SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 17 September, 00:11

SmålandsPosten - 10 sep 19 kl. 16:28

Se ekorrungarnas lek i skogenSe de nyfikna och orädda ekorrungarnas lek i skogen utanför Växjö. Minst sju ekorrungar, varav fyra fångades på samma bild, njöt av solen och några försökte hoppa in i bilen. Allt medan ekorrhonan förgäves gjorde allt för att locka till sig de leksugna ungarna som ville utforska omgivningen på egen hand..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se ekorrungarnas, leki , skogen
YLE - 12 feb 17 kl. 17:22

Västnyländska vildmarksfaddrar ska inspirera barnen att springa i skogen

Barn har allt mer fjärmats från naturen och har mindre koll på djur och växter än tidigare generationer. Det har Ekenäsbon Linda Lehtikangas lagt märke till och vill nu som vildmarksfadder väcka barnens intresse för naturen. Forsstyrelsen utbildade de första vildmarksfaddrarna i fjol.

YLE - 23 jan 17 kl. 04:51

Med skogen som lekrum och gymnastiksal

På friluftsdaghemmet Skogsgläntan i Larsmo tillbringar barnen nästan hela dagen ute i naturen. Det mesta som man kan göra inne kan man också göra ute, säger barnträdgårdsläraren Marita Lassfolk. På Skogsgläntan har barnen ägnat en del av förmiddagen åt att skida.

YLE - 10 apr 13 kl. 11:30

Förbundspennan: Lek och rörelse

Finlands Svenska Idrotts barnverksamhet riktar sig i huvudsak till dem som arbetar med barn i olika åldrar. Vårt mål är att motivera och inspirera barnledare, så att de i sin tur kan förverkliga den aktiva verksamheten med barnen. Lek och rörelse är en av FSI:s produkter där vi hjälper de aktiva ledarna på fältet att sprida rörelseglädje till barn.

BT - 01 okt 12 kl. 12:14

Bristen på kontakt med skogen orsakar koncentrationssvårigheter

Börja bakom knuten och gå på upptäcktsfärd med barnen. Följ den lilla bäcken, studera myror och spindelväv. ?

Nerikes Allehanda - 09 jun 14 kl. 06:20

Med frågor, lek och matsäck i skogen

Var tredje år ger sig Garhytteskolans elever ut i skogen i Kopparberg för en dag fylld med naturvett, picknick och sinnesövningar. – När vinden blåste kändes det som bilar som åkte, säger Negin som använde känseln när sinnena sattes på prov..

Nya Wermlands Tidningen - 18 okt 14 kl. 06:00

Lek och lär i Mulleskogen

”Kollikok, kollikok” ropar barnen och spejar ut i skogen för att se om Mulle är på ingång. Det är Friluftsfrämjandets Skogsmulle som har lockat ut ett tiotal barn med ledare i skogen..

Skånskan - 13 jul 19 kl. 01:30

Kol­lek­tiv­tra­fik för Skåne fram­åt

För oss i Cen­ter­par­ti­et är det vik­tigt och na­tur­ligt att hela Skåne ska kun­na ut­vecklas. En vik­tig pus­sel­bit i detta är en kol­lek­tiv­tra­fik som binder sam­man Skåne.
Man ska kun­na ta sig till jobbet, sko­lan och fri­tids­ak­ti­vi­teter, oav­sett var man bor i Skåne.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Här blir skogen lekplats

Det började med ett förslag från två Kilsbor och slutade med en naturlekpark.Frykstahöjdens senaste tillskott inbjuder till lek och bus – mitt i blåbärsriset..

Sydöstran - 12 aug 19 kl. 16:00

BILDER: Lek och spring på läger på uppsving

Tarzanbana i skogen, färglekar och mossfotboll. Det står på schemat under Karlskrona skid- och orienteringsklubbs sommarläger i Bastasjöstugan. – Många ungdomar har aldrig varit ute i naturen innan, säger Kent Törnqvist, ledare i klubben..

YLE - 08 apr 17 kl. 15:53

Barnens energidag väcker intresse för energiteknik genom lek

Unga barn älskar att få experimentera och genom lek väcker vi deras intresse, säger Ann-Sofie Leppänen, som drog en trollerishow med kemiska experiment under Barnens energidag i Vasa på lördagen. I foajén i Academill i Vasa möttes man på lördagen av lågstadiebarn som sköt iväg marshmallows, undersökte elektriska kretsar och gjorde kemiska experiment. Åbo Akademi ordnade nämligen Barnens energidag för första gången i Vasa.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

MFF Support emot hopslagning med LB07

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nästan alla i Ecuador drabbade av dataläcka

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Thomas Dennerby kan lämna Nigerias landslag

Nigerias svenske förbundskapten Thomas Dennerby är i Sverige på grund av en konflikt med Nigerias fotbollsförbund. Och det finns en risk att han lämnar rollen som förbundskapten helt och hållet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Oljeattacken skakade Wall Street

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Linus ung Lakersback med fin utveckling

Linus Högberg är Växjö Lakers-backen som i början av den här månaden fyllde 21 år. Trots sin ringa ålder är han sedan flera säsonger tillbaka ett säkert kort tack vare sin spelskicklighet..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Mellberg förlorade rösten i debuten

0–2 mot Djurgården – och en förlorad röst. Det blev utgången av Olof Mellbergs första match som tränare för Helsingborg..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Kidnappad läkare i Zimbabwe väcker oro

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Tunga veteranpolitiker i upprop om kärnvapen

Ett nätverk av tidigare europeiska ledare har undertecknat ett gemensamt om att världens länder måste agera brådskande för att minska risken för att kärnvapen används i militära konflikter, rapporterar ..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

"Bond är lite som britternas Quick"

David Dencik hade precis spelat klart rollen som Thomas Quick när han fick åka till London för den nya James Bond-filmen, som omgärdas av hemlighetsmakeri..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.