti, jämfört med motsvarande månader i fjol. I juli var ökningen sex procent, i augusti närmare tre procent. Totala antalet övernattningar i augusti var 34 857, framgår av Åsub:s statistik.

Nyan - 9 timmar sedan

Magazinplan fick grönt ljus

Stadsutvecklingsnämnden har gett grönt ljus för de ändringar som gjorts – bland anant har den nya lindrigare parkeringsnormen implementerats – i förslaget till reviderad stadsplan för Magazintomten i Mariehamns centrum. Stadsstyrelsen tar upp ärendet på torsdagens möte. Stadsdirektörens förslag blir att planförslaget ställs ut för allmänt påseende i 30 dagar.

Nyan - 11 timmar sedan

Viking Line slänger mindre mat

Genom att väga all mat och göra ändringar i arbetsrutinerna på Mariella har Viking Line lyckats minska matsvinnet med 40 procent. .

Nyan - 13 timmar sedan

Åländsk författare rasar mot SVT

Den 6 oktober har den sexdelade dokumentärserien ”Gryningspyromanen” premiär på SVT. .

Nyan - 15 timmar sedan

Nytt bolag för Ålandsbanken

Ålandsbanken lanserar ett nytt hypoteksbolag tillsammans med etablerade, starka svenska partners. ÅAB och dotterbolaget Crosskey ska bland annat tillhandahålla plattformslösningar för det nya hypoteksbolaget.
Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo har tecknat ett avtal om att etablera ett gemensamt hypoteksbolag på den svenska marknaden.

Nyan - 15 timmar sedan

Close Enough bjuder på a cappella

Nu på lördag den 21 september klockan 19 ger den åländska vokalensemblen Close Enough en a cappella-konsert på Alandica i Mariehamn. .

Nyan - 16 timmar sedan

Olovlig körning åttonde gången

I mars i år påträffades mannen, 23 år gammal, när han körde en personbil på Hammarlandsvägen, trots att han inte har giltigt körkort. Det var enligt domen åttonde gången inom ett år som mannen gjorde sig skyldig till olovlig körning. Straffet blev 50 dagsböter, sammanlagt 300 euro.

Nyan - 17 timmar sedan

Åland Post öppnar e-handel i Vanda

Från mitten av oktober ska Åland Post serva sina nya fastländska e-handelskunder tre kilometer från Vanda flygplats utanför Helsingfors. .

Nyan - 18 timmar sedan

Vill utreda nytt Jomaladaghem

Ge kommunstyrelsen och förvaltningen i uppdrag att brådskande reda ut förutsättningarna för att bygga ett nytt daghem på den nuvarande A-tomten i Möckelö strand. Det föreslår Hedvig Stenros (S) och Sarah Holmberg (MSÅ) i en motion i Jomalafullmäktige. Undertecknarna skriver att antalet barnfamiljer i västra Jomala, till exempel i nya bostadsområdet Möckelö strand, ökar stadigt och stor brist på daghemsplatser råder i området.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.