Skånskan > Nyheter

Tuesday, 17 September, 12:20

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:30

S vill ha kvar riksintressetSTAFFANSTORP Socialdemokraterna i Staffanstorp reserverar sig mot kommunstyrelsebeslutet att ta bort riksintresset helt för ”framtida järnväg”.– Det finns inga planer under de närmaste åren på tåg till Simrishamn, men för den skull bör vi inte ta bort den framtida möjligheten för det, säger Pierre Sjöström (S). Socialdemokraterna är ense med majoriteten om att den gamla banvallen ska kunna användas till ett kollektivtrafikstråk, för bland annat så kallade superbussar.
– Men den lösningen får inte äventyra tillkomsten av en framtida ny järnväg, ”Simrishamnsbanan” på sträckan Malmö-Staffanstorp-Dalby-Sjöbo-Tomelilla-Simrishamn”, säger Pierre Sjöström.
– Vi måste ha kvar möjligheten till en snabb förbindelse från Malmö via Staffans
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Socialdemokraterna, Staffanstorp, Simrishamn, Pierre Sjöström, Malmö-Staffanstorp-Dalby-Sjöbo-Tomelilla-Simrishamn, Malmö, Simrishamnsbanan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vill ha kvar, riksintresset
SmålandsPosten - 15 aug 13 kl. 06:28

Lokalt vill (S) ha kvar vetorätten

Socialdemokraterna har kongressbeslut på att jobba för att få bort det kommunala vindkraft-vetot. Men lokalt i Uppvidinge kan partiet tänka sig att använda vetot. Vid vårens kongress tog Socialdemokraterna beslut om att arbeta för olika satsningar på förnyelsebar energi, och det beslutet omfattade också ett nej till det kommunala vetot.

Helsingborgs Dagblad - 03 maj 13 kl. 21:40

Riksintresset påverkar inte Norrvikens kust

Trots att Norrvikens kust ingår i det nya riksintresset påverkas inte byggplanerna..

GöteborgsPosten - 23 dec 14 kl. 05:00

Påtaglig skada på riksintresset undviks

Västlänkens miljökonsekvensbeskrivning är godkänd av länsstyrelsen och regeringen har beslutat om en så kallad tillåtlighetsprövning enligt miljöbalken. Dessutom kommer påtagliga skador på riksintresset att undvikas, skriver Bo Lindgren, Trafikverket..

Dalarnas tidningar - 03 mar 16 kl. 16:42

Riksintresset ska bevara och samtidigt utforma framtidens Falun

Rivningsvågen i Falun och stora delar av Sverige under 60- och 70-talet blev också födelsen för riksintresset..

Sydöstran - 07 mar 16 kl. 18:00

Karön lyfts in i riksintresset

Riksintresset i Bräkne-Hoby tydliggörs och Karön lyfts in i Brunnsområdet. Det blir resultatet när länsstyrelsen har reviderat statliga riksintressen i kommunen..

Nerikes Allehanda - 09 okt 16 kl. 06:00

Riksintresset för friluftsliv utökas vid Vättern och Alsen

Naturvårdsverket, Havs- och vattenmyndigheten och länsstyrelsen vill utöka riksintresset för friluftsliv vid Vättern och Alsen..

Sydöstran - 21 mar 19 kl. 14:48

Riksintresset i Vägga utreds – bryggärende i högsta instans

Hur mycket anses riksintresset påverka byggnation och verksamheter i Väggaområdet? Det ska Mark- och miljööverdomstolen ge svar på. Nu inväntar rätten besked från Trafikverket..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Dreamhack kvar i Jönköping

Evenemanget Dreamhack blir kvar i Jönköping i tre år till, enligt ett pressmeddelande. Dreamhack startade 1994 som ett lan-party för dator- och spelintresserade och har sedan dess vuxit till ett av de större publika evenemangen för gamers med tydlig fok.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Dreamhack kvar i Jönköping

Evenemanget blir kvar i Jönköping i tre år till..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Dreamhack kvar i Jönköping

Evenemanget Dreamhack blir kvar i Jönköping i tre år till, enligt ett pressmeddelande..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Vill flytta busshållplats

BUNKEFLOSTRAND Föräldrar som har barn på Gottorpskolan i Bunkeflostrand har försökt att få en busshållplats flyttad men hittills utan framgång.Det handlar om linje 4 och hållplatsen mittemot skolan vid Per Josephssons väg.
– Elever som anländer på morgonen i rusningstrafik stiger av, ser sina kompisar och springer rakt över gatan samtidigt som mötande bilar passerar i motsatt riktning mot Malmö utan att se korsande elever, konstaterar föräldrar från Klassrepresentanterna i ett mejl till Malmö stad och tekniska nämndens ordförande Andréas Schönström (S).

Skånskan - 1 timme sedan

Polisen eftersöker vittnen som sett bilen

malmö Polisen har nu gått ut med bild på bilen som brann på Stadionvägen och efterlyser vittnen. Det var vid 10-tiden den 26 augusti som Karolin Hakim mördades på Sergels väg i Malmö. Strax efter dådet hittades en brinnande bil på Lorensborg.

Skånskan - 5 timmar sedan

En oväntad kärlekshistoria

Kärlek mot alla odds och en berättelse om tiggeri, utanförskap, hat och fattigdom. Dokumentärfilmarna Joanna Karlberg och Ellen Fiske problematiserar bilden av det trygga Sverige och sätter fördomar på prov samtidigt som de hoppas kunna ge tittarna en tankeställare och väcka debatt med sin bioaktuella dokumentärfilm Josefin & Florin.Josefin & Florin
Dokumentärfilmen Josefin & Florin har biopremiär den 20 september.

Skånskan - 6 timmar sedan

Årets trafikantvecka igång

För att minska trafikens klimatpåverkan, förbättra folkhälsan, minska antalet människor som skadas eller dör i trafiken och bättre ta tillvara våra gemensamma ytor i städerna behöver vi förändra vår stadsplanering och bygga ett mer hållbart transportsystem.
Idag finns en ökad insikt om att vi behöver utforma våra städer efter människors behov, snarare än efter bilens. Just nu pågår den europeiska trafikantveckan, ett årligt återkommande arrangemang där över 1000 städer runtom i Europa deltar.

Skånskan - 6 timmar sedan

Om att falla på eget grepp eller inte

Mjölkkriget 2.0 har kommit igång. Det framgångsrika, Skånebaserade, företaget Oatly retar med sin nya reklamkampanj gallfeber på fler än svenska mjölkbönder.

Skånskan - 6 timmar sedan

Kunskap tack vare ESS

För tio år sen fattades ett viktigt beslut för kunskapen och forskningen: då bestämdes att forskningsanläggningen ESS, European Spallation Source, skulle byggas i Lund. Detta borde egentligen ha firats i slutet av maj i år, eftersom det var i maj 2009 som beslutet kom, men ESS hade sannolikt fullt upp med att färdigställa anläggningen för att hinna fira.
Under måndagen ordnade SNS Skåne ett seminarium om bakgrunden till ESS tillkomst i Lund och hur framtiden kan tänkas se ut.

Skånskan - 6 timmar sedan

Skattkistan – nya namnet på förskola

Svalöv Svalövs nya förskola har fått ett namn.
Skattkistan föll valet på som snart öppnas på gamla Månsaboskolan.Allt för få platser inom barnomsorgen i Svalövs tätort tvingade fram nya lokaler och sedan i våras har det jobbats på att iordningställa lokalerna.

Skånskan - 6 timmar sedan

Drönarattack kan leda till storkrig

Två oljeanläggningar i Saudiarabien attackerades i helgen med hjälp av drönare. Det var ingen liten attack, enligt beräkningar har mer än hälften av landets oljeproduktion slagits ut. Huthirebellerna från Jemen har tagit på sig ansvaret för attacken.

Skånskan - 6 timmar sedan

Äldre ska bli ännu friskare

Svalöv Redan under första säsongen med Senior Sport School blev det succé.
25 hungriga +65-are aktiverades under våren och nu är det dags igen.Tillsammans med Skåneidrotten och Region Skåne satsar Svalövs kommun på att sysselsätta kommunborna.

Skånskan - 7 timmar sedan

Mor och son döms efter angrepp mot sjuksköterska

ESLÖV En mamma och hennes vuxna son döms för ofredande efter ett angrepp på en vårdcentral. En sjuksköterska försökte slå larm sedan sonen blivit verbalt aggressiv.
Då blev sjuksköterskan fysiskt angripen av mamman och sonen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.