BT > Nyheter

Monday, 16 September, 04:48

BT - 10 sep 19 kl. 16:21

Så mycket extra pengar vill kulturnämnden ha – annars väntar nedskärningarAll Borås stads verksamhet måste spara nästa år, men kulturnämnden i Borås hoppas ändå på att få flera miljoner kronor extra, för att slippa skära ned på exempelvis biblioteken och konstmuseet. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket extra , pengarvill , kulturnämndenha , annars, väntar, nedskärningar
Västerbottens Folkblad - 19 nov 13 kl. 18:13

Kulturnämnden: Flytt till Väven hotad

Inflyttningen av kulturnämndens verksamheter i nya kulturhuset i Umeå är allvarligt hotad – om inte nämnden får mer pengar till hyra och verksamheter. Det fastslog en enig kulturnämnd vid tisdagens sammanträde. Kulturnämnden har tilldelats 20 miljoner samt 45 miljoner kronor extra för nästa år respektive 2015 för att täcka ökade kostnader för bibliotek och övrig [...

BT - 04 okt 12 kl. 07:58

Konstverk i rondellerna ? då går frågan till kulturnämnden

Konstnärlig gestaltning i rondeller ? det är från och med nu en fråga reserverad för kulturnämnden. ?

BT - 04 okt 12 kl. 07:58

Konstverk i rondellerna - fråga för kulturnämnden

Konstnärlig gestaltning i rondeller - det är från och med nu en fråga reserverad för kulturnämnden. ? Tidigare hade man en annan uppfattning men vi har haft ingående samtal med tekniska förvaltningen.

SR - 20 apr 16 kl. 15:17

Kulturnämnden kräver tillbaka pengar från Studiefrämjandet

Kulturnämnden i Umeå kräver tillbaka ungefär 2 miljoner kronor av Studiefrämjandet. De har enligt en granskning felaktigt tagit emot pengar från både staten och kommunen för verksamhet som inte existerade..

SmålandsPosten - 14 okt 14 kl. 00:30

Kulturnämnden som dåligt exempel

När Växjös kulturnämnd sammanträder hyvlas inga bräder, för att travestera diktaren Alf Henrikson. Men det är inte versraderna om latmasken man i första hand tänker på när ledamöterna konfronterats med frågor om deltagandet på kulturkonferensen Hallå i Umeå, som Smålandsposten rapporterade om på måndagen. I stället gör sig en annan rad av Henrikson påmind: ”Vore jag klokare än jag så kanske jag skulle begripa det här.

SmålandsPosten - 03 jan 15 kl. 09:41

Kulturnämnden hyllar det råa våldet

En nynazistisk grupp hade begärt och fått tillstånd till en demonstration på Stortorget klockan 12.00 den 13 april 1985. Då begärde Vänsterpartiet kommunisterna tillstånd för en demonstration klockan 11.

Skånskan - 17 dec 18 kl. 17:27

Lars Yngve tar plats i kulturnämnden

ystad Författaren Lars Yngve har tackat ja till en plats som ersättare i kulturnämnden för Moderaterna.
– Det är kulturen som driver samhället framåt, säger han.Lars Yngve berättar att det var ordförande Sverker Meyer (M) som frågade honom om han var intresserad och de pratade då om vad han kan tillföra kulturnämnden.

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 13 kl. 13:27

Kulturnämnden kan inte säkerställa driften

Kulturnämnden har ingen ekonomisk möjlighet att skjuta till mer pengar till Råå sjöfartsmuseum..

SR - 31 mar 14 kl. 17:49

Repris i kulturnämnden när Lunds konsthalls organisation är oklar

Kulturnämndens ordförande i Lund, folkpartisten Holger Radner backar och tycker att beslutet om hur konsthallen ska organiseras måste tas om. Politikerna har tidigare uttryckt missnöje med konsthallens utbud och som Sveriges Radio tidigare rapporterat har kulturnämnden beslutat om en ny organisation som innebär att konsthallschefen Åsa Nacking under en projekttid inte längre skulle vara ansvarig för utbudet - det skulle istället ligga på kulturchefen..

Dalarnas tidningar - 19 jun 14 kl. 03:00

Kulturnämnden består

Inför valet 2010 föreslog oppositionen samma sak. Nämligen en avveckling av kulturnämnden, att kulturförvaltningen överförs till kommunstyrelsen, och att centralbiblioteket överförs till familje- och utbildningsnämnden som redan ansvarar för skolbiblioteket..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

The Cars-sångaren Ric Ocasek död

BT - 45 minuter sedan

Nej till bullrig bergtäkt i Fristad

Planerna på en bergtäkt i Fristad upprör. En fråga som borde vara av allra största vikt för kommunen är hur Borås vattentäkt, Öresjö, riskerar att påverkas, påpekar närboende..

BT - 45 minuter sedan

Gör inte klimatet till ett maktpolitiskt spel, MP

Svar till Emma Nohrén (MP), BT 11/9..

BT - 45 minuter sedan

Grönbäck: Ska föräldrar nekas barn för att det finns risker?

Det borde bli tillåtet att bära och föda ett barn som är tänkt åt någon annan, även i Sverige..

BT - 45 minuter sedan

Hur ska landets 290 kommuner få ihop en miljard, L?

Liberalernas ambitioner är goda, men räcker inte hela vägen..

BT - 45 minuter sedan

Oppositionen: Venezuela-samtal slut

Venezuelas opposition uppger att förhandlingarna för att lösa landets politiska kris har avslutats. Utspelet kommer sex veckor efter det att landets regering hoppade av samtalen.

BT - 45 minuter sedan

Fler tekniker avgörande för att lösa gängmord

Fler kriminaltekniker är en åtgärd som kan göra att fler brott kan lösas i ett tidigt skede när mord och mordförsök i gängmiljö utreds, rapporterar ..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.