Expressen > Nyheter

Friday, 20 September, 22:15

Expressen - 10 sep 19 kl. 15:31

Så drabbas Alaska av klimatförändringarnaKlimatförändringar påverkar redan den känsliga miljön i Alaska.Demokraterna vill värna viltreservat i områden – men Donald Trump är inställd på att borra efter olja.I veckan avgörs frågan i representanthuset..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alaska, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , drabbas, Alaskaav , klimatförändringarna
Cornucopia - 01 aug 18 kl. 10:40

Klimatförändringarna och samfälligheternas tragedi

De globala CO2-utsläppen och klimatförändringarna är ett utfall av samfälligheternas tragedi (eng tragedy of the commons). I praktiken innebär det att inget Sverige gör kommer stoppa klimatförändringar eller minska de faktiska utsläppen. Däremot kommer vi skada oss själva  samt landets ekonomi och snarare bidra till snabbare ökningar av utsläppen med rådande politik.

Supermiljöbloggen - 26 jun 14 kl. 18:33

22 skäl till stoppa klimatförändringarna.

20 miljoner fler barn som går hungriga, 600 miljoner som tvingas lämna sin hem, samtliga korallrev utrotade och häften av matfisken försvinner. Detta är några av de befarade konsekvenserna av klimatförändringarna.  Business Insider har gjort en informationsrik och pedagogisk sammanställning över 22 allvarliga konsekvenser av klimatförändringarna.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 15 kl. 22:16

Klimatförändringarna tvingar Alaska att flytta hela byar

Klimatförändringarna har fått Alaskas kostnader att skena. Det vill guvernören lösa – genom att borra efter mer olja..

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 22:16

Klimatförändringarna tvingar Alaska att flytta hela byar

Klimatförändringarna har fått Alaskas kostnader att skena. Det vill guvernören lösa – genom att borra efter mer olja..

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 19:03

Nina Wormbs: ”Vårt fossilbaserade välstånd är orsaken till klimatförändringarna”

Vilka lösningar på miljöproblemen kan kulturtänkarna ge? I tredje delen av vår serie om humanioras lösningar intervjuar vår kulturredaktör teknikhistorikern Nina Wormbs. Bland de mest spännande och nytänkande forskningsmiljöer i Sverige, är Enviromental humanities laboratory på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH i) i Stockholm en av de främsta.

Supermiljöbloggen - 08 nov 15 kl. 23:23

Samernas arv hotas av klimatförändringarna

"Take a stone in your hand Take a stone in your hand and close your fist around it until it starts to beat, live, speak and move”   Nils-Aslak Valkeapää   I´m an indigenous, Sámi artivist, mother, companion, traditionalist, protector, visionary and human being. For years I´ve been protecting our land in Sápmi and I´ve learned that there is no change without protest. The only way to change things is to resist, protect, react, mobilize and challenge.

Supermiljöbloggen - 03 sep 17 kl. 23:27

Meteorologiska världsorganisationen: orkanen Harvey har sannolikt förvärrats av klimatförändringarna

Kraftiga översvämningar i både Texas och Asien. Antalet kraftiga orkaner och extremregn i samband med monsuner förväntas öka. Men allt är inte negativt.

Cornucopia - 17 okt 18 kl. 13:33

IPCC: Omöjligt stoppa - enormt svårt begränsa - klimatförändringarna till år 2100

IPCC publicerade för nio dagar sedan en rapport som visar på att det är omöjligt att stoppa klimatförändringarna och enormt svårt att begränsa dessa. För att begränsa klimatförändringarna till år 2100 måste utsläppen av CO2 minskas med 45% till år 2030 och noll år 2050, vilket bedöms vara vetenskapligt möjligt, men samhällsmässigt omöjligt.
Före detta inlandsis på Grönland, numera rullsten.

Supermiljöbloggen - 06 aug 14 kl. 14:54

Större skogsbränder med klimatförändringarna

År 2009 varnade myndighet för att klimatförändringarna leder till fler och större skogsbränder i den södra delen av Sverige upp till södra Norrlandskusten. I vissa delar väntas antalet högriskdagar öka med 50 procent.  Skogsbranden i Västmanland är den största i Sverige under modern tid.

Supermiljöbloggen - 13 sep 15 kl. 18:31

Klimatförändringarna förvärrar torkan i Kalifornien

70 procent av Kalifornien har extrem torka och torkan är den värsta på över 1200 år. Det är särskilt allvarligt eftersom Kalifornien producerar två tredjedelar USA:s frukt och en fjärdedel av USA:s livsmedel. En forskningsrapport från augusti säger att klimatförändringarna har förvärrat torkan i Kalifornien.

Supermiljöbloggen - 22 nov 16 kl. 22:38

Trump: Jag tror att det finns en viss koppling mellan människan och klimatförändringarna

I valrörelsen och under de senaste åren har Trump drivit en klimatskeptisk linje. Nu verkar han åtminstone öppna för möjligheten att människan kan påverka klimatet.  I valrörelsen raljerade Trump om det var kallt väder trots klimatförändringarna och år 2012 twittrade Trump att klimatförändringarna var ett kinesiskt påhitt: The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make U.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Donald Trump tvingas äta från Clintons gamla porslin

Att Donald Trumps kärlek till Hillary Clinton är lika med noll är välkänt.Så man kan ju undra vad den amerikanske presidenten tänker när hustrun Melania tvingar honom att äta från familjen Clintons gamla porslin.Det hände nämligen för andra gången – nu med Australiens premiärminister på besök..

Expressen - 45 minuter sedan

Han vill döpa gata efter stenpenis från bronsåldern

En halv meter hög stenfallos hittades vid utgrävningen inför ett byggprojekt i Rollsbo i Kungälv. Nu vill byggherren att fyndet ska få ge namn åt en gata i det nya området.– Penisgatan kan nog vara lite ekivokt, men kanske Fruktbarhetsgatan, säger byggherren Mats Berntsson, till Kungälvs-Posten..

Expressen - 45 minuter sedan

Bråk om tjänste- Tesla i Landskrona

Stadsdirektören Christian Alexanderssons Tesla X har blivit partipolitik i Landskrona.Stadsdirektörens tjänstebil är i lyxklassen och kostar över en miljon kronor. Den socialdemokratiska oppositionen anklagar den styrande borgerligheten för att ha frångått reglementet..

Expressen - 30 minuter sedan

Stopp i tågtrafiken på södra stambanan

En olycka har skett där ett SJ-tåg kolliderat med något på södra stambanan vilket leder till förseningar. Krocken har inträffat mellan Tranås och Nässjö..

Expressen - 1 timme sedan

Greta Thunberg: Det är positivt att de hånar mig

Greta Thunberg erövrar just nu USA.Kändisskapets baksida – med hot och hån – tar klimataktivisten med ro.– Det är ett positivt tecken på att det sker något som de känner sig hotade av, säger 16-åringen till CNN:s Bill Weir..

Expressen - 1 timme sedan

Män fångade på bild efter misstänkt gruppvåldtäkt

Kvinnan trodde att de var på väg till en hemmafest – men i stället tog männen med henne till en källare i Rinkeby.När hon tog sig från platsen slog hon larm om att hon blivit gruppvåldtagen av fyra män.– Ju mer jag sa emot och så ju mer aggressiva blev de, verkade som att de gillade det, har kvinnan berättat i förhör..

Expressen - 2 timmar sedan

Dömd sjuksköterska får inte fortsätta jobba

En sjuksköterska som dömts till nio års fängelse för att hon försökt mörda sin man ska inte få fortsätta i yrket. Det kräver Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.Hon har ”missbrukat förtroendet”, heter det..

Expressen - 2 timmar sedan

Allra-kritiker fick sina mejlkorgar hackade

En av Allras främsta kritiker misstänker att han har fått sin telefon och mejlkorgar hackadEn före detta vd pekas ut.– En person har delgivits misstanke om brott. Det gäller grovt dataintrång, bekräftar kammaråklagare Karin Lindqvist, som i övrigt är förtegen om utredningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Skolan blir först i Göteborg med helvegetarisk lunch

Som första skola i Göteborg blir Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg helvegetariskt, skriver Göteborg Direkt.– Det är ett ställningstagande i köttdebatten, säger skolans rektor Jennie Arpjord till tidningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Bil voltade på järnvägsspår – ”helt förstörd”

En bilist som på fredagskvällen kört flera kilometer på fel sida av vägen utanför Laholm kraschade till sist av vägen och voltade upp på ett järnvägsspår.Bilen beskrevs som ”helt förstörd”. Tågtrafiken har stoppats.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.