SVT > Kultur

Friday, 20 September, 11:35

SVT - 10 sep 19 kl. 16:54

Sölvesborgs kulturchef: ”Risk att konst köps in efter politikers tycke och smak”Sölvesborgs kommun kommer framöver premiera inköp av klassisk och tidlös konst. Det efter ett beslut som kommunfullmäktige klubbade igenom under måndagskvällen. Men utöver beslutet rörande konstinköp har även kommunens enprocentsregel avskaffats. Något som kommunens kultur- och bibliotekschef, Sofia Lenninger, ställer sig oroad inför..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lenninger

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sölvesborgs, kulturchef, Riskatt , konst, köpsin efter , politikers, tycke och smak
Världen Idag - Igår: 09:40

Provokativ konst stoppas av Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs kommunledning med SD, M, KD och ett lokalt parti har fattat fler beslut än det om prideflaggor, som väcker uppmärksamhet. Kommunen ska undvika ”utmanande samtidskonst”, till exempel så kallad ”menskonst”, har man nu bestämt..

YLE - 25 jun 15 kl. 10:18

Sommartorsdagar med konst och picknick

Varje torsdag hela sommaren blir det konst i olika former vid kulturhuset Fanny i Vasa. Evenemanget ger lokala artister en möjlighet att uppträdda för en större publik. För fjärde året i följd är det dags för Vasa picnic.

Nya Wermlands Tidningen - 25 feb 17 kl. 14:08

Konst uppåt väggarna

Nu gavlar! Nu ska Sunne ta ytterligare ett steg när det gäller att visa konst. Under kulturveckan kommer tvåa husgavlar i Sunne att utsmyckas av den ideella organisationen Artscape, som har hela världen som arbetsfält.

SR - 03 feb 15 kl. 14:44

Prisad kulturchef lämnar GP för P4

Göteborgs-Postens kulturchef Gabriel Byström fick nyligen Aftonbladets Axel Liffner-stipendium som varje år delas ut till en kulturjournalist som "kombinerar djup kunskap om konst och kultur med ett lyhört sinne för kulturjournalistikens språk och uttrycksmedel". Nu lämnar han kulturjournalistiken..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ett eldorado av konst och skaparkraft

Lokala konstnärer och ett strålande vårväder lockade både Åmålsbor och långväga gäster till konsthallen i torsdags när Konstvandring i Dalsland invigdes. Åmåls kulturchef Stefan Jacobson hyllade eldoradot av konst och skaparkraft som präglar fyra dagars konstvandring..

Sydöstran - 22 feb 19 kl. 12:11

Tillbaka i Sölvesborg efter 26 år – ställer ut explosiv konst

Den Malmöbaserade konstnären Jan Anders Hansson ställer ut sin konst i Sölvesborgs konsthall. Senast han gästade Sölvesborg var 1993. "Till nästa trottoar” börjar med en vernissage på lördag 23 februari klockan 13..

Sydöstran - 12 sep 19 kl. 17:05

En liten lektion i utmanande klassisk konst

Sölvesborgs kommun har gjort sig riksbekant genom en debatt om ”tidlös och klassisk konst kontra utmanade samtidskonst”. Har de styrande någon gång reflekterat över att det som tidigare ansågs vara utmanande kulturyttringar idag betraktas som värdefulla bidrag till vårt samhälle?.

SR - 16 sep 19 kl. 17:23

Moderaternas kulturpolitiska talesperson Lotta Finstorp vill inte recensera Sölvesborgs konstpolitik

Moderaternas kulturpolitiska talesperson Lotta Finstorp vill inte ta ställning till Sölvesborg beslut att "tidlös och klassisk" konst ska prioriteras framför "utmanande samtidskonst" när kommunen köper in konst..

Skånskan - 16 maj 19 kl. 15:20

Balthazar till konst­mu­se­um

Malmö Ut­ställ­ningen ”Professor Balthazar och mo­nu­mentet över den osyn­liga med­bor­ga­ren” öppnar på Malmö Konst­mu­se­um. En nos­tal­gi­tripp som sam­ti­digt be­lyser kopp­lingar till världs­po­li­tik un­der kalla kriget.Malmö Konst­mu­se­ums som­mar­ut­ställ­ning blir en rik­tig nos­tal­gi­tripp till­ba­ka till barn­domen för många.

YLE - 15 maj 15 kl. 10:59

Fästingar blir konst

Sätt en fästing mellan ett vikt pappersark, ta en hammare och slå på fästingen. Det är punkki-art à la Dan Idman. Han pratar bland annat om fästingar och TBE med Ulrica Isaksson i Fredagssnack.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Kina annonserar om Hongkong i Dagens Nyheter – ”Propaganda”

Kinesiska myndigheter har köpt en helsidesannons i Dagens Nyheter där regimen bland annat kritiserar demokratirörelsen i Hongkong. DN får nu hård kritik och anklagas för att sprida kinesisk propaganda..

SVT - 1 timme sedan

Sällsynt inspelning med Dylan och Cash ges ut

Tidigare helt outgivna inspelningar som Bob Dylan och Johnny Cash gjorde tillsammans 1969 ska ges ut, skriver Rolling stone. Inspelningarna finns med på den 15:e delen i Bob Dylans arkivalbumserie The bootleg series som släpps senare i år..

SVT - 2 timmar sedan

Större klädstorlekar på frammarsch – men utbudet är fortfarande knapert

För den som letar efter kläder i större storlekar än XL är utbudet ofta knapert. Vill man dessutom ha något man tycker är snyggt kan det bli ännu svårare. Men nu börjar det förändras, i spåren av kroppsaktivister och näthandel.

SVT - 2 timmar sedan

Sunshine Kitty: ”Inte Tove Los bästa verk”

Sex, droger och destruktiv kärlek: En av Sveriges mest hajpade musikexporter och frispråkiga låtskrivare släpper sitt fjärde album. Men även om Tove Lo levererar en del nya pärlor så är Sunshine Kitty långt ifrån hennes bästa verk..

SVT - 3 timmar sedan

Opublicerad novell av Sara Lidman hittad

En hittills oupptäckt novell av författaren Sara Lidman har hittats i arkiven vid Umeå universitetsbibliotek. Texten är ett vittnesmål från den tid som Lidman vårdades vid Hällnäs sanatorium..

SVT - 5 timmar sedan

UFO-experten svarar: Så blev Area 51 föremål för alienkonspirationer

Rachel är den ort som ligger närmast Area 51 och har med emfas avrått från besök under helgen med anledning av det inställda Facebook-evenemanget om att ”storma” militärbasen som lockade miljoner. Men för dig som är nyfiken på Area 51 kommer en snabb guide från UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund..

SVT - 5 timmar sedan

I dag planeras ”stormningen” av Area 51

Det började som ett skämt. Matty Roberts skapade ett Facebook-evenemang där en grupp personer skulle samlas för att storma militärbasen Area 51 för att se om det fanns utomjordingar där. Men efter att ha dragit till sig den amerikanska arméns ogillande ändrades planerna till en festival.

SVT - 5 timmar sedan

Filmrecension: Ad astra – snabb, snygg och optimerad för svindel

Ett fritt fall genom atmosfären, en biljakt undan pirater på Månen, en blodtörstig babian inuti ett nödställt rymdskepp – spektakulära actionsekvenser och många närbilder på Brad Pitt imponerar på Kulturnyheternas filmkritiker Kristoffer Viita..

SVT - 5 timmar sedan

Filmrecension: Köttig existentialism i High life

High life är köttig och organisk scifi-existentialism, med upphackade tidslinjer, skrämmande sex och rejäla doser mänskligt lidande. Som ett neurotisk möte mellan David Cronenberg och Andrej Tarkovskij. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin blir smått förvirrad av Claire Denis nya drama..

SVT - 5 timmar sedan

Filmrecension: Patos för de utsatta i Josefin & Florin

Ensamstående sexbarnsmamma möter en rumänsk tiggare: Romantik och kulturkrockar uppstår. Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson har sett kärleksdokumentet om Josefin och Florin, som inte har en sekund av tillgjordhet – men vars tempo kämpar mot verklighetens grå vardag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.