Skånskan > Nyheter

Saturday, 21 September, 17:07

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:25

Bi­ståndet i fara under moderaternaMo­de­raterna fort­sätter på spåret att bli ett allt hårdare par­ti, nu ge­nom att fö­re­slå att enprocentsmålet för det svenska bi­ståndet ska över­g­es. Det är en in­tern ar­bets­grupp som tagit fram för­sla­get in­för par­ti­stäm­man i höst och det pre­sen­terades av Eli­sa­beth Svan­tes­son för­ra vec­kan. Hon vill inte nu spe­ci­fi­cera vad som ska tas bort utan av­vaktar till par­ti­stäm­man. Där­emot pekar hon på att det finns stora be­hov med trygg­het och väl­färd i Sverige och verkar vilja an­vända en del av de sparade me­dlen till dessa om­rå­den.
Ett stort an­tal bi­stånds­or­ga­ni­sa­tioner pro­te­sterar i Dagens Nyheter mot för­sla­get och menar att det är olo­giskt att minska stödet och tro
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eli, Svan, Sverige, Dagens Nyheter, BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bi ståndeti , faraunder , moderaterna
Dagens PS - 29 dec 17 kl. 07:52

Moderaterna snuvar Centern på väljare

Det går tungt nu för C-ledaren Annie Lööf. Den uppåtgående trenden, som toppade i juni, är bruten för Centerpartiet, rapporterar SVT Nyheter och konstaterar att C för första gången sedan januari ligger under 10 procent i SVT/Novus. Det är till Moderaterna som tidigare Centerväljare flyr.

DI - 09 jul 15 kl. 07:05

SD tar in på Moderaterna

Sverigedemokraterna ökar med tre procentenheter till 18,7 procent i en mätning som Demoskop gjort för Expressen. Partiet har mer än halverat avståndet till Moderaterna sedan den senaste mätningen för en månad sedan..

Affärsvärlden - 09 jul 15 kl. 07:43

Moderaterna rasar i opinionen

Sverigedemokraterna ökar med tre procentenheter till 18,7 procent i en mätning som Demoskop gjort för Expressen. Partiet har mer än halverat avståndet till Moderaterna sedan den senaste mätningen för en månad sedan..

Barometern - 07 sep 13 kl. 12:25

Ett bättre mål för biståndet

Förnya er eller dö, sa en gång partiledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt till sina ombud på en partistämma.
I höst är det stämma igen ? i Norrköping - och i går presenterade Reinfeldt olika arbetsgruppers förslag på förnyelse av den moderata politiken.

Barometern - 07 sep 13 kl. 12:25

Ett bättre mål för biståndet

Förnya er eller dö, sa en gång partiledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt till sina ombud på en partistämma. I höst är det stämma igen ? i Norrköping - och i går presenterade Reinfeldt olika arbetsgruppers förslag på förnyelse av den moderata politiken.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 09:45

Moderaterna har fått biståndspolitiken att rasa

BISTÅND Sverige ska föra en utvecklingspolitik som bidrar till en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar demokratisk utveckling. Men för moderaterna har den internationella solidariteten en gräns, och biståndsminister Gunilla Carlsson har förändrat och försämrat det svenska utvecklingssamarbetet, skriver Kenneth G Forslund, Biståndspolitisk talesperson (S). Vi socialdemokrater har under våren drivit ett öppet arbete för att utveckla vår politik för global utveckling med fokus på det svenska bilaterala utvecklingssamarbetet.

Alliansfritt Sverige - 15 nov 13 kl. 08:06

Folkpartiet bråkar med Moderaterna och Kristdemokraterna

Alliansens splittringsturné i Sverige fortsätter och har nu också spridits till Bryssel. Igår gick folkpartisterna Cecilia Wikström och Jenny Sonesson till attack mot Moderaterna och Kristdemokraterna i en debattartikel publicerad i Aftonbladet. Debattartikeln handlar om det enorma abortmotståndet i EU och hur Folkpartiet arbetar för kvinnors rättigheter till sina egna kroppar.

Alliansfritt Sverige - 20 sep 13 kl. 12:30

C om 75-procentig nedskärning av klimatbiståndet: ?Det är en viktig nystart?

Det tycks inte finnas någon bortre gräns för hur grundligt sönderkörda Centerpartiet kan bli av Moderaterna innan de får nog. 2009 lovade Fredrik Reinfeldt, då statsminister i Sveriges ordförandeland och värd för klimatkonferensen i Köpenhamn, att de rika länderna skulle bättre på sitt klimatbistånd avsevärt. Enligt beräkningar gjorda av bland andra Stockholm Environment Institute och Svenska Kyrkan borde klimatbiståndet ligga på två miljarder kronor nästa år.

Supermiljöbloggen - 09 maj 18 kl. 12:53

Fem klimatförslag från Moderaterna

Moderaterna presenterade en klimatpolitisk rapport förra veckan.  I rapporten prioriteras fem åtgärder som särskilt viktiga. Dessa är: 1.

Expressen - 21 maj 15 kl. 09:12

M-kravet: Mer än halvera vargbeståndet

Förändra rovdjurspolitiken, skapa en myndighet för jaktfrågor - och mer än halvera det svenska vargbeståndet. Det är några av de förslag som Moderaterna i de fem Dalslandskommunerna lämnat till Riksdagen. – Vi vill få ned beståndet till 150-170 vargar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

59-åring ny ägare till 90-talshus i Sjöbo

Sjöbo Fastigheten på Kemigatan 16 i Sjöbo har fått en ny ägare. Köpare är Carina Svensson, 59 år, och säljare är Dennis Andersson. Köpet blev klart i september 2019 och priset blev 2 050 000 kronor.

Skånskan - 45 minuter sedan

Eslöv kammade noll mot Olympic

FOTBOLL Eslövs BK kunde inte stå emot ett fysiskt starkt BK Olympic, som vann med 3–0 hemma på Lindängen.Redan efter tolv minuters spel hade serieledaren i den västra tvåan, BK Olympic, gjort två mål.
Resten av matchen blev sedan en rejäl uppförsbacke för nykomlingen Eslöv.

Skånskan - 1 timme sedan

Föreslår öppna nämndsmöten

STAFFANSTORP Öppna nämndsmöten där medborgarna kan komma och lyssna.Förslaget har lagts fram av Torbjörn Lövendahl (S) men avslogs av M och SD i kommunstyrelsen.
I beslutet heter det att ”offentliga möten kan ge positiva effekter på transparensen i det kommunala beslutsfattandet och minska avståndet mellan medborgare och folkvalda”.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till kedjehus i Skurup

Skurup Sara Carlsson, 40, och Ola Nilsson, 43, från Rydsgård har köpt kedjehuset på adressen Morkullevägen 1 i Skurup av säljaren Anne Britt-Louise och Jörgen Evert Måneng. Köpesumman blev 1 750 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i september 2019. Huset är 119 kvadratmeter stort och byggdes 1974.

Skånskan - 1 timme sedan

Inspekterad inspektör

Finansinspektionen är ett av de viktigaste verktygen för att komma till botten med misstänkt penningtvätt i bland annat Swedbank, med deras vid det här laget ökända verksamhet i Baltikum. Även SEB utreds.
För att systemet ska fungera som skydd mot korruption är det viktigt att det är vattentäta skott mellan finansinspektionen och bankväsendet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stort hinder borta för äldrebostäder

Höör Trafikverket går inte vidare med att överklaga detaljplanen för Västra stationsområdet. Därmed är ett stort formellt hinder borta för det trygghetsboende som Höörs kommun vill bygga tillsammans med Riksbyggen. Ett projekt som ska stå klart hösten 2021.

Skånskan - 2 timmar sedan

Moderaterna drar sig ur samtal

inrikes Samtalen om gängkriminaliteten har spruckit. Under lördagseftermiddagen meddelade Moderaterna att man drar sig ur samtalen.– Vi är överens om hela det förebyggande arbetet, säger Johan Forssell (M) vid en pressträff men konstaterar i nästa andetag att parterna står för långt ifrån varandra när det gäller rättspolitiken.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tvist om koll av motorolja

furulund En kvinna från Kävlinge kommun tycker att en bilverkstad ska betala henne 37 775 kronor på grund av ett motorhaveri.
Företaget motsätter sig kravet och Allmänna reklamationsnämnden (ARN) ställer sig på företagets sida.I juli 2018 lämnade kvinnan in sin bil till en bilverkstad i Åhus eftersom motorlampan började lysa.

Skånskan - 3 timmar sedan

97 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt

Eslöv Försäljningen av huset på adressen Möllegränd 10 i Eslöv är nu klar. Ny ägare blir Salwan Abosakr, 42 år, som köper fastigheten av Inger och Christer Andersson. Huset är byggt 1967 och har en boyta på 97 kvadratmeter.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kyrkgäster får klä ut sig

Sjöbo I morgon söndag är det gudstjänst med små och stora i Södra Åsums kyrka klockan 11.
Det blir mycket sång och musik. Gudstjänsten har tema film.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.