Skånskan > Nyheter

Wednesday, 18 September, 13:19

Skånskan - 10 sep 19 kl. 16:53

Boende ges rätt i tvist om skyltLund Byggnadsnämnden får lov att tänka om kring uppsättningen av en byggplatsskylt på Kung Oscars väg.
Detta sedan Länsstyrelsen gett en bostadsrättsföreningen rätt i sin överklagan.Stadsbyggnadskontoret har haft för ambition att sätta upp en, fyra gånger fyra meter stor, byggplatsskylt på Kung Oscars väg i centrala Lund. Byggnadsnämnden beviljade ett tidsbegränsat bygglov för skyltuppsättningen i juni i år. En bostadsrättsförening i området rasade dock över beslutet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Byggnadsnämnden, Kung Oscars, Länsstyrelsen, Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boende, gesrätt i , tvistom , skylt
Skånskan - 16 jul 16 kl. 06:00

Kommunen: ”Ingen skillnad med en skylt”

MALMÖ
Tongångarna hos Malmö kommun har förändrats sedan i oktober. Nu pågår en utredning gällande situationen på Danska vägen. Tomas Nilsson arbetar som avdelningschef på förvaltaravdelningen i Malmö kommun och blir upprörd när Skånskan når honom.

Barometern - 17 sep 14 kl. 13:19

Tvist om vägskyltar på Dämmet

Trafikverkets skyltar till Salvestadens café fick sitta uppe tre år efter att anläggningen lagts ner. Men att få upp en skylt till den servering som finns är hittills omöjligt. Det menar Göksel Degmez på Gasolkungen, Rahmatyllo Shakirov på Bistro Dämmet och deras jurist Birger Andersson.

Skånskan - 26 mar 19 kl. 05:00

Mustiga ord i tvist om övervakningskamera

Veberöd Har jag rätt att sätta upp en skylt med oförskämd text och rikta min avklädda bakdel mot kameran?Så lyder en fråga – i verkligheten med betydligt mustigare ord – som en man i Veberöd framför i en anmälan mot en grannfamilj som satt upp övervakningskameror. Mannen och hans hustru uppger att grannarna bland annat monterat en kamera på garaget, något som innebär bevakning av hela uppfarten samt 15 meter av gatan framför tomten, där allmänheten passerar.

Sydöstran - 7 timmar sedan

Boende tagna gisslan vid oönskat vägbygge

De boende på Gillabrovägen känner sig överkörda. Myndigheterna kräver en ny utfart från området till stora vägen för att en fastighetsägare ska få bygga nya bostäder. Trots att de boende inte efterfrågat vägförändringen tvingas de vara med och dela på kostnaderna..

SVT - 08 sep 16 kl. 15:54

Tvist sätter stopp för SVT:s succéjulkalender

2015 års julkalender Tusen år till julafton kommer aldrig mer att kunna visas eller ges ut på dvd. Detta på grund av en tvist mellan ett av produktionsbolaget bakom programmet och SVT kring seriens format..

Expressen - 02 feb 17 kl. 21:25

Jessikas härliga skylt på Gotland tokhyllas

Jessika från Gotland ville sprida lite kärlek och pepp. Hon satte upp en egen skylt i området där hon jobbar – och nu hyllas hon av flera boende på ön. Men det finns en särskild tanke bakom just den skylten.

News55 - 19 feb 18 kl. 13:59

Låste in boende med hänglås – för att inte störa grannarna

På ett gruppboende i Knivsta låstes de boende in med hänglås nattetid för att inte störa grannarna. Man hade även plockat bort handtag till fönster och låst in de boendes hygienartiklar och mat. En stor del av de begränsande åtgärderna användes utan samtycke från de enskilda.

Kristianstadsbladet - 30 maj 11 kl. 11:20

Stölder och sexuella trakasserier på boende anmält till socialstyrelsen

Presenter försvinner och kommer inte tillrätta, personalen är svår att hitta, det handlar mer om förvaring än vård. Dessutom har det kommit in en anmälan om sexuella trakasserier på boendet i Hässleholms kommun. Ärendet är nu anmält till socialstyrelsen.

News55 - 19 feb 18 kl. 13:59

Låste in boende med hänglås – för att inte störa grannarna

På ett gruppboende i Knivsta låstes de boende in med hänglås nattetid för att inte störa grannarna. Man hade även plockat bort handtag till fönster och låst in de boendes hygienartiklar och mat. En stor del av de begränsande åtgärderna användes utan samtycke från de enskilda.

Skånskan - 05 okt 18 kl. 19:00

Boende sågar bostadsplaner

SJÖBO Skär ner antalet lägenheter, kapa några våningar på de högsta husen och lös trafikproblemen!
Det tycker boende vid Fabriksgatan när de nu yttrar sig om planförslaget för ”Spritfabriken”.I den första etappen planeras att det ska kunna få plats runt 400 nya bostäder i utbyggnadsområdet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

14-åring togs med cannabis

SVALÖV Polisens specialgrupp med inriktning på att hitta unga narkotikamissbrukare i Svalöv har gett resultat – igen.
För ett par veckor sedan beslagtogs en stort parti cannabis och under helgen gjordes ännu fler tillslag.Den här gången hittade polisen ett antal yngre personer i samhället, den yngsta bara 14 år.

Skånskan - 30 minuter sedan

Flera hjulbultar lossades på bil

KÅGERÖD När ägaren till en bil i Kågeröd kom ut för att köra iväg uppmärksammade denne att inte allt stod rätt till.
Allraminst med fälgarna där det visade sig att någon eller några sysselsatt sig med att lossa dem.
Händelsen ska ha inträffat nattetid och brottet rubriceras som skadegörelse..

Skånskan - 30 minuter sedan

Stals dyr matta från mattstång

RÖSTÅNGA En ovanlig stöld inträffade i dagarna i Röstånga.
En villaägare hade hängt ut sin matta på vädring på en mattstång, men under dagen ska personer hållit sig framme och lagt beslag på den.
Värdet på mattan uppges ligga på cirka 10 000 kronor..

Skånskan - 30 minuter sedan

Ännu en stöld ur källarförråd

RÖSTÅNGA Ännu en stöld ur källare har drabbat en boende på Hantverksgatan i Röstånga.
I helgen ska folk tagit sig in sedan ett fönster krossats och där lagt beslag på en elgrill samt sängkläder..

Skånskan - 1 timme sedan

Taxichaufför orsakade fraktur

Lund Hon kom cyklande på Tunavägen upp mot Sparta och skulle korsa Tornavägen när det small. Hon flög högt upp i luften och fick en fraktur på ländkotan.
Nu döms en taxichaufför i 55-årsåldern till 50 dagsböter om 240 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Eonhuset byter ägare

MALMÖ I 54 har Eon, tidigare Sydkraft, huserat i den stora gula tegelbyggnaden på Carl Gustafs väg. Men nu planerar energibolaget en flytt av sitt huvudkontor till kommande stadsdelen Nyhamnen..

Skånskan - 2 timmar sedan

Illa knivhuggen på Botulfsplatsen

lund En man i 20-årsåldern blev mitt i rusningstid i går knivhuggen på Botulfsplatsen i Lund.
– Han har blivit illa huggen och ligger fortfarande kvar på sjukhuset i Lund, säger Lundapolisen presstalesperson Tomas Lundqvist.Det var vid kvart över fyra på tisdagseftermiddagen som polisen fick in ett larm gällande ett bråk på Botulfsplatsen där knivar skulle vara inblandade.

Skånskan - 2 timmar sedan

Cyklist påkörd i Landskrona

Landskrona En cyklist kördes på av en bilist i Landskrona på onsdagsförmiddagen.Larmet inkommer till SOS Alarm klockan 10 05. Enligt larminfon har en cyklist blivit påkörd av en bilist i korsningen Helsingborgsvägen och Grönsaksgatan i Landskrona tätort.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kedjehus på 82 kvadratmeter sålt i Eslöv

Eslöv Nu är det klart vem som köpt kedjehuset på adressen Jerusalemsvägen 18 i Eslöv av Lena Ylva Birgitta Johansson. Nya ägare är Jasmin och Mirela Ibrahimovic, 38 och 36 år. Priset blev 1 700 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i augusti 2019.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bil körde ner i bussfil – blev hängande

Sjöbo Strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen fick SOS in ett larm om en trafikolycka vid västra infarten till Sjöbo. Det var en personbil som kört ner i bussfil och blivit hängande på underredet.
Räddningstjänsten var på plats och bistod i bärgningsarbetet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.