Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 10:23

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 15:12

Regeringsförklaringen: Nej till Nato borta - Ann Linde ny utrikesministerI statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring vid riksdagens öppnande hade tidigare formulering om att Sverige inte ska gå med i Nato strukits, och istället ska försvarssamarbeten fördjupas och den transatlantiska länken värnas. Ser man redan effekterna av att Margot Wallström avgått som utrikesminister?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Nato, Linde, Stefan Löfven, Sverige, Margot Wallström, Ann Linde, Sveriges, Europa, Europeiska, Försvarsberedningens, Östersjön, Krim, Ukraina, EU, Ryssland, Arbetet, Finland, Norden, Rysslands, Kreml, Wallström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringsförklaringen, Nejtill , Nato, borta, Ann, Lindeny , utrikesminister
Regeringen - 17 sep 13 kl. 10:11

Regeringsförklaringen vid riksmötets öppnande

Idag klockan 14.00 kommer statsminister Fredrik Reinfeldt att läsa upp regeringsförklaringen i samband med riksmötets öppnande. Se riksmötets öpnnande direkt på riksdagens webbplats Statsrådsberedningen, 17 september 2013.

SR - 17 sep 13 kl. 13:51

Reinfeldt kritisk till oppositionen i regeringsförklaringen

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar oppositionen i den kommande regeringsförklaringen, som Ekot redan nu har läst..

Världen Idag - 06 okt 14 kl. 00:00

SEA: Saknar religionsfrihet i regeringsförklaringen

– Religionsfriheten är en allt mer utmanad del av rättigheterna runt om i världen, säger Jacob Rudolfsson, biträdande generalsekreterare i Svenska evangeliska alliansen.– Vi hade hoppats att religionsfrihet skulle vara en viktig del i regeringsförklaringen, säger han och nämner oroligheterna i Syrien, Irak och norra Nigeria.– Här får man hoppas att den tillträdande utrikesministern lyfter fram detta i kommande utrikesdeklaration.

SR - 27 maj 15 kl. 14:08

Drottning Elisabeth läste upp regeringsförklaringen

I Storbritannien inleddes i dag den nya regeringsperioden för David Camerons konservativa majoritetsregering. Traditionsenligt läste drottning Elisabeth upp regeringsförklaringen. Den innehöll bland annat en folkomröstning om Storbritanniens medlemskap i EU.

Expressen - 21 jun 17 kl. 14:10

Dramatik när drottning Elizabeth läste upp regeringsförklaringen

LONDON. För 64:e gången läste drottning Elizabeth upp den brittiska regeringsförklaringen.Ett tal som framför allt präglades av brexit och Storbritanniens utträde ur EU..

DN - 21 jan 19 kl. 16:05

Åkesson om regeringsförklaringen: ”Massa fula ord”

Partiledaren Jimmie Åkesson (SD) känner sig utpekad i den nya regeringsförklaringen.  – Det står inte rakt ut, det är en massa fula ord, men det handlar om oss, säger han. .

Nyteknik - 22 jan 19 kl. 15:55

Vart tog digitaliseringen vägen i regeringsförklaringen?

DEBATT. Ordet ”digitalisering” förekommer inte enda gång i regeringsförklaringen. Om Sverige ska placera sig i digitaliseringens framkant krävs mer, inte minst åtgärder mot kompetensbristen, skriver Anne Marie Fransson på IT Telekomföretagen..

SVT - 10 sep 19 kl. 15:53

Regeringsförklaringen: Här är den i korthet

I dag öppnade riksdagen och Stefan Löfven läste upp regeringsförklaringen. Mer pengar till pensionärer, en stor satsning på sjukvården och ett Sverige utan utsläpp av växthusgaser senast år 2045, var några av de löften som statsministern gav..

SvD - 15 sep 15 kl. 15:31

Löfven strök nej till Nato i regeringsförklaringen

Stefan Löfven stryker meningen "Sverige ska inte söka medlemsskap i Nato" i sin regeringsförklaring. 2014 fanns den med, 2015 är den borta..

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 10:14

Analys: Regeringsförklaringen långt från V:s krav

På fredagsmorgonen läste statsminister Stefan Löfven upp sin regeringsförklaring och presenterade sina ministrar. Vad var det viktigaste?
Kanske att Löfven så uttalat vädjade om samarbete över blockgränsen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Börsen vände vid motståndet - oljan fortsatt upp - tyst från Saudi-Aramco

Stockholmsbörsen vände vid motståndsnivån på oron kring oljan och krigsrisken runt Persiska Viken, medan oljepriset fortsatte uppåt. Samtidigt har det varit tyst från Saudi-Aramco, som inte alls återkom inom cirka 48 timmar med mer information om omfattningen av skadorna på oljehuben Abqaiq.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - 15 timmar sedan

MÖP-måndag: Svensk och rysk doktrin kring artilleri daterar tillbaka till 1700-talet?

Dags för lite MÖP-måndag igen. Kan svensk doktrinär och numerär återhållsamhet kring artilleri,  respektive den ryska raka motsatsen spåras tillbaka ända till 1700-talet och stora nordiska kriget?En av de Haubits 77Den svenska armén hade även under invasionsförsvarets tid ett relativt svagt artilleri i förhållande till övrig numerär.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Kraftiga höjningar av taxeringsvärdena för jordbruksfastigheter - 25-30%

Idag gick fastighetsdeklarationerna för jordbruksfastigheter ut. Det ser ut som det blir rejäla upptaxeringar mot förra taxeringen 2017, och eventuella stagnerade bostadspriser återspeglas inte. Två anekdoter nedan.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Nya kortregler - upplevt några problem?

Från i lördags gäller nya kortregler, som i princip gör att du inte kan genomföra kortköp utan PIN-kod eller annan extern verifiering. Har du upplevt några problem kring detta, nu när första normala arbetsdagen är igång?
Revolut Black Metal på Metal-konsert.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Framträdandet hos Aftonbladet/TV3

Nedan hittas länken till Lenas och mitt framträdande hos Aftonbladet/TV3:s morgonbord. Jag har inte tittat på det själv, men det sägs vara klippt.
Det gäller att ha en cool redaktion utanför studion så alla gäster kan få ett gott intryck.

Cornucopia - Igår: 06:32

Oljepriset upp 10% - angreppen kom från nordväst med hög precision

Oljepriserna rusar cirka 10% nu under morgonen, som resultat av angreppet mot den saudiska oljehuben Abqaiq. Foton visar att angreppet kom från nordväst, och med mycket hög precision angripit specifika punkter. USA:s president Donald Trump har gett klartecken för att använda USA:s strategiska oljereserver.

Cornucopia - Igår: 20:02

Snackar prepping i Aftonbladet/TV3 i morgon måndag 06:45 repris 07:15

Lite ändrade tider för morgondagens morgonsoffa hos Aftonbladet TV och TV3. Min hustru Lena och jag kommer snacka vår nya preppingbok och prepping i några minuter live på aftonbladet.se klockan 06:45 och med en repris hos TV3:s morgonprogram 07:15.

Cornucopia - Igår: 18:33

Flyttskatten skulle bort - istället införs tak på uppskovsbeloppet

Enligt JÖK:en skulle den sk flyttskatten i form av ränta på uppskovsbeloppet vid köp av en dyrare bostad bort. Istället uppger nu Ekot att taket på uppskovsbeloppet återinförs, dvs man kan inte längre få hur stort uppskov som helst. Samtidigt tas inte räntan bort.

Cornucopia - Igår: 12:08

Gästfråga: Hur laddar man elbil utan parkering vid egen villa?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat IT-konsulten, och ställer frågan hur man laddar sin elbil om man inte har bilparkering vid sin egen villa. En högst relevant frågeställning och ett stigande problem för de som vill skaffa elbil, i synnerhet när straffskatten i bonus/malus på nya fossilbilar är minst sagt hög.
En Hyundai Kona Electric på snabbladdning.

Cornucopia - I förrgår: 08:59

Officiellt: Saudi-Arabien drar ner oljeproduktionen med. 5.7 miljoner fat

Den saudiska diktaturens statliga oljebolag Saudi Aramco publicerade igår kväll ett pressmeddelande om att de drar ner sin oljeproduktion med 5.7 miljoner fat om dagen. Det är drygt 7% av världsproduktionen av råolja.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.