YLE > Finland

Thursday, 19 September, 20:48

YLE - 10 sep 19 kl. 16:13

Snart kan du följa med Ingås fullmäktigemöten hemifrånIngå kommun inleder ett försök med att videofilma och direktsända fullmäktigemötena efter årsskiftet. Det skulle ge en möjlighet för alla kommuninvånare att föja med fullmäktigemötena oberoende av tid och plats..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ingås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart kan du följamed , Ingås, fullmäktigemöten, hemifrån
YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

SFP i Ingå bäst på att sitta på fullmäktigemöten

I Ingå är det ledamöterna i Svenska folkpartiet (SFP) som under den här fullmäktigeperioden har varit flitigast med att sitta med på fullmäktigemötena. Samlingspartiet är sämst i klassen med den största frånvaron. Fullmäktige i Ingå har mötts 32 gånger under perioden 2013-2016.

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Varierande närvaro vid Hangös fullmäktigemöten

En stor del av ledamöterna i Hangös stadsfullmäktige har varit flitigt närvarande vid fullmäktigemötena. Men en del ledamöter, som ställer upp för återval, har en rätt låg närvaroprocent. SDP:s Keijo Larila är i en klass för sig.

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Politikerna i Raseborg deltar flitigt i fullmäktigemöten

I medeltal har politikerna i Raseborgs fullmäktige en närvaroprocent på 91 procent. Hela sju ledamöter i fullmäktige har deltagit i alla 32 möten fullmäktige har haft under åren 2013-2016. Yle Västnyland har granskat hur aktivt de västnyländska fullmäktigeledamöterna har deltagit i fullmäktigearbetet.

YLE - 08 dec 14 kl. 09:41

Fullmäktigemöten på webben är närdemokrati

Lojo fortsätter med direktsända fullmäktigemöten på webben. Beslutsfattarna i Lojo anser att sändningarna utgör ett led i en fungerande närdemokrati. Ungdomar vid en sysselsättningsverkstad har i ett år gratis skött sändningarna som har lockat från några hundra till över ett tusen åskådare.

YLE - 10 sep 19 kl. 16:13

Ingå kommer inte att direktsända sina fullmäktigemöten

Ingå kommun inleder inte något försök med att videofilma och direktsända fullmäktigemötena. Förslaget var att försöket skulle inledas efter årsskiftet. Tanken var att det skulle ge en möjlighet för kommuninvånarna att föja med fullmäktigemötena oberoende av tid och plats..

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Jobb och hälsa drar de västnyländska politikerna bort från fullmäktigemötena

Alla fullmäktigeledamöter har fått förtroende från väljarna och det måste de leva upp till som beslutsfattare. Det säger Marianne Pekola-Sjöblom som är forskningschef på Kommunförbundet. De ledamöter i Västnyland som sällan deltar i fullmäktiges möten säger att det beror på jobbet, medan de som är flitigast i klassen känner att uppdraget är en plikt.

YLE - 16 jan 14 kl. 11:12

Fullmäktigemötet i Lojo lockade publik på nätet

Lojo sände sitt fullmäktigemöte över nätet för första gången på onsdagen (15.1). De flesta orkade ändå bara följa med mötet i mindre än fem minuter.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 12 kl. 21:43

Är det okej att twittra och skriva på Facebook under fullmäktigemöten?

[] Christer Rasmusson, Folkpartiet, twittrar inte själv ? Jag ser inte att vi kan ha ett förbud. Det måste vara varje individs omdöme att göra det i rimlig omfattning och att det har anknytning till debatten.

NSD - 24 maj 16 kl. 13:20

Bättre utsikt för åhörare i fullmäktigesalen

Bättre utsikt från läktarplats för att kunna följa med på fullmäktigemöten..

Sydöstran - 13 jul 13 kl. 06:00

Ett kultur och regionhus i samtid för en hållbar framtid! Det har talats om att bygga kulturhus/Bibliotek nere vid området intill " Musik för i Blekinges " nuvarande lokaler som är K-märkt och där man skapat en närhet och logistik för sin verksamhet som administrativt, studiomässigt, utbildning, konsert och lagermässigt! Jag vill utveckla detta förslag med att också köpa loss MIB:s nuvarande fastighet och bygga ihop det med ett framtida kulturhus där även Region Blekinges administrativa verksamhet ska ingå.Region Blekinge kommer då att få en grön, modern och politisk hållbar verksamhet då Kollektivtrafiken ( Buss/tågstation )ligger i nära anslutning till verksamheten.Politiker, tjänstemän, verksamma och besökare från hela Blekinge kan då ta sig till sin arbetsplats eller verksamhetsuppdrag på ett modernt och hållbart sätt. Ett framtida kultur/regionhus är ju tänkt att även ha en minde scen, konsertlokal vilket gör att även Kommunfullmäktige skulle kunna förlägga sina fullmäktigemöten i kulturhuset istället för som idag ute i sjukhusets lokal.Region Blekinges framtida hyreskostnader kommer att finansiera och säkerställa en del av det framtida byggprojekt. Paviljongen i Karlskronas stadspark är nyligen invigd och i den inryms en restaurang och en mindre scen. Här ges nu Karlskronaborna och turisterna en möjlighet att få ta del av Karlskronas och övriga Blekinges musik och kulturutbud då MIB utifrån sitt nuvarande läge bara behöver rulla ljudanläggningen, instrument och rekvisita på vagn genom parken till paviljongen och dess evenemang.Vi får en levande stadspark med musik/kultur som och med en naturlig närhet till dess utövare, tjänstemän och beslutsfattare. Med bakgrund mot det ovan skrivna så vädjar jag till beslutsfattarna att man lägger partifärg, prestige och annat bakom sig och sätter en gemensam vision om en hållbar stad och ett hållbart län i samtid för en gemensam hållbar framtid.Paul MelénKarlskrona/Blekinge

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Enhälliga röster om ungdomsverkstaden Troja - Åbo stad ska trygga den svenskspråkiga servicen

Åbo stad kommer på ett eller annat sätt att säkra den svenskspråkiga ungdomsverkstadens service i framtiden. I vilken form och när vet man ännu inte..

YLE - 3 timmar sedan

Daniel Olins talkshow live på Ekenäs höstmarknad!

Daniel Olin tjuvstartade sin talkshow med två livesändningar från Ekenäs höstmarknad..

YLE - 2 timmar sedan

Borgbackens dyraste satsning någonsin gav två internationella förstapris

Berg-och-dalbanan Taiga har varit en fartfylld framgångssaga under de få månader den har funnits på Borgbacken..

YLE - 2 timmar sedan

Förr i tiden hörde cirkuslejon och slagsmål till Ekenäs höstmarknad - se gamla bilder!

Ekenäs höstmarknad har nästan 300 år på nacken men trots det har vissa delar av marknaden bestått. I dag har karusellerna tagit platsen som cirkusdjur hade förr..

YLE - 6 timmar sedan

Från Sibelius till Hurriganes - snart öppnar Finnish Music Hall of Fame sina dörrar

Om en månad öppnar Finlands musikmuseum sina dörrar i köpcentret Tripla i Böle. Finnish Music Hall of Fame är en hyllning till den finländska musikhistorien och de finländska artisterna..

YLE - 3 timmar sedan

Daniel Olins talkshow live just nu på Ekenäs höstmarknad!

Daniel Olin tjuvstartar sin talkshow med två livesändningar från Ekenäs höstmarknad klockan 18 och 18.30 på torsdag..

YLE - 4 timmar sedan

En högre sysselsättningsgrad kan slå tillbaka i mer sjukfrånvaro och fler sjukpensioner varnar Arbetshälsoinstitutet

Arbetshälsoinstitutet varnar för att när sysselsättningsgraden höjs kan de yrkesaktivas hälsa och ork komma i kläm. Över en halv miljon finländare uppger att de har en skada eller en sjukdom som påverkar arbetsförmågan..

YLE - 6 timmar sedan

Från Sibelius till Nightwish - snart öppnar Finnish Music Hall of Fame sina dörrar

Om en månad öppnar Finlands musikmuseum sina dörrar i köpcentret Tripla i Böle. Finnish Music Hall of Fame är en hyllning till den finländska musikhistorien och de finländska artisterna..

YLE - 7 timmar sedan

Hanko Sushis restaurang i Hangö uppfyller inte alla hygienkrav

En uppdaterade egenkontrollplan och obligatoriska uppföljningar av personalens hälsotillstånd har uteblivit trots uppmaningar av myndigheter..

YLE - 7 timmar sedan

Muslimsk man fick inte anställning efter att han begärde bönepauser på jobbet – chef och personalansvarig döms

Det var fel att neka en muslimsk man anställning efter att han begärt om bönepauser under arbetsdagen. Helsingfors tingsrätt dömer därför en chef och en personalansvarig vid Helsingfors stads bostadsproduktionsbyrå till böter. Chefen döms för diskriminering i arbetslivet och brott mot tjänsteplikt medan personalansvariga döms för medhjälp till diskriminering i arbetslivet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.