Skånskan > Nyheter

Tuesday, 17 September, 12:20

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:30

KD kritiseras för motioner baserade på ”lösa rykten”HÖRBY Kristdemokraterna fick på senaste fullmäktige kritik för att partiet skriver motioner baserade på lösa rykten, och är inne och petar i detaljer i verksamheterna.
– Jag tycker att vi ska fundera innan vi skriver den här typen av motioner, sade Marie Keismar (L).Inför sammanträdet hade Kristdemokraterna lämnat in tre motioner. En handlar om digitaliseringen inom vården och omsorgen, en annan om svårigheterna för den enskilde att få boende inom socialförvaltningen, och en tredje om att kommunen ska börja mäta frisknärvaron i stället för sjukfrånvaron.
När fullmäktige skulle fatta beslut om att skicka motionerna till förvaltningarna för beredning tog Marie Keismar i Liberalerna till orda.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Kristdemokraterna, Marie Keismar, Kristdemokraterna, Liberalerna, KD, Cecilia Bladh, Zito, Svenska, Kristina Hansen, Mikael Olsson, Hörby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD kritiserasför , motioner, baserade, lösa, rykten
Skånskan - I förrgår: 06:00

Få motioner i Eslövs ”riksdag”

Eslöv Under 2019 har nio av de 25 ledamöter i kommunfullmäktige som sitter i opposition lämnat in en motion. Samtidigt har ett sammanträde ställts in för att ärenden varit för få. Frågan är vad antalet motioner gör med den politiska debatten i Eslöv.

Nyheter 24 - 30 sep 11 kl. 10:10

"Twitter och debatter kan vara bättre än att skriva motioner"


Hån mot demokratin, tecken på aktivitet eller något att visa upp för lokalpressen? Vad är egentligen motionerna i riksdagen? STOCKHOLM.

Alliansfritt Sverige - 17 dec 12 kl. 16:03

Dålig moderat motion om att stoppa dåliga motioner

METAMOTION. Den moderate riksdagsledamoten Anti Avsan har skrivit en debattartikel och en motion om att dåliga motioner helt enkel bör förhindras för att det slösar med riksdagens tid och resurser:
I den digra skörden av inkomna motioner återfinns förhållandevis många motioner med påtagliga kvalitetsproblem. Många motioner håller helt enkelt uppenbart låg kvalitet.

Nyheter 24 - 29 sep 11 kl. 11:34

Riksdagsmoderat: "Motioner ett hån mot demokratin"


Vad gör riksdagsledamöterna? Vissa skriver motioner för att visa aktivitet. Det gör inte Hanif Bali.

BT - 11 nov 12 kl. 08:59

Få lokala motioner lämnas in

I den lokala politiken är Sjuhärads sverigedemokrater ganska frånvarande. I alla fall om man ser till mängden motioner. Antalet motioner som partiet lämnat in är relativt blygsamt, bortsett från i Svenljunga där fullmäktigeledamoten Martin Lindgren varit mycket aktiv.

Skånskan - 11 jul 18 kl. 14:44

Rekord i motioner väcker kritik från S

Staffanstorp Ett svårslaget rekord för en kommun. Så kallar oppositionens Torbjörn Lövendahl (S) det faktum att 78 motioner just nu ligger obesvarade i Staffanstorp.
– Vissa av dem har legat i flera år, säger han.

Skånskan - 09 feb 19 kl. 17:00

Rekordmånga obesvarade motioner

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun har 83 obesvarade motioner som väntar på att behandlas.
Det är ett demokratiproblem, menar S-oppositionen.– Det är tveksamt om någon annan kommun har fler obesvarade motioner är Staffanstorp, säger kommunalrådet Pierre Sjöström (S) som är kritisk till att motionerna blir liggande så länge.

BT - 05 okt 12 kl. 20:38

Flest motioner från S i Sjuhärad

Under fredagen när årets allmänna motionstid i riksdagen gick ut hade sammanlagt drygt 3 200 motioner lämnats in. Bland Sjuhärads riksdagspolitiker vann S överlägset mot M med 31 mot fyra. Främsta motionären bland riksdagspolitikerna från Sjuhärad var Phia Andersson (S) som under året har sitt namn på 16 motioner, följd av partikollegorna Ann-Christin Ahlberg och Hans Olsson på tio respektive fem motioner.

YLE - 14 mar 17 kl. 19:03

Obehandlade motioner diskuterades i Pargasfullmäktige

Varför tar det så länge för Pargas stad att behandla inlämnade motioner? Det frågade sig ledamöter i stadsfullmäktige i Pargas på tisdagens möte. En lista över vilka motioner som fortfarande är obehandlade presenterades under mötet, det här görs en gång i året i stadsfullmäktige.

Dagen - 29 jul 11 kl. 14:35

Stor bredd i motioner till kyrkomötet

Kyrkomötet i Uppsala i höst har 98 motioner att ta ställning till. Innehållet i motionerna varierar, allt från prästers vigselrätt till skolavslutningar i kyrkan ska de 251 ombuden ta ställning till.

De flitigaste motionärerna finns i Stockholms stift.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Vill flytta busshållplats

BUNKEFLOSTRAND Föräldrar som har barn på Gottorpskolan i Bunkeflostrand har försökt att få en busshållplats flyttad men hittills utan framgång.Det handlar om linje 4 och hållplatsen mittemot skolan vid Per Josephssons väg.
– Elever som anländer på morgonen i rusningstrafik stiger av, ser sina kompisar och springer rakt över gatan samtidigt som mötande bilar passerar i motsatt riktning mot Malmö utan att se korsande elever, konstaterar föräldrar från Klassrepresentanterna i ett mejl till Malmö stad och tekniska nämndens ordförande Andréas Schönström (S).

Skånskan - 1 timme sedan

Polisen eftersöker vittnen som sett bilen

malmö Polisen har nu gått ut med bild på bilen som brann på Stadionvägen och efterlyser vittnen. Det var vid 10-tiden den 26 augusti som Karolin Hakim mördades på Sergels väg i Malmö. Strax efter dådet hittades en brinnande bil på Lorensborg.

Skånskan - 5 timmar sedan

En oväntad kärlekshistoria

Kärlek mot alla odds och en berättelse om tiggeri, utanförskap, hat och fattigdom. Dokumentärfilmarna Joanna Karlberg och Ellen Fiske problematiserar bilden av det trygga Sverige och sätter fördomar på prov samtidigt som de hoppas kunna ge tittarna en tankeställare och väcka debatt med sin bioaktuella dokumentärfilm Josefin & Florin.Josefin & Florin
Dokumentärfilmen Josefin & Florin har biopremiär den 20 september.

Skånskan - 6 timmar sedan

Årets trafikantvecka igång

För att minska trafikens klimatpåverkan, förbättra folkhälsan, minska antalet människor som skadas eller dör i trafiken och bättre ta tillvara våra gemensamma ytor i städerna behöver vi förändra vår stadsplanering och bygga ett mer hållbart transportsystem.
Idag finns en ökad insikt om att vi behöver utforma våra städer efter människors behov, snarare än efter bilens. Just nu pågår den europeiska trafikantveckan, ett årligt återkommande arrangemang där över 1000 städer runtom i Europa deltar.

Skånskan - 6 timmar sedan

Om att falla på eget grepp eller inte

Mjölkkriget 2.0 har kommit igång. Det framgångsrika, Skånebaserade, företaget Oatly retar med sin nya reklamkampanj gallfeber på fler än svenska mjölkbönder.

Skånskan - 6 timmar sedan

Kunskap tack vare ESS

För tio år sen fattades ett viktigt beslut för kunskapen och forskningen: då bestämdes att forskningsanläggningen ESS, European Spallation Source, skulle byggas i Lund. Detta borde egentligen ha firats i slutet av maj i år, eftersom det var i maj 2009 som beslutet kom, men ESS hade sannolikt fullt upp med att färdigställa anläggningen för att hinna fira.
Under måndagen ordnade SNS Skåne ett seminarium om bakgrunden till ESS tillkomst i Lund och hur framtiden kan tänkas se ut.

Skånskan - 6 timmar sedan

Skattkistan – nya namnet på förskola

Svalöv Svalövs nya förskola har fått ett namn.
Skattkistan föll valet på som snart öppnas på gamla Månsaboskolan.Allt för få platser inom barnomsorgen i Svalövs tätort tvingade fram nya lokaler och sedan i våras har det jobbats på att iordningställa lokalerna.

Skånskan - 6 timmar sedan

Drönarattack kan leda till storkrig

Två oljeanläggningar i Saudiarabien attackerades i helgen med hjälp av drönare. Det var ingen liten attack, enligt beräkningar har mer än hälften av landets oljeproduktion slagits ut. Huthirebellerna från Jemen har tagit på sig ansvaret för attacken.

Skånskan - 6 timmar sedan

Äldre ska bli ännu friskare

Svalöv Redan under första säsongen med Senior Sport School blev det succé.
25 hungriga +65-are aktiverades under våren och nu är det dags igen.Tillsammans med Skåneidrotten och Region Skåne satsar Svalövs kommun på att sysselsätta kommunborna.

Skånskan - 7 timmar sedan

Mor och son döms efter angrepp mot sjuksköterska

ESLÖV En mamma och hennes vuxna son döms för ofredande efter ett angrepp på en vårdcentral. En sjuksköterska försökte slå larm sedan sonen blivit verbalt aggressiv.
Då blev sjuksköterskan fysiskt angripen av mamman och sonen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.