SVT > Inrikes

Tuesday, 17 September, 12:25

SVT - 10 sep 19 kl. 16:35

Stefan Löfven: ”Vi ska tvinga tillbaka våldet”Gängvåldet är ett hot både mot människors säkerhet och mot demokratin, sade statsminister Stefan Löfven (S) under riksmötets öppnande. Han inledde med att tala om dödsskjutningen av den unga kvinnan på Ribersborg i Malmö innan han presenterade hur regeringen ska bekämpa gängbrottsligheten. – Målet är glasklart. Vi ska tvinga tillbaka våldet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Löfven, Stefan Löfven, Ribersborg, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, LöfvenVi ska , tvingatillbaka , våldet
Cornucopia - 14 aug 19 kl. 07:20

Stefan Löfven vill ha en försvarsberedning och att övre medelklassen ska sluta knarka

I en intervju hos Dagens Nyheter beklagar sig Stefan Löfven inte bara över den knarkande övre medelklassen, som är orsaken till gängvåldet i Sverige. Han vill också ha en försvarsberedning, tydligen helt omedveten om att vi just haft en.Sluta knarka!

GöteborgsPosten - 03 nov 15 kl. 11:02

Stefan Löfven om gängvåldet i Göteborg

Stefan Löfven invigde Kvalitetsmässan i Göteborg. GP:s politikreporter Gunilla Grahn-Hinnfors passade på att ställa frågor om vad statsministern vill göra åt gängvåldet och otryggheten i Göteborg. Sedan Löfven besökte Vår Krog och Bar i Biskopsgård i mars i år har ytterligare nio människor mördats..

Expressen - 30 mar 14 kl. 18:18

Stefan Löfven: "Det här är en tragisk dag"

Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth är chockad över beskedet om att en man i 40-årsåldern avled till följd av fotbollsrelaterat våld i Helsingborg. Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven kräver att vi enat ska stå upp mot våldet. Det sker nu ett brett fördömande av fotbollsvåldet som på söndagen skördade det första dödsoffret för säsongen..

GT - 15 maj 15 kl. 14:30

Var är statsminister Stefan Löfven nu?

Det har varit en nattsvart vecka där det brutala våldet tagit över i Västsverige. Bakom varje skjutning finns en mänsklig tragedi. Ändå är det förbluffande tyst.

GöteborgsPosten - 03 nov 15 kl. 18:15

Stefan Löfven: "Det kommer att bli tufft"

Stefan Löfven ser gängvåldet i Göteborg i första hand som en polisiär fråga. Men statsministern betonar också att Sverige inte får glida isär ytterligare. På sikt är han beredd att skrota ebo-bidraget till asylsökande..

Expressen - 09 mar 17 kl. 15:08

Löfven om våldet: ”Det är oacceptabelt”

Statsminister Stefan Löfven uttalar sig om nattens skjutningar i Kista i Bryssel där han befinner sig. – Det har ingen plats i det samhällsbygge vi har påbörjat, säger han..

GöteborgsPosten - 02 sep 19 kl. 15:59

Stefan Löfven har fel om det dödliga våldet

Trots sommarens dödsskjutningar fortsätter statsministern förminska problemet med gängvåldet, skriver Mattias Lindberg..

BT - 14 jul 14 kl. 13:54

Löfven står fast vid Facebookinlägg om våldet mellan Israel och Hamas

S-ledaren Stefan Löfven står fast vid sitt Facebookinlägg om de senaste dagarnas våld mellan Israel och Hamas på Gazaremsan. – Uttalandet jag gjorde låg definitivt inom den uppfattning vi gett uttryck för många gånger, säger Löfven och hänvisar till partiets kongressuttalande från förra året om Palestinakonflikten. TT: Många anser att du borde ha fördömt Israels agerande tydligare i ditt Facebook-inlägg.

BT - 31 mar 14 kl. 12:01

Samverkan ska stävja våldet

I kölvattnet av gårdagens dödsmisshandel diskuteras hur man ska arbeta för att stävja våldet på arenor och läktare. Regeringens nya nationella samordnare vill inte se några panikåtgärder utan tror på långsiktigt arbete. När Djurgården och AIK skulle mötas i ishockeyns kvalserie i mars kunde säkerheten inte garanteras på Hovet.

Dagens PS - 07 mar 18 kl. 08:29

Tidningsdrake jämför Löfven med Trump

The Washington Post tolkar den svenske statsministern som att han tillstår att Donald Trump hade rätt i sitt påstående i fjol om att Sverige har problem med invandringen. Di uppmärksammar att Stefan Löfvens USA-besök och möte med president Donald Trump får lite utrymme i den amerikanska pressen. Dock konstaterar tidningen att The Washington Post uppfattar det som att Löfven mer eller mindre ger Trump rätt i hans uttalande förra året om att Sverige har problem med invandringen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Släkting sa upp bekantskapen efter diskussion om invandring

Flera frågor splittrar svenskarna • Jan Rostal har betalat ett högt socialt pris för sitt politiska engagemang: ”Ett demokratiproblem.”.

SVT - 3 timmar sedan

Solen och värmen återvänder till helgen

Regn, frisk vind och svala temperaturer ger Sverige höstlikt väder de kommande dagarna. Men till helgen väntar varmare luft och sol..

SVT - 18 timmar sedan

Polariseringen ökar – men inte lika illa som USA

Ökad ojämlikhet, skillnad mellan stad och land, en variation när det gäller tillit och trygghet några av problemen enligt ny forskningsrapport..

SVT - 10 timmar sedan

Klimatforskaren om Greta: Man ska inte ha panik

Greta Thunberg har med sin ”Skolstrejk för klimatet” fått mycket uppmärksamhet över hela världen. Hon framhåller ofta att medier borde intervjua klimatforskare istället för henne. Men vad tycker en klimatforskare om mediafenomenet Greta Thunberg?.

SVT - 14 timmar sedan

MP och KD i debatt om utvecklingstid

Miljöpartiet vill göra det möjligt för den som har arbete att plugga eller starta eget med ersättning motsvarande a-kassa. Så kallad utvecklingstid har varit en hjärtefråga för miljöpartiet och finns med i den budget som presenteras på onsdag..

SVT - 16 timmar sedan

Ingvar Carlsson (S): Risken för kärnvapenolycka den största på nästan 60 år

Fler än hundra före detta höga politiker, diplomater och militära befälhavare i Europa har skrivit ett upprop där de uttrycker oro över världens kärnvapen. ”Risken för en kärnolycka har inte varit så här stor sedan Kubakrisen”, skriver före detta statsministern Ingvar Carlsson (S), en av fyra svenskar som skrivit på appellen inför FN:s generalförsamling som inleds på tisdagen..

SVT - 18 timmar sedan

Se John surfa monstervågen

I Nazaré i Portugal kan vågorna nå rekordnivåer. John Malmqvist, 40, från Stockholm, tog sig an en av de livsfarliga monstervågorna – och överlevde. – Det var en verklig skjuts för självförtroendet, säger han..

SVT - 19 timmar sedan

Miljöpartiets ”friår” blir ”utvecklingsår” hösten 2020

Miljöpartiet har fått igenom en ny version av det gamla friåret. Den nya reformen benämns utvecklingsår och börjar gälla nästa höst. Men utvecklingsåret kommer bara att omfatta några hundra personer första året, uppger partiets språkrör Isabella Lövin..

SVT - 20 timmar sedan

Sista dagen av Eric Torell-rättegången avklarad

Under sex rättegångsdagar har fallet med dödsskjutningen av Eric Torell hanterats av Stockholms tingsrätt – under måndagen var det dags för slutplädering. Chefsåklagare Martin Tidén gick återigen igenom anklagelserna mot de tre poliserna och yrkade sedan på bötesstraff för de två poliser, varav en var insatschef, som åtalats för tjänstefel samt böter och villkorlig dom för den polis som avfyrade det dödande skottet..

SVT - 20 timmar sedan

Fällde fuskaren: ”Ett fruktanvärt misstag”

En vidarebefordrade spökskrivarens mejl. En annan använde ett alias som nästan var hans eget namn. När studenter fälls för att ha anlitat spökskrivare har de ofta begått ett misstag som gör att fusket kan bevisas, visar SVT:s karläggning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.