Skånskan > Nyheter

Tuesday, 17 September, 16:19

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:24

En nästan svensk maktförskjutningDet norska lokalvalet såg det politiska landskapet skakas om på samma sätt som i Sverige efter förra riksdagsvalet. De stora maktpartierna valdes bort av väljarna och små partier med tydliga profilfrågor gjorde rekordval. Det skedde en tydlig förflyttning i rödgrön riktning. norska politiska kommentatorer tror att det är en förvarning om vad som ska komma nästa riksval.
Precis som i Sverige gick socialdemokratin ner kraftigt, men eftersom andra partier som de gröna, vänsterpartiet Rødt och Senterpartiet (som i Norge brukar räknas som vänster om mitten) gått framåt befinner sig nu Arbeiderpartiet i en position där de får uppvakta andra partier för att behålla makten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverige, Rødt, Senterpartiet, Norge, Arbeiderpartiet, Folkeaktionen, Jarminder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En nästan svensk maktförskjutning
BT - 30 jan 14 kl. 14:14

Maktförskjutning väl värd att informera om

Den 25 maj är det val till Europaparlamentet. Sveriges riksdag lanserar därför en temasida på nätet om EU-valet, om Europaparlamentet och om vad de svenska ledamöterna gör. Det är ett bra initiativ, men samtidigt lite vågat.

Sydsvenskan - 13 feb 15 kl. 09:25

En historisk maktförskjutning

Jag har blivit missförstådd av en teknikfrälst. Igen. Det var vanligare förr, under åren av debatt om upphovsrätt och fildelning – men när de frågorna aktualiserades i helgen som gick blev det dags igen.

Helsingborgs Dagblad - 13 feb 15 kl. 09:25

En historisk maktförskjutning

Jag har blivit missförstådd av en teknikfrälst. Igen. Det var vanligare förr, under åren av debatt om upphovsrätt och fildelning – men när de frågorna aktualiserades i helgen som gick blev det dags igen.

SR - 21 dec 16 kl. 13:06

Maktförskjutning i Mellanöstern efter Aleppo

Igår samlades Irans, Rysslands och Turkiets utrikes- och försvarsministrar i Moskva för att diskutera Syrien efter Aleppo. Segern över den väpnade oppositionen innebär en maktförskjutning både regionalt och globalt där Ryssland nu har tagit initiativet från USA..

Politologerna - 20 feb 14 kl. 08:00

Junilistan kandiderar till fel parlament

Det här är ett gästinlägg av Markus Johansson, doktorand i statsvetenskap vid statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet. *** 2014 ställer Junilistan upp i valet till Europaparlamentet för tredje gången. 2004 ställde man upp första gången och vann över 14 % av de svenska väljarna och fick därmed tre mandat i Europaparlamentet.

Ekonomistas - 01 nov 13 kl. 07:37

Mats Bergman: Högskolestiftelser ? vad är problemet?

Det här är ett gästinlägg av Mats Bergman som är professor i nationalekonomi vid Södertörns högskola. I somras föreslog Utbildningsdepartementet i en departementspromemoria att det ska bli möjligt för universitet och högskolor att ombildas till högskolestiftelser. Förslaget har väckt en debattstorm, t.

Sydsvenskan - 02 okt 14 kl. 09:43

Bäddat för kändisar

Det ser ut att bli en enkel match. Det är inte upplagt för personstrider. Och behovet av förnyelse och föryngring är knappast akut.

Sydsvenskan - 28 apr 15 kl. 04:00

Män är inkvoterade på höga positioner i näringslivet genom kontakter

Malmö Jämställdhetsbyrå anser att det är viktigt att arbeta med ökad jämställdhet inom alla samhällsområden. Vi håller med Falkman (Åsikter 27/4) om att jämställdhet i arbetslivet är eftersträvansvärt inom samtliga sektorer och yrken och att fortsatta insatser behövs för att uppnå detta. Vi menar att frågan om jämställdhet handlar om människors val och möjligheter att inte styras av normer och föreställningar om kön.

Skånskan - 19 maj 19 kl. 21:01

Var skall makten ligga?

I den svenska EU-valrörelsen kan det låta som om det är helt avgörande för både EU:s framtid och andra viktiga framtidsfrågor vilka personer som svenska väljarna skickar till Bryssel. I själva verket betyder det ganska lite.
Europaparlamentet som nu skall väljas består av 751 ledamöter.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Turkiet och Polen tar plats i IMF

Turkiet och Polen kommer för första gången att ta plats i Internationella valutafondens (IMF) styrelse sedan en politisk överenskommelse nåtts, skriver Wall Street Journal. Även om de två länderna kommer att dela sina platser på roterande stolar med andra länder, innebär uppgörelsen en maktförskjutning där tillväxtekonomierna spelar viktigare roll. Trots förändringen har USA och Europa fortfarande majoritet i IMF, som skapades efter andra världskriget..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

9-åring biten av hund

TECKOMATORP En nioårig pojke fick bitskador sedan en hund gått till attack mot honom i Teckomatorp i förra veckan.Några pojkar stod och pratade på en cykelväg när en hundägare kom gående med tre hundar.
Två av dess sprang lösa, den tredje var kopplad och när ägaren, en man i 50-årsåldern, passerade pojkarna gjorde den kopplade hunden ett utfall och bet pojken i höften.

Skånskan - 15 minuter sedan

Gick in och stal laddare

SVALÖV Två bilar parkerade på Teckomatorpsvägen i Svalöv har utsatts för inbrott.
Detta inträffade natten mot måndagen och sedan gärningsmän tagit sig in hittades två laddare, traktamentehandlingar och bilnyckel som man tog..

Skånskan - 15 minuter sedan

Slog sönder front på bil

SVALÖV En bilägare i Svalöv blev inte så glad när han kom ut för att köra iväg.
Under natten hade någon eller några sysselsatt sig med slå i sönder fronten på bilen.
Incidenten inträffade på Göjegatan och brottet rubriceras som skadegörelse..

Skånskan - 15 minuter sedan

Blev av med 20 000

SVALÖV En 78-årig man i Svalöv tappade sin plånbok och några timmar senare var han av med totalt 20 000 kronor.Händelsen inträffade i slutet av förra veckan i centrala Svalöv och sedan okända personer hittat plånboken innehållande bland annat kontokort togs en stor mängd pengar ut i en bankomat i Svalöv. Mannen spärrade kontot, men det visade sig för sent, och det innebar att okända personer lyckades få ut totalt 20 000 kronor..

Skånskan - 15 minuter sedan

Larm om pistolman vid Gyllins trädgård

Malmö En privatperson kontaktade polisen på tisdagseftermiddagen efter att ha sett en man med pistolliknande föremål på Lönnebergagatan.Polis skickas till platsen där den misstänkte mannen kontrolleras. Området söks också av med bland annat vapenhund för att undersöka uppgifterna.

Skånskan - 30 minuter sedan

Hus på 80 kvadratmeter i Eslöv har fått nya ägare

Eslöv Fastigheten på adressen Öslöv 212 i Eslöv har fått nya ägare. Köpare är Jennie Folkunger, 36, och Luis Ricardo Pantoja Coutinho Bernardo, 35, från Helsingborg, och säljare är Martin Wiklund. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 2 800 000 kronor.

Skånskan - 45 minuter sedan

Kommunstyrelsens förslag gick igenom

Kävlinge Under måndagens Kommunfullmäktige (KF) gick alla Kommunstyrelsens förslag igenom, utom en motion som bordlades.
– Det gick smidigt, det var inte många kontroversiella motioner, säger Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande.På måndagen hölls terminens första Kommunfullmäktige i Kävlinge.

Skånskan - 45 minuter sedan

Vartannat tåg kommer inte i tid

8 927 timmar - så mycket var persontågen försenade under 2018. Men Skåne är långt ifrån värst drabbat av förseningar i Sverige, tvärtom. Det visar statistik från Trafikanalys.

Skånskan - 45 minuter sedan

Ska utreda om en controller behövs

HÖRBY
Centerpartiets motion, om att Hörby kommun snarast ska anställa en controller, har nu varit uppe till behandling i kommunstyrelsen. Beslutet i kommunstyrelsen blev att ge den nya kommundirektören Lena Stenudd Mårtensson i uppdrag att arbeta vidare med vad rollen som controller innebär.
– Vi vill veta mer vad man kan få ut av det.

Skånskan - 45 minuter sedan

Klockaregården kan växa i ny stor lokal

hjärup Från ett äldre bostadshus på Lommavägen till ny lokal med tre avdelningar och stor trädgård.
I ett slag ökade Klockaregårdens förskola sin kapacitet från 24 till 60 barn.– Vi har haft lång kö i många år och när de här lokalerna blev lediga tog vi chansen, säger rektor Thomas Hansson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.