Skånskan > Nyheter

Thursday, 19 September, 18:43

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:30

Ordningsvakter tas upp i kammarrättenSTAFFANSTORP Kammarrätten i Göteborg tar upp och prövar frågan om ordningsvakter i Staffanstorp.Det är Staffanstorps kommun som överklagat förvaltningsrättens beslut från maj i år till kammarrätten och nu beviljats prövningstillstånd. Tidigare har polismyndigheten lämnat beskedet att man anser att läget i Staffanstorp, på de områden där kommunen ansökt om tillstånd för ordningsvakter, är så pass lugnt nu att det inte är motiverat med ordningsvakter.
Kommunen fick i början ett stådant tillstånd i centrum och på vissa markerade områden, men det gällde enbart en begränsad tid. Ett sådant tillstånd måste hela tiden förnyas och det är polismyndigheten som beviljar tillstånd.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Kammarrätten, Göteborg, Staffanstorp, Staffanstorps, Sonesson, Radio Malmöhus, Göteborgs, Mariestads, Region Väst, Region Syd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordningsvakter, tasupp i , kammarrätten
Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 10:42

Festival fick nej i kammarrätten

Polisfakturorna för Åhus Beachhandboll Festival 2011 cirkulerar fortfarande runt i rättssystemet. Åhus Beachhandboll hade överklagat till kammarrätten, men för några dagar sedan fick man beskedet att kammarrätten inte kommer att göra någon prövning av fallet. Nu vänder man sig till sista och högsta instans ?

Skånskan - 06 apr 17 kl. 14:00

Beslut prövas i kammarrätten

STAFFANSTORP När förvaltningsrätten upphävde kommunstyrelsebeslutet att bygga ny skola på Trekanten överklagade kommunen till kammarrätten. ERWP.fif(6)Där ska ärendet nu avgöras inom kort men för att inte tappa fart i byggplaneringen tog kommunen ändå även ett beslut i kommunfullmäktige om att bygga nya Norra skolan på Trekanten.

Skånskan - 12 okt 15 kl. 06:00

Klotterchef förlorade strid i kammarrätten

MALMÖ En tidigare företrädare för Klottrets Fiende No 1 misstänktes ha plockat ut nära nio miljoner ur förtaget utan att redovisa det.
I juli beslöt förvaltningsrätten att drygt 6,7 miljoner fick tas i anspråk av en egendom i så kallad betalningssäkring.
Chefen gick vidare till kammarrätten, men nu har överklagan avslagits.

Västerbottens Folkblad - 08 okt 14 kl. 01:35

Fristadsbeslut prövas i kammarrätten

Gävle kommun hoppas fortfarande bli Sveriges första fristad för förföljda bildkonstnärer. Kammarrätten har beslutat att pröva ärendet, efter att förvaltningsrätten i juli dömde mot kommunens beslut, som ansågs strida mot kommunallagen, skriver Arbetarbladet. När fallet tas upp är inte klart.

Trelleborgs Allehanda - 08 okt 14 kl. 01:30

Fristadsbeslut prövas i kammarrätten


Gävle kommun hoppas fortfarande bli Sveriges första fristad för förföljda bildkonstnärer. Kammarrätten har beslutat att pröva ärendet, efter att förvaltningsrätten i juli dömde mot kommunens beslut, som ansågs strida mot kommunallagen, skriver Arbetarbladet.När fallet tas upp är inte klart.

Kristianstadsbladet - 08 okt 14 kl. 01:30

Fristadsbeslut prövas i kammarrätten


Gävle kommun hoppas fortfarande bli Sveriges första fristad för förföljda bildkonstnärer. Kammarrätten har beslutat att pröva ärendet, efter att förvaltningsrätten i juli dömde mot kommunens beslut, som ansågs strida mot kommunallagen, skriver Arbetarbladet.När fallet tas upp är inte klart.

Cornucopia - 29 okt 15 kl. 19:05

Kammarrätten i Stockholm ger regeringen valmöjlighet om amorteringskravet

Kammarrätten i Stockholm säger i sitt remisssvar att förslaget om amorteringskrav är lagligt. Därmed har regeringen två motsägande remisssvar från kammarrätterna, och kan därmed välja att genomföra amorteringskraven eller inte, åtminstone på juridisk grund. Därmed kommer korten synas på om man egentligen vill genomföra förslaget eller inte.

Västerbottens Folkblad - 23 nov 12 kl. 13:57

Assistanskamp upp i kammarrätten

Frågan om en kvinna i 65-årsåldern i Umeå ska få aktiv hjälp hela natten eller bara en timme tas nu upp av kammarrätten. Kvinnan behöver [...].

Nerikes Allehanda - 25 sep 14 kl. 14:26

V-överklagande till kammarrätten

Samtidigt som Vänstern och Socialdemokraterna diskuterar ett eventuellt majoritetssamarbete framöver ska ett överklagande från V mot den nuvarande majoriteten, där S ingår, nu tas upp av kammarrätten..

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 16 kl. 15:27

Esbjörnssons överklagande tas upp av kammarrätten

Kammarrätten ger prövningstillstånd till Esbjörnssons (S) överklagande av Landskronahems ägardirektiv..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Krock på väg 19 vid St Herrestad

Ystad Ett larm kom in där flera fordon ska vara inblandade i en trafikolycka på väg 19 norr om Ystad under torsdagskvällen.Enligt larmet ska det vara en personbil och en mc som kolliderat. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad.

Skånskan - 15 minuter sedan

Försökte köra ifrån polisen

STAFFANSTORP Polisen fick syn på en bil som körde för fort i Staffanstorp och följde efter.
Den 28-årige föraren gasade då på i stället för att stanna på polisens tecken. Han fick panikbromsa för att inte köra på en person som kom gående.

Skånskan - 15 minuter sedan

Bilist frias efter krock med taxi

Malmö Taxiföraren hävdade att bilisten med flit körde på hans bil. Han anmälde mannen för vårdslöshet i trafik.
Men Malmö tingsrätt friar den 42-årige föraren.

Skånskan - 45 minuter sedan

Kedjehus på 144 kvadratmeter sålt i Höör

Höör Försäljningen av fastigheten på Blåklockevägen 3 i Höör är nu klar. Nya ägare är Karin och Leslie Holm, 68 och 67 år, från Skivarp, och säljare är Birthe Pripp. Kedjehuset är byggt 1975 och har en boyta på 144 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till lantbruksfastighet i Löberöd

Löberöd Försäljningen av lantbruksfastigheten Arup 1:23 i Löberöd är nu klar. Nya ägare blir Isabelle och Jens Fredric Fredricson, 33 och 51 år, sedan tidigare boende på just Gustavslund, som köper fastigheten av Mats Thomsson. Det 180 kvadratmeter stora huset är byggt 1929.

Skånskan - 1 timme sedan

Någon skar sönder däcken

ESLÖV Mellan onsdag kväll och torsdag morgon skar någon sönder däcken till en personbil som stod parkerad på Södergatan. Skadegörelsen är polisanmäld..

Skånskan - 1 timme sedan

Ungdomar trakasserar familj

ESLÖV En familj i Eslöv har polisanmält att de sedan juni trakasserats av en grupp ungdomar i sitt hem vid flera tillfällen. Ungdomarna ska bland annat ha kastat ägg på huset, knackat på dörren och skrikit fula ord..

Skånskan - 1 timme sedan

15 nya lägenheter skapas på vindar

MALMÖ 14 nya lägenheter skapas när vindarna inreds i två flerfamiljshus.Stadsbyggnadsnämnden gav på sitt möte på torsdagen klartecken för att göra ändringar i detaljplaner för två fastigheter i Malmö.
På Per Wickenbergsgatan nära Mariedalsvägen skapas fyra nya lägenheter I en fastighet i korsningen Nobelvägen/Amiralsgatan ytterligare elva stycken.

Skånskan - 2 timmar sedan

Statsministern bör åka i en Volvo

Angela Merkel åker Mercedes, Boris Johnson Jaguar, Emmanuel Macron Citroën, Vladimir Putin en ryskbyggd specialbil och Donald Trump far omkring i en Cadillac. För dessa stats- och regeringschefer är det självklart att åka i inhemska fordon. Det är ett sätt att visa nationell stolthet och stärka ett inhemskt varumärk.

Skånskan - 2 timmar sedan

Älskad och hatad Huvudledare

Värnskatten infördes genom en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Centern som ett led i krisuppgörelsen i mitten på 1990-talet. Det var rätt och riktigt att göra det då eftersom krispolitiken innebar kraftiga försämringar i den offentliga välfärden. Människor behövde känna att alla var med och bar bördorna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.