SVT > Inrikes

Sunday, 15 September, 21:59

SVT - 10 sep 19 kl. 15:53

Regeringsförklaringen: Här är den i korthetI dag öppnade riksdagen och Stefan Löfven läste upp regeringsförklaringen. Mer pengar till pensionärer, en stor satsning på sjukvården och ett Sverige utan utsläpp av växthusgaser senast år 2045, var några av de löften som statsministern gav..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stefan Löfven, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RegeringsförklaringenHär är den i , korthet
Cornucopia - 10 sep 19 kl. 15:12

Regeringsförklaringen: Nej till Nato borta - Ann Linde ny utrikesminister

I statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring vid riksdagens öppnande hade tidigare formulering om att Sverige inte ska gå med i Nato strukits, och istället ska försvarssamarbeten fördjupas och den transatlantiska länken värnas. Ser man redan effekterna av att Margot Wallström avgått som utrikesminister?
Ann Linde (S), ny utrikesminister.

Regeringen - 17 sep 13 kl. 10:11

Regeringsförklaringen vid riksmötets öppnande

Idag klockan 14.00 kommer statsminister Fredrik Reinfeldt att läsa upp regeringsförklaringen i samband med riksmötets öppnande. Se riksmötets öpnnande direkt på riksdagens webbplats Statsrådsberedningen, 17 september 2013.

SR - 17 sep 13 kl. 13:51

Reinfeldt kritisk till oppositionen i regeringsförklaringen

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar oppositionen i den kommande regeringsförklaringen, som Ekot redan nu har läst..

Världen Idag - 06 okt 14 kl. 00:00

SEA: Saknar religionsfrihet i regeringsförklaringen

– Religionsfriheten är en allt mer utmanad del av rättigheterna runt om i världen, säger Jacob Rudolfsson, biträdande generalsekreterare i Svenska evangeliska alliansen.– Vi hade hoppats att religionsfrihet skulle vara en viktig del i regeringsförklaringen, säger han och nämner oroligheterna i Syrien, Irak och norra Nigeria.– Här får man hoppas att den tillträdande utrikesministern lyfter fram detta i kommande utrikesdeklaration.

SR - 27 maj 15 kl. 14:08

Drottning Elisabeth läste upp regeringsförklaringen

I Storbritannien inleddes i dag den nya regeringsperioden för David Camerons konservativa majoritetsregering. Traditionsenligt läste drottning Elisabeth upp regeringsförklaringen. Den innehöll bland annat en folkomröstning om Storbritanniens medlemskap i EU.

Expressen - 21 jun 17 kl. 14:10

Dramatik när drottning Elizabeth läste upp regeringsförklaringen

LONDON. För 64:e gången läste drottning Elizabeth upp den brittiska regeringsförklaringen.Ett tal som framför allt präglades av brexit och Storbritanniens utträde ur EU..

DN - 21 jan 19 kl. 16:05

Åkesson om regeringsförklaringen: ”Massa fula ord”

Partiledaren Jimmie Åkesson (SD) känner sig utpekad i den nya regeringsförklaringen.  – Det står inte rakt ut, det är en massa fula ord, men det handlar om oss, säger han. .

Nyteknik - 22 jan 19 kl. 15:55

Vart tog digitaliseringen vägen i regeringsförklaringen?

DEBATT. Ordet ”digitalisering” förekommer inte enda gång i regeringsförklaringen. Om Sverige ska placera sig i digitaliseringens framkant krävs mer, inte minst åtgärder mot kompetensbristen, skriver Anne Marie Fransson på IT Telekomföretagen..

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 10:14

Analys: Regeringsförklaringen långt från V:s krav

På fredagsmorgonen läste statsminister Stefan Löfven upp sin regeringsförklaring och presenterade sina ministrar. Vad var det viktigaste?
Kanske att Löfven så uttalat vädjade om samarbete över blockgränsen.

Nyhetskanalen - 18 sep 12 kl. 14:38

Regeringsförklaringen: 1,5 miljarder till rättsväsendet

Statsminister Fredrik Reinfeldt inledde sin regeringsförklaring med att beskriva en föränderlig värld med nya stormakter och ny teknik och nya ekonomiska strukturer som växer fram.-Datorkraft som tidigare krävde hela rum bär vi nu omkring i fickan, sade Reinfeldt.Europa har svårt att hävda sig i denna tid, framhöll han och påpekade att den ekonomiska krisen nu går på sitt femte år.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Klimatfrågan polariserar – och provocerar

Bara två procent av svenskarna tror inte alls att klimatförändringar sker på riktigt, enligt en opinionsundersökning från Novus som gjordes i somras. Men trots att det är en liten del, får SMHI många mejl från personer som tycker att larmen om klimatet är överdrivna. – Det märks att frågan väcker känslor för att vi får så mycket frågor, säger Gustav Strandberg, klimatforskare på SMHI till SVT..

SVT - 1 timme sedan

Därför intervjuar Agenda professor Pekka Kauppi om skogens betydelse för klimatet

I Agenda 15 september intervjuas Pekka Kauppi, professor i miljövetenskap vid Helsingfors universitet, om betydelsen av skogar för att binda koldioxid och på så sätt minska växthuseffekten..

SVT - 1 timme sedan

Riksgälden skakas efter avslöjanden om storförluster – tillsätter extern utredning

Riksgälden, som fungerar som ”statens bank”, har nu beslutat att tillsätta en extern utredning av sitt ledarskap. Detta sker efter avslöjanden om att myndigheten tagit beslut som inneburit förluster för miljontals skattekronor..

SVT - 2 timmar sedan

Ny gräns för reavinstskatt ska bidra till ökad rörlighet på bostadsmarknaden – Villaägarna skeptiska

Nästa år återinförs – och höjs – gränsen för hur mycket reavinstskatt som får skjutas upp när bostäder säljs. Liberalerna hoppas på att det här ska öka rörligheten på bostadsmarknaden men Villaägarna är skeptiska..

SVT - 3 timmar sedan

Flera kommuner vill blanda elever för ökad integration

För att minska skolsegregation och öka skolresultaten i utsatta områden, är det flera kommuner som nu vill blanda elever från olika områden. I Örebro stängdes Vivallaskolan för två år sedan och eleverna delades upp på andra skolor. Nu vittnar skolpersonal och elever för SVT om ett större lugn och bättre studiero i skolan..

SVT - 4 timmar sedan

Rättspsykiatrikern vill slopa straffrabatten för unga gängkriminella

Om Miljöpartiet ändrar sig kan straffrabatten för 18-21-åringar försvinna. Rättspsykiatrikern Marianne Kristiansson välkomnar en förändring av lagen – trots att forskning visar att hjärnan är färdigutvecklad först flera år senare. – De känner till konsekvenserna men de bryr sig inte, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 5 timmar sedan

Se publikens bilder från ovädret

Höstovädret är på ingång och SMHI varnar under söndagen för mycket hårda vindbyar som dragit in över Västsverige. I bildspelet ovan kan du se bilder på ovädret från SVT:s tittare..

SVT - 10 timmar sedan

Ovanligt många lokala värmerekord de senaste två åren

De två senaste åren har 130 av SMHI:s mätstationer i Sverige uppmätt rekordhöga temperaturer. Sommaren 2018 var det rekordvarmt på många håll i södra och mellersta Sverige och i somras var det den norra delen av Sverige som fick se nya temperaturrekord..

SVT - 13 timmar sedan

Ambulanshelikopter besköts med laser – personal träffad

En ambulanshelikopter på väg från Gotland till Stockholm besköts med grön laser under natten mot söndag, rapporterar Aftonbladet. En besättningsman fick uppsöka sjukvård efter händelsen..

SVT - 15 timmar sedan

Sätt ett tak för invandringen – krav från socialdemokratiskt kommunalråd

Sätt ett tak för för invandringen och begränsa asylrätten. Det vill nu flera socialdemokrater och förslagen har gett upphov till en intensiv debatt inom regeringspartiet. – Vi har en åsiktsklyfta i partiet, säger riksdagsledamot Elin Lundgren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.