Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 20 September, 11:36

Sydsvenskan - 10 sep 19 kl. 16:57

Två lärarfack vill bli ettDe båda lärarfacken Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund ser över möjligheten att bilda ett fack. "Det nuvarande sättet att organisera den svenska lärarkåren är inte ändamålsenligt och levererar varken maximal medlemsnytta eller maximalt genomslag fö.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, lärarfackvill bli ett
UNT - 10 sep 19 kl. 17:36

Två lärarfack kan bli ett

De båda facken Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund ser över möjligheten att bilda ett nytt lärarfack..

Barometern - 10 sep 19 kl. 18:05

Två lärarfack kan bli ett

De båda facken Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund ser över möjligheten att bilda ett nytt lärarfack..

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 19:09

Två lärarfack kan bli ett

De båda facken Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund ser över möjligheten att bilda ett nytt lärarfack..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Lärarfack vill stänga Alsbäcks skola

Lärarförbundet överväger att koppla in Arbetsmiljöverket om Albäcks skola.
Det gäller om barn- och bildningsnämnden beslutar att personalen ska vara kvar i lokalerna.
Huvudskyddsombudet Gunilla Norström fick själv allergiska besvär när hon gick in på skolan..

UNT - 18 sep 12 kl. 09:01

Budgetförslaget kritiseras av lärarfack

Lärarnas Riksförbund riktar kritik mot det budgetförslag som barn- och utbildningsnämnden snart överlämnar till kommunstyrelsen. Budgetutrymmet ökas med 1,5 procent men det räcker inte, hävdar Hans Johansson, kommunombud för Lärarnas Riksförbund..

Nyhetskanalen - 26 sep 12 kl. 19:20

Lärarfack och SKL överens om lön - strejken avblåst

Det blir ingen lärarstrejk. Båda parter har godkänt medlarnas bud.Lärarfacken och SKL har kommit överens om ett lönelyft på 4,2 procent i år och minst det så kallade industrimärket för 2013.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lärarfack svartlistar kommuner

För att sätta press på kommunerna att höja lärarlönerna har Lärarnas Riksförbund listat de 50 kommuner som har sämst löner. Malå toppar listan för grundskolan med en medellön på 24 597 kronor, jämfört med rikssnittet på 28 000. Sämsta gymnasielärarlönerna har Kumla med medellön på 25 636, mot 29 600 i hela landet.

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 12 kl. 02:20

Lärarfack svartlistar kommuner

För att sätta press på kommunerna att höja lärarlönerna har Lärarnas Riksförbund listat de 50 kommuner som har sämst löner. Malå toppar listan för grundskolan med en medellön på 24 597 kronor, jämfört med rikssnittet på 28 000. Sämsta gymnasielärarlönerna har Kumla med medellön på 25 636, mot 29 600 i hela landet..

NSD - 13 nov 12 kl. 02:18

Lärarfack svartlistar Boden

  För att sätta press på kommunerna att höja lärarlönerna har Lärarnas Riksförbund listat de 50 kommuner som har lägst löner. Boden svartlistas dubbelt, men även Älvsbyn, Luleå och Arjeplog utmärker sig. För att sätta press på kommunerna att höja lärarlönerna har Lärarnas Riksförbund listat de 50 kommuner som har lägst löner.

Nyhetskanalen - 13 nov 12 kl. 06:39

Kommuner svartlistas av lärarfack

Lärarnas Riksförbund fortsätter att kräva höjningar av lärarnas löner. För att pressa de enskilda kommunerna har förbundet nu gjort en svart lista för landets sämsta lärarlöner.Malå toppar listan för grundskolan med en medellön på 24 597 kronor, jämfört med rikssnittet på 28 000.

BT - 13 nov 12 kl. 08:21

Borås åttonde sämst för gymnasie- lärare när lärarfack svartlistar

För att sätta press på kommunerna att höja lärarlönerna har Lärarnas Riksförbund listat de 50 kommuner som har sämst löner. Malå toppar listan för grundskolan med en medellön på 24 597 kronor, jämfört med rikssnittet på 28 000. Sämsta gymnasielärarlönerna har Kumla med medellön på 25 636, mot 29 600 i hela landet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Bjørndalen tog farväl av Hanevold

I dag begravs den förre norske skidskyttestjärnan Halvard Hanevold i Asker kyrka utanför Oslo. Bland norska idrottsprofiler som kommit för att ta farväl av Hanevold märks tidigare landslagskollegan Ole Einar Bjørndalen. Hanevold avled den 3 september, 4.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Google satsar sex miljarder i Finland

IT-jätten Google investerar ytterligare 600 miljoner euro, motsvarande 6,4 miljarder kronor, i sin befintliga dataanläggning i Hamina i Finland. Totalt planerar Google att investera för över 30 miljarder kronor för att bygga ut sina datacenter i Europa,.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Vad är det bästa du sett på Malmö operas scen?

Inför 75-årsjubileet bad vi en rad experter välja ut sin favorit..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Börsen mot nya rekordnivåer

Stockholmsbörsen fortsätter upp mot nya rekordnivåer. Uppgången är bred men måttlig, med bankaktierna fortsatt i topp. Efter cirka fem minuters handel har det breda OMXS-indexet stigit med 0,2 procent.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ingela ”Pling” Forsman får hederspris

Ingela "Pling" Forsman får Musikförläggarnas hederspris 2019 för sina insatser som sångtextförfattare. "Hon har ett sinnrikt användande av det svenska språket där varenda stavelse räknas och ett betraktande av livets skeenden, som inte lämnar någon ober.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Foten höll – Peterson närmare storturnering

Svenska tennisstjärnan Rebecca Peterson verkade inte ha några problem med sin fot i första kvalmatchen till Wuhans WTA-turnering. Hon vann enkelt över brittiskan Heather Watson med 6–2, 6–2. I den andra kvalomgången ställs hon mot ukrainskan Kateryna Ko.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Domare hotade – vägrar döma division 4-lag

Göteborgs fotbollsdomare vill inte döma höstens återstående matcher för två lag i herrarnas division 4. Anledningen är att domare vid flera tillfällen känt sig hotade av de två lagen i samband med matcher. Den lokala domarklubben hänvisar i ett mejl til.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Misstänkt inbrottstjuv togs på bar gärning

En person i Stureby söder om Stockholm vaknade tidigt på fredagsmorgonen av ljud från nedervåningen i bostaden. Någon hade tagit sig in i bostaden och den boende valde att slå larm. – Ett pågående inbrott har hög prioritet så vi hade poliser på plats fe.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Åtgärdslista het när partier möts igen

När partierna möts en tredje gång i dag för att försöka enas om åtgärder mot gängkriminaliteten har regeringen med sig en lista med ett 30-tal förslag. Förhoppningen är att partierna ska kunna enas. Men avhopp är inte uteslutna.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Nashville-legendar tar sikte på Sverige

Rock'n'roll, lite punk och en hel del americana. Sverigeaktuelle Jason Ringenberg blandar friskt genrer på sitt nya album ”Stand tall” – som fick liv i Sequoia nationalpark. – Att vara i den miljön var väldigt inspirerande, säger han.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.