Världen Idag > Nyheter

Sunday, 22 September, 23:09

Världen Idag - 10 sep 19 kl. 15:44

”Palestinavännen” Ann Linde blir ny svensk utrikesministerHon har blivit utsedd till ”Årets Palestinavän”, deltagit i firandet av den islamiska, iranska revolutionen och – iklädd slöja – varit på handelsresa i Iran. Nu blir Ann Linde (S) Sveriges nya utrikesminister. – Jag är oroad för den svenska Mellanösternpolitiken, säger Lars Adaktusson (KD)..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Ann Linde, Årets Palestinavän, Iran, Mellanösternpolitiken, Lars Adaktusson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Palestinavännen, Ann, Lindeblir ny svensk , utrikesminister
Världen Idag - 27 maj 16 kl. 08:58

”Palestinavän” ny EU-minister

I samband med regeringsombildningen utsåg statsminister Stefan Löfven Ann Linde (S) till ny EU-minister och handelsminister. Linde har tidigare utsetts till årets Palestinavän, men om hon är en Israelvän råder det tvivel kring..

Världen Idag - 09 sep 19 kl. 17:12

Israelvänner hoppfulla när Wallström avgår

En erkänd ”Palestinavän”, Ann Linde, kan på tisdagen utses som ersättare till avgående utrikesminister Margot Wallström. Hennes avgång har dock välkomnats av Israelvänner i Sverige. ”Låt oss bara hoppas att avgången också innebär en förändring av utrikespolitiken i frågor som rör Israel och Mellanöstern”, skriver Ulf Cahn på Förenade Israelinsamlingen..

Nerikes Allehanda - 19 sep 13 kl. 05:01

Berätta om din kyrka, Svantesson!

Statsminister Fredrik Reinfeldt skulle presentera sin nya minister, Elisabeth Svantesson från Örebro. Han hade säkert funderat noggrant över hur han skulle förhålla sig till det faktum att Elisabeth Svantesson för tio år sedan var engagerad i Livets ord. Och vi kan väl lugnt säga att det blev lite fel.

Sydsvenskan - 29 nov 12 kl. 06:30

Reinfeldt följer rödgrönt spår

Den rödgröna oppositionen trycker på. Folkpartiet och Centern har svängt. Och nu tycks även Moderaterna luta åt att Sverige i dag röstar ja i FN:s generalförsamling till att ge Palestina höjd status.?

Sydsvenskan - 07 feb 15 kl. 04:00

Abbas på palestinsk offensiv i Sverige

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas kommer i morgon till Stockholm för att träffa Stefan Löfven, Margot Wallstöm och kung Carl XVI Gustaf.Sverige är Abbas bäste vän i Europa. Hans besök ingår i en palestinska diplomatisk offensiv.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 00:00

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss kristna som lever i dag.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade ”action-spår” ska presenteras. Både klimataktivisten Greta Thunberg och statsminister Stefan Löfven väntas framträda.

Världen Idag - 14 timmar sedan

I bönen förenas och formas den nya kyrkan i Irak

De bor i ett land präglat av kriser och kaos. I ett bönehus på hemlig adress sträcker de armarna mot himlen och ber om fred. – När nya människor kommer till tro vill vi visa att bön och tillbedjan är en naturlig del av livet med Gud, säger ”Maria”, som rest till Irak som långtidsmissionär..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Svenskar och norrmän bad för Norden tillsammans

År 1905 samlades 6 000 personer vid gränsen mellan Sverige och Norge för att be om fred. I söndags samlades återigen bedjare från de två länderna i gränstrakten. – Enda vägen framåt för kristenheten i Norden ...

Världen Idag - Igår: 18:00

KD: Inte vår sak att lägga oss i Sölvesborgs konstpolicy

Riksdagspolitiker bör inte recensera enskilda kommuners konstpolicyer. Det menar både KD:s och M:s kulturpolitiska talespersoner apropå Sölvesborgs beslut att inte låta skattepengar gå till oanständig samtidskonst..

Världen Idag - Igår: 13:00

S-topp mötte terrorhyllande Fatahledare: ”Dubbelspel”

Veckan innan utbildningsminister Anna Ekström (S) åkte till Förintelsemuseet i Jerusalem reste en annan S-delegation till de palestinska områdena. Där mötte man företrädare för sitt systerparti Fatah och lovade att fortsätta stödja den palestinska staten, oavsett vilket motstånd man stöter på..

Världen Idag - Igår: 09:00

Ministern: Vi gör mycket för att bekämpa antisemitismen

81 procent av unga judar i Europa upplever antisemitismen som ett problem i sina länder. Inrikesminister Mikael Damberg sitter i en bil på väg till ett nordiskt möte i Åbo för att diskutera säkerhetsläget, men prioriterar ändå Världen idags frågor om situationen för judarna i Sverige..

Världen Idag - Igår: 08:25

Den tätaste neutronstjärnan någonsin fascinerar forskare

Amerikanska astronomer har upptäckt den mest kompakta neutronstjärnan någonsin..

Världen Idag - Igår: 08:00

Kristna samlas i Växjö – vill se förvandlad region

”Se, jag gör allting nytt” är namnet på EFS Sydösts inspirations- och missionsdag som äger rum i dag, lördag. Då fylls Växjö domkyrka med lovsång, tillbedjan och undervisning av bland andra Hope for this Nation. – De var här för ett år sedan och det gav verkligen mersmak, säger Magnus Widholm, regional missionsledare..

Världen Idag - I förrgår: 19:00

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten. På sociala medier har det öppna brevet delats flera hundra gånger, men även mött kritik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.