Skånskan > Opinion

Sunday, 15 September, 16:46

Skånskan - 10 sep 19 kl. 16:17

Nytt parkeringshus med 600 platserlund LKP:s förfrågan om att bygga en ny parkeringsanläggning godkändes i förra veckan av kommunstyrelsen.
Om ärendet godkänns av kommunfullmäktige kommer ett parkeringshus med omkring 600 platser att byggas på Medicon Village.Medicon Village ligger i ett område med parkeringsunderskott. Behovet av parkeringar i området förväntas i framtiden att växa på grund av Medicon Villages tillväxt men också för att E22 ska breddas och få en ny avfart in mot staden.
Därför vill Lunds Kommuns Parkerings AB (LKP) minska detta parkeringsunderskott med deras nya förslag om en ny parkeringsanläggning på Medicon Village med cirka 600 parkeringsplatser.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LKP, Medicon Village, Village, Medicon Villages, E22, Lunds Kommuns Parkerings AB, Paul Myllenberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, parkeringshusmed , 600, platser
Nerikes Allehanda - 14 aug 15 kl. 06:00

Planer på nytt parkeringshus

Ett nytt parkeringshus nära järnvägen kan bli lösningen när både resecentrum och den nya vårdcentralen behöver parkeringsplatser..

Sydöstran - 21 aug 19 kl. 06:00

Planer på nytt parkeringshus

Här i anslutning till Styrmansgatan på Trossö finns skarpa planer på ett nytt parkeringshus. .

Blekinge Läns tidning - 04 dec 18 kl. 05:00

Här kan byggas nytt parkeringshus

Det planläggs för nya bostäder och äldrevård vid polishuset. Då behövs det mer p-platser. Därför finns ett parkeringshus med i planen..

YLE - 02 jun 14 kl. 12:22

600 platser att besöka i sommar

För den som är intresserad av kulturhistoria finns hundratals platser i Österbotten och Mellersta Österbotten att besöka. Från och med i dag presenteras 600 av de här platserna på webben. Som ett resultat av projektet Genius Loci öppnar en databas med karta från Nykarleby till Siikalatva (i norr).

Alingsås tidning - 24 maj 13 kl. 09:28

Fler protester mot nytt parkeringshus 

ALINGSÅS: Likt Månen är bostadsrättsföreningen Kråkan också emot ett nytt p-hus på Prästlyckan. Men trots att föreningen påverkas av trafikökningen så är man inte en sak­ägare i kommunens ögon. Och länsstyrelsen ger kommunen rätt..

UNT - 22 nov 13 kl. 09:08

Här föreslås nya parkeringshus

Två nya p-hus med 600 platser planeras i Uppsalas centrala delar och det kan bli fler i stan på sikt..

Nya Wermlands Tidningen - 09 feb 17 kl. 14:38

Snart byggstart för stort parkeringshus

Löfbergs nya satsning i Inre hamn får 600 platser.

SmålandsPosten - 01 nov 16 kl. 21:40

Nytt P-hus och höjda avgifter för sjukhusparkering

Ett nytt parkeringshus med 50 nya platser för 20 miljoner kronor och en fördubbling av P-avgiften från 7 kr till 15 kr i timman. Så ska parkeringssituationen runt sjukhuset bli lite bättre menar regionpolitikerna..

BT - 19 nov 18 kl. 17:41

100 p-platser försvinner – under bygget av nytt parkeringshus

Innan jul beräknas arbetet vara igång med det nya parkeringshuset Vulkanus. 100 parkeringsplatser försvinner under byggtiden, innan p-huset står färdigt om ett år..

UNT - 27 maj 13 kl. 16:32

MP säger nej till parkeringshus

Miljöpartiet vill inte ha ett nytt parkeringshus vid Akademiska sjukhuset..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Unga kvinnor bakom lång rad fickstölder

Malmö De båda kvinnorna, 29 och 26 år gamla, specialiserade sig på att stjäla äldre personers plånböcker, och sedan använda deras bankkort.
De äldsta offren, en man och en kvinna, var båda 96 år gamla.Minst nio personer, alla 70 år eller äldre, blev bestulna på sina plånböcker under 2018 och 2019, där de båda kvinnorna misstänks ligga bakom samtliga stölder.

Skånskan - 30 minuter sedan

Trebilskrock på Trelleborgsvägen

Malmö Strax efter klockan tre inträffade en krock på Trelleborgsvägen vid Svågertorp, nära påfarten till E6.Enligt polisen har ingen ambulans beställts till platsen, däremot två bärgningsbilar. – Det kommer att vara trafikstörningar på platsen i samband med att bilarna bärgas, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral..

Skånskan - 30 minuter sedan

Koppartjuvar gripna i Norra Rörum

Vid tjugo över tre-tiden slog uppringar larm till polisen om att personer hanterade koppar som man trodde var stulen i ett skogsområde vid Hjällaröd.Flera polispatruller ryckte ut till platsen och två personer kunde gripas misstänkta för stöld, alternativt häleri. Det är i nuläget oklart hur mycket koppar det handlar om och var den kan ha stulits..

Skånskan - 2 timmar sedan

Körde ner skyltar i centrala Malmö

Malmö En bilförare ska ha kört ner flera skyltar och därefter hamnat i refugen på Köpenhamnsvägen , Malmö, under söndagseftermiddagen.Larmet inkommer till SOS Alarm klockan 13 59. Larminfon kungör att en personbil hamnat i refugen på Köpenhamnsvägen efter en singelolycka på platsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Orlando fångar människan innerst inne

Scen/recension SCEN
Orlando
Av Virginia Woolf
Bearbetning: Sarah Ruhl
Översättning: Sara Stridsberg
Regi: Sara Cronberg
Scenografi: Franciska Zahle
Kostym: Helle Damgård
Musik: Jenny Wilson
Ljusdesign: Jonas Bögh
Ljud: Silas Bieri
Koreografi: Melker Sörensen
Mask: Siv Nyholm
Dramaturg: Felicia Ohly
Skådespelare: Cecilia Lindqvist, Göran Dyrssen, Linn Mildehav, Kerstin Andersson, Anders Blentare, Malin Karlsson, Erik Svedberg-Zelman
Musiker: Jenny Wilson, Mikael Häggström, Klas-Erik Hörngren
Scen: Premiär på Hipp 14/9 2019De långa, varma applåderna har tystnat, skådespelarna har lämnat scenen men den guldglittrande, färgrika, tonstarka och inte minst roliga Orlando jag precis har upplevt kommer

Skånskan - 3 timmar sedan

”Två formstarka lag som möts”

Fotboll "Di blåe" tar sig an IFK Norrköping hemma på söndagskvällen.
- Norrköping är ett av lagen som slåss om SM-guldet. De behöver vinna sina matcher precis som vi och det är två formstarka lag som möts i morgon.

Skånskan - 4 timmar sedan

Detta gör oss arga i trafiken

Sommaren och semestern är över. Nu segar vi oss återigen fram via stökiga vägbyggen, långa köer och hänsynslösa medtrafikanter. Det finns mycket som irriterar oss på vägarna – och det här förargar oss allra mest.

Skånskan - 6 timmar sedan

Industribrand på mejerifabrik

Tomelilla En brand utbröt vid Österlens mejeri på söndagsmorgonen. Räddningstjänsten ska ha branden under kontroll.Larmet om branden inkommer 09 53.

Skånskan - 7 timmar sedan

Lyckad premiär på hemmaplan

Kristianstad I inledningen på sin show stannar Sanna Nielsen till, tittar ut över publikhavet på den fullsatta Kristianstad Arena (3143 personer) och säger: ”Jag måste bara ta in att jag står här och har premiär för min turné och att ni är så många!”FaktaMitt Sanna jag – en show De Luxe med Sanna Nielsen Kapellmästare: Stefan Brunzell med musiker Joakim Ramsell, Jonas Lidholm, Malin My Wall, Per Björling, Wojtek Goral, Agnes Grahn Manus: Camilla Läckberg, Sanna Nielsen, Vera Prada Scenografi: Tobias Brodd Ljus: Palle Palmé Ljud: David Granditsky Kostym: Dennis Bröchner och Lars Wallin Regi: Vera Prada Turnépremiär på Kristianstad Arena den 14 september 2019Och även om – säger hon – hon sjungit på den här arenan förr, så var det när ett bostadsbolag had

Skånskan - 9 timmar sedan

Kreativ podd om inredning

Inredning är mer än bara yta och vackra ting. Det är ”Inredningspodden” ett bevis på.
– Jag är intresserad av människan bakom stilen, säger Emelie Sundberg, vars inredningsvurm har vuxit från hobby till karriär.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.